wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne danie, a będzie to polędwica z dorsza z ratatouille. Pewnie nie wszyscy wiedzą co to jest ratatouille – otóż to danie wywodzące się z kuchni prowansalskiej. Jest ono uwielbiane przez Francuzów. Jej głównymi składnikami jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!biały chudy 250 g makrela wędzona około 250 g cebula sól pieprz zielona cebulka lub szczypiorek Makrelę podzielić na kawałki, usunąć ości. Do miski przełożyć ser biały i rybę, a następnie rozgnieść widelcem. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i przełożyć do miski. Przyprawić wedle uznania solą i pieprzem, całość wymieszać. Wierzch posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem (w misce bądź
Karola gotujeTuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie
Gotuj Sam!ciasto. Wałkujemy, wycinamy, pieczemy na złoto ( ok. 13-15 minut/200C ). PANNA COTTA Z TUŃCZYKA: Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia. Tuńczyka osączamy z zalewy i miksujemy. Ps. Jeżeli użyliśmy ryby w oleju możemy pozostawić troszkę zalewy i dodać do tuńczyka. Jeśli natomiast użyliśmy tuńczyka w sosie własnym możemy dodać odrobinę rozpuszczonego masła. Rozpuszczoną żelatynę łączymy ze śmietaną, odrobinę podgrzewamy
Ostra na SłodkoPlanuje pozbyć się kilku kilogramów, ale nie jest to łatwe. Nie lubię diet ani niesmacznych dietetycznych dań. Będę szukała czegoś co będzie mi smakowało mimo że
Kuchnia Pokoleńoknem już wiosna w pełni, a czasem nawet przeplata się z latem, postanowiłam włączyć do tych kuleczek trochę zielonego i trochę czegoś zdrowszego, a mianowicie botwinkę i ryby. Połączenie okazało się bardzo smaczne, a za sprawą tuńczyka zyskało na wartościach odżywczych gdyż tuńczyk to źródło białka oraz niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza nam także witaminy A, B i D, fosfor
Gotowanie...to proste !Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką. Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes z sosem BBQ. Polecam wszystkim :) Składniki na ok 40 krążków o średnicy
Gotowanie PatkiRyby mogłabym jeść co dziennie, uwielbiam pod każdą postacią. Dziś danie specjalne lekkie, pyszne zdrowe i co ważne fit.Pyszny tatar z tuńczyka podany na ziemi z lasu.#MasterTuńczyk składniki 1 opakowanie tuńczyka Princess 1 cebula czerwona 1 ogórek kiszony 1 papryka czerwona marynowana sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka glassy balsamicznej Dekoracje grzybki marynowane 1 papryka
Kulinarne pyszności MolkiDzisiaj prosty i szybki sposób na domowe sushi bez zawijania. Nie należę do osób, które przepadają za glonami, czy surowymi rybami, ale lubię ryż i tuńczyka, dlatego kiedy wpadłam na pomysł tego "oszukanego" sushi pomyślała, że jest idealny dla mnie. Wystarczy kilka prostych składników: ryż (koniecznie jaśminowy), tuńczyk w sosie własnym np. Princes, zielony ogórek, por i nasz
Bon appetit mon amieWiosenne pierogi z pokrzywą młodą i tuńczykiem w roli głównej. Tuńczyk jest bardzo dobrą rybą nie tylko do sałatek ale także do farszów. W połączeniu z ryżem świetnie pasuje do pierogów. Podałam je z pysznym sosem holenderskim. Tuńczyk Princes jest idealny do tego bo ma fajne duże kawałki, a ja właśnie takie lubię. #MasterTuńczyk ciasto: 20 dkg mąki pszennej
wesoła kuchniaPachnące trawą cytrynową, kaffirem, imbirem i kokosem curry to jedno... Artykuł TAJSKIE CZERWONE CURRY Z RYBĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce na przykład truskawki. Jednak w tym wpisie pokażę Wam jak przygotować marynatę i jak upiec łososia na grillu. Grillowany łosoś to danie niezwykle aromatyczne, a sami również wiecie, że zawiera on w sobie bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki oliwy z oliwek. Sos zagrzałam, doprawiłam majerankiem i tymiankiem. Orkisz to nic innego, jak mój ulubiony Trendy Lunch: orkisz, vermicelli, suszone pomidory. Porcja to ok. 150 g ryby, 70 g orkiszu i 3 łyżki sosu. Całość ma ok. 490 kcal
Kucharzycaniego zrobiłam marynatę z oliwy, miody, cynamonu i odrobiny cytryny, poddusiłam szpinak na patelni z czosnkiem, suszonym pomidorem, i śmietanką, potem wszystko zapiekłam w piekarniku. Wyszło pyszne, my ryby lubimy bardzo, mam nadzieje, że Wam też posmakuje :-) Składniki: 1 filet pstrąga łososiowego u mnie około 400 g 1/2 opakowania szpinaku baby 6 sztuk suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz
kruche babeczkiŚledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której
Karo in the Kitchen