miodu, oliwy i soku z cytryny plus z zalewy ze słoiczka po imbirze zrób dressing i dodaj do sałatki. Makrelę usmaż na patelni na chrupkie małe kawałeczki ryby. PLACKI ZIEMNIACZANE: - około 1,1 kg ziemniaków - 130 g mąki - 2 jaja duże - sól Całość wymieszaj i smaż na oleju
SMYKWKUCHNIchwili kostkę z papryki. Podgrzewaj minutę, wlej śmietankę i dopraw sos solą i pieprzem. Redukuj sos 5 minut. Zblenduj, ale niezbyt dokładnie. Wrzuć szpinak, wymieszaj. Do sosu włóż rybę, przykryj patelnię pokrywką i duś na małym ogniu 6 minut. Odkryj i duś kolejne 6 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z ryżem, ulubioną kaszą, soczewicą
Delicious PlaceŁosoś to popularna ryba, której mięso jest bogate w białko, kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminę D. Spożywany jest zarówno na surowo jak i w formie gotowanej, wędzonej, pieczonej oraz smażonej. W moim domu najczęściej gości łosoś wędzony , którego podaję na ogół na śniadanie. Równie często sięgam po łososia z wody, z którym to przygotowana jest także poniższa sałatka
MeCooksRatatouille to rodzaj potrawki warzywnej wywodząc się z Nicei. Składa się zazwyczaj z cukinii, papryki, bakłażanów, cebuli i pomidorów. Ale oczywiście ilu kucharzy tyle jest przepisów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wyśmienite podanie łososia, zapewniam, że polubicie taką wersję podania ryby. Możesz zaserwować to danie z ulubionymi dodatkami. Artykuł Łosoś zapiekany w sosie z jogurtu greckiego pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjązdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Do przygotowania wrapów potrzebujecie tylko naleśników i ulubionych warzyw oraz serka lub ricotty. Ponadto, możecie dodać szynkę, upieczone mięso lub wędzoną rybę – np. łososia, czy makrelę. Całość wystarczy ciasno zwinąć jak tortille, przekroić na pół i podawać. Oprócz przekąski idealnie sprawdzi się jako śniadanie mistrzów, posiłek do lunchboxa, czy na kolację. Przepis
Be Fit Be Strongliściem laurowy, cebulą pokrojoną na kawałeczki, gotować z 5 min ut, na koniec wlać ocet 10% i tylko zagotować, zdjąć z ognia. Gdy zalewa jest jeszcze letnia wlać do ryby i zostawić w lodówce co najmniej na 24 godziny - filety z dorsza czarnego doskonale smakują w zalewie octowej słodko - kwaśnej nie tylko na zakąskę........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędań z grilla. Takie sałatki to jedne z moich ulubionych. mimo tego, że są dość kaloryczne to niezwykle smaczne, sycące no i tanie. Szczególnie lubię sałatki ziemniaczane z rybą: z łososiem , z makrelą wędzoną , z rolmopsami , ze szprotkami , ze śledziem ale te wegetariańskie są również smaczne – polecam z jajkiem w koszulce i bobem, z jajkiem i mniszkiem lekarskim , z bobem
Dorota Smakujesól/pieprz 3 łyżki startego parmezanu łyżka soku z cytryny 5 pieczarek ząbek czosnku mała cebula Przygotowanie: Łososia gotować na parze przez około 15 minut ( to zależy od grubości ryby, jeśli jest dość gruba, to należy gotować około 20 minut ). Lekko posolić po wierzchu. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem w garnku i przykryć pokrywką. Trzymać w cieple przez 15 minut następnie
Jaglusiamielonego pieprzu szczypta czerwonego pieprzu lub chili w proszku (opcjonalnie) Przygotowanie: Rozgrzać patelnię, dodać kilka kropli oliwy z oliwek, ułożyć łososia skórą do dołu, smażyć 3 minuty. Nie obracać ryby na druga stronę. Wyłączyć gaz, nakryć patelnię pokrywką. Gdy przestygnie, oddzielić mięso od skóry i podzielić na mniejsze kawałki i lekko posolić. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. Smażyć
Codziennik Kuchennymasła i soku z cytryny. Danie udekorowałam porcją krewetek. Dawno nie jadłam tak pysznego i lekkiego dania, które może funkcjonować jako pierwsze danie czyli starter lub jako przystawka do ryby. Sądzę, ze teraz będę cześciej przyrządzać białe szparagi, przynajmniej dopóki jest na nie sezon. Zielone też lubię i te jadam bardzo często zwłaszcza w pysznych sałatkach . Lubię je również
codojedzeniaposmaruj łyżką oliwy z pomidorów, odstaw na 10 minut, aby lekko się zamarynował, następnie smaż na suchej patelni zaczynając od strony skóry przez 4 minuty z każdej strony, rybę zdejmij i odłóż. Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy z pomidorów, wrzuć drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż około 3 minut, dodaj pokrojone pomidory i kapary, smaż jeszcze 2-3 minuty
Kulinarna PolskaDziś zapraszam Was na szybką i kolorową sałatkę śledziową z ziemniakami i czerwoną fasolą. Sałatka wyszła naprawdę pyszna, polecam
magiczna kuchnia Kasićwiartki. Makrelę obieramy z ości. Pomidora (poza koktajlowymi), ogórki, rzodkiewkę kroimy w plastry, szczypiorek siekamy. Do majonezu dodajemy jogurt, dużą szczyptę soli oraz pieprzu. Do miski przekładamy sałatę, warzywa, rybę, polewamy dipem, układamy jajka pomidorki koktajlowe, posypujemy szczypiorkiem
Lena Gotuje