ryba - 22624 przepisów (strona:557/1509)

Pyszny makaron z łososiem i suszonymi pomidorami. PRZEPIS 81

posmaruj łyżką oliwy z pomidorów, odstaw na 10 minut, aby lekko się zamarynował, następnie smaż na suchej patelni zaczynając od strony skóry przez 4 minuty z każdej strony, rybę zdejmij i odłóż. Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy z pomidorów, wrzuć drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż około 3 minut, dodaj pokrojone pomidory i kapary, smaż jeszcze 2-3 minuty

Kulinarna Polska
Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwoną fasolą 83

  Dziś zapraszam Was na szybką i kolorową sałatkę śledziową   z ziemniakami i czerwoną fasolą.  Sałatka  wyszła naprawdę pyszna,  polecam

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z makrelą 80

ćwiartki. Makrelę obieramy z ości. Pomidora (poza koktajlowymi), ogórki, rzodkiewkę kroimy w plastry, szczypiorek siekamy. Do majonezu dodajemy jogurt, dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Do miski przekładamy sałatę, warzywa, rybę, polewamy dipem, układamy jajka pomidorki koktajlowe, posypujemy szczypiorkiem

Lena Gotuje
Łosoś z warzywami w balsamicznym sosie 80

dymkę. Wymieszać w niewielkiej miseczce wraz z odrobiną oliwy, soli oraz pieprzu. Dokładnie wypłukać szpinak pod bieżącą wodą, a następnie go osuszyć. Podobnie postąpić z łososiem, po czym oprószyć rybę z obu stron solą i pieprzem. Na dwóch patelniach rozgrzać nieco masła klarowanego i na jednej z nich smażyć łososia przez około 3 minuty z każdej strony. Na drugiej lekko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwica z dorsza czarnego pieczona w marynacie musztardowo-majonezowej z suszonym pomidorem 89

Dorsz czarny jest pyszną mięsistą rybą, którą pokochacie po pierwszym kęsie. Pieczony w delikatnej marynacie zadowoli nie jedno podniebienie Co potrzeba: 1 kg świeżej polędwicy z dorsza, Co potrzeba na marynatę: 4 łyżki pełne majonezu, 6 szt. pomidorów suszonych w oleju, Skórka otarta z 1/2 limonki, 1 łyżeczka soku z limonki, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka natki pietruszki Wykonanie: Składniki

Bułka z Chlebem
Dorsz w sosie cytrynowym 70

Pyszne podanie dorsza czarnego. Sos cytrynowy pięknie podkreśla delikatny smak ryby i czyni danie pokazowym. Artykuł Dorsz w sosie cytrynowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka SZTOS 71

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś

Alle Dobre!
Sałatka SZTOS 60

Sałatka SZTOS to propozycja na danie, które zachwyci każdego miłośnika ryb i nie tylko. Ułożona warstwowo wygląda bardzo apetycznie i z powodzeniem można przygotować ją na szczególne okazje. Sałatka sztos jest bardzo pożywna i sycąca. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy, a z całą pewnością zachwyci nie jednego gościa. Ta sałatka to także świetne rozwiązanie gdy został wam łosoś

Alle Dobre!
PIECZONA MAKRELA Z SOSEM JOGURTOWYM 72

Nie możemy się nie zgodzić, że kluczem do osiągnięcia zdrowia... Artykuł PIECZONA MAKRELA Z SOSEM JOGURTOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO 73

Łosoś - bogata w składniki odżywcze ryba-cud. Zawiera dużo witamin, przede wszystkim z grupy B, zdrowych tłuszczy i białka. ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO jest idealnym lekkostrawnym lunchem, który przygotujemy w 20 minut. Artykuł ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kotlety siekane z dorszem 83

Kotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby i przygotowanie z jednego kawałka dorsza obiadu dla całej rodziny.  Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonania - 20 minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety siekane z dorszem 84

Kotlety z siekanego dorsza w cieście majonezowym, z dodatkiem czosnku, cebuli oraz koperku. Są pyszne i delikatne w smaku. To bardzo fajny pomysł na wykorzystanie ryby i przygotowanie z jednego kawałka dorsza obiadu dla całej rodziny.  Dodatkowym plusem jest prostota i szybkość wykonania - 20 minut i kotleciki gotowe! Pysznie smakują w towarzystwie sosu koperkowego oraz pieczonych ziemniaczków. Polecam też

Kuchnia MagdaLeny
Śledzie w sosie samuraja 107

więcej) sambal oelek lub harissy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżki soku z cytryny Jak zrobić śledzie w sosie samuraja: Zaczynamy od ryby. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś 2-3 godziny, sprawdzając czy ich smak już nam odpowiada. Śledzie w oleju są gotowe

Dorota Smakuje