posmaruj łyżką oliwy z pomidorów, odstaw na 10 minut, aby lekko się zamarynował, następnie smaż na suchej patelni zaczynając od strony skóry przez 4 minuty z każdej strony, rybę zdejmij i odłóż. Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy z pomidorów, wrzuć drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż około 3 minut, dodaj pokrojone pomidory i kapary, smaż jeszcze 2-3 minuty
Kulinarna PolskaDziś zapraszam Was na szybką i kolorową sałatkę śledziową z ziemniakami i czerwoną fasolą. Sałatka wyszła naprawdę pyszna, polecam
magiczna kuchnia Kasićwiartki. Makrelę obieramy z ości. Pomidora (poza koktajlowymi), ogórki, rzodkiewkę kroimy w plastry, szczypiorek siekamy. Do majonezu dodajemy jogurt, dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Do miski przekładamy sałatę, warzywa, rybę, polewamy dipem, układamy jajka pomidorki koktajlowe, posypujemy szczypiorkiem
Lena Gotujedymkę. Wymieszać w niewielkiej miseczce wraz z odrobiną oliwy, soli oraz pieprzu. Dokładnie wypłukać szpinak pod bieżącą wodą, a następnie go osuszyć. Podobnie postąpić z łososiem, po czym oprószyć rybę z obu stron solą i pieprzem. Na dwóch patelniach rozgrzać nieco masła klarowanego i na jednej z nich smażyć łososia przez około 3 minuty z każdej strony. Na drugiej lekko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dorsz czarny jest pyszną mięsistą rybą, którą pokochacie po pierwszym kęsie. Pieczony w delikatnej marynacie zadowoli nie jedno podniebienie Co potrzeba: 1 kg świeżej polędwicy z dorsza, Co potrzeba na marynatę: 4 łyżki pełne majonezu, 6 szt. pomidorów suszonych w oleju, Skórka otarta z 1/2 limonki, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka natki pietruszki Wykonanie: Składniki
Bułka z ChlebemPyszne podanie dorsza czarnego. Sos cytrynowy pięknie podkreśla delikatny smak ryby i czyni danie pokazowym. Artykuł Dorsz w sosie cytrynowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąSałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś
Alle Dobre!Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś
Alle Dobre!Nie możemy się nie zgodzić, że kluczem do osiągnięcia zdrowia... Artykuł PIECZONA MAKRELA Z SOSEM JOGURTOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŁosoś - bogata w składniki odżywcze ryba-cud. Zawiera dużo witamin, przede wszystkim z grupy B, zdrowych tłuszczy i białka. ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO jest idealnym lekkostrawnym lunchem, który przygotujemy w 20 minut. Artykuł ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby i przygotowanie z jednego kawałka dorsza obiadu dla całej rodziny. Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonania - 20 minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też
Kuchnia MagdaLenyKotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby i przygotowanie z jednego kawałka dorsza obiadu dla całej rodziny. Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonania - 20 minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też
Kuchnia MagdaLenywięcej) sambal oelek lub harissy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki soku z cytryny Jak zrobić śledzie w sosie samuraja: Zaczynamy od ryby. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś 2-3 godziny, sprawdzając czy ich smak już nam odpowiada. Śledzie w oleju są gotowe
Dorota Smakuje