ryba - 22175 przepisów (strona:539/1479)

Klopsy rybne w sosie koperkowym 44

Ugotowana i zmielona ryba połączona w jednolitą masę z ryżem oraz przyprawami, a następnie gotowana w formie klopsów. KLOPSY RYBNE SKŁADNIKI 1 duża świeża belona lub makrela; 50 gramów ryżu; jarzyna, jak do rosołu; liście laurowe, ziele angielskie; mleko; szafran; mielona kurkuma; harissa; masło; mąka pszenna; duży pęczek koperku; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis... Artykuł Klopsy rybne w sosie

Kuchnia Tomka
Pasta jajeczna ze szprotkami 61

gorąco Wam polecam). Co możecie dodać jeszcze do tej pasty? Nie musicie przecież ograniczać się jedynie do moich pomysłów. Pamiętajcie więc o koperku, który przecież bardzo lubi się z rybami i jajkami. Szczypiorek? No pewnie. Cebula – jak najbardziej. Czosnek, suszone pomidory, oliwki. Dajcie co chcecie. Dziś na tyle, zaraz lecę robić zdjęcia rosołu. Potem może zrobię sobie galaretę

Kardamonovy
Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami 36

Świeża ryba pieczona razem ze świeżą papryką, ziemniakami i brokułami. PSTRĄG Z PIEKARNIKA SKŁADNIKI świeży pstrąg o wadze 450 gramów; 4 limonki i/lub cytryna; 1 żółta papryka; czerwona papryka; różyczki brokuła; kilkanaście małych ziemniaczków sałatkowych; natka pietruszki; masło; sól morska; pieprz; przepis na pstrąga pieczonego z warzywami Artykuł Pstrąg z piekarnika pieczony z warzywami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Paluszki rybne w cieście z mąki żytniej 39

Małe kawałki ryby panierowane w cieście z mąki żytniej z dodatkiem otrębów żytnich, a następnie krótko smażone. PALUSZKI RYBNE W CIEŚCIE SKŁADNIKI polędwiczki z dorsza lub łupacza o łącznej wadze 450 gramów; 2 wiejskie jajka; mąka żytnia razowa typ 2000; otręby żytnie; sól, pieprz; przepis na paluszki rybne w cieście z mąki żytniej Artykuł Paluszki rybne w cieście z mąki

Kuchnia Tomka
Rybki z grilla przekąska idealna 48

RYBKI Z GRILLA SKŁADNIKI kilogram niedużych świeżych ryb (płotki, okonie rzeczne) gałązki świeżego rozmarynu lub inne świeże zioła oliwa extra vergine sól morska przepis na rybki z grilla przekąska Artykuł Rybki z grilla przekąska idealna pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Karp w sosie cebulowym. Będzie idealny na święta. PRZEPIS 258

Ryba najpierw jest usmażona, następnie krótko zapieczona w bardzo smakowitym sosie. Przepis, który świetnie sprawdzi się podczas świąt. Przepis na karpia w sosie cebulowym Składniki: 1 filet z karpia o wadze około 600 gramów, 3 duże cebule , pół szklanki białego wina, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, łyżka posiekanej natki pietruszki, mąka pszenna, olej pół na pół z masłem, sól, pieprz

Kulinarna Polska
Tatar z wędzonego łososia 48

Doskonała propozycja na święta, sylwestra, karnawał... Mojego tatara z łososia przygotowuję na bazie dwóch rodzajów tej ryby  - wędzonej na ciepło i na zimno. Dzięki temu ma niepowtarzalny smak i przyjemną strukturę. Doprawiam sokiem z cytryny, kaparami, cebulką i ogórkami konserwowymi. Na koniec majonez - ja lubię dodać go sporo, ale można także pominąć ten element.  Składniki: 250 g łososia

Kulinarne Inspiracje
SMAŻONE DZWONKA Z KARPIA, MARYNOWANE W CEBULI + FILMIK 52

Karp marynowany i smażony jest bardzo smaczny, nie czuć go mułem a raczej smaczną rybą. Marynata pozbawiła go niepotrzebnego zapachu a uwydatniła smak mięsa rybiego. Przepis uznaję za rewelacyjny, polecam go również państwu.  SKŁADNIKI :   1 duży karp  2 duże cebule sól i pieprz do smaku  sok z połówki cytryny  bułka tarta i mąka do panierowania

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepisy na śledzie – 9 pomysłów 33

może po prostu masz ochotę na słoną przekąskę? Te przepisy na śledzie z pewnością ci się przydadzą. Poniżej znajdziesz 9 różnych pomysłów na przygotowanie prostych przekąsek z tych ryb. Ich zrobienie nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, ani szczególnie wymyślnych składników. Jestem pewna, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie – począwszy od miłośników tradycyjnych smaków, a skończywszy na fanach nieoczywistych

okolicepalnika.pl
Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską 147

śledzi. Są tam te klasyczne, jak w śmietanie lub zupełnie od czapy z harissą, daktylami, z morwą. Ja chyba nie mam żadnych oporów jeżeli chodzi o takie kombinacje, do ryb pasuje mi prawie wszystko. Mam w planie w tym tygodniu zrobić jeszcze jedną porcję śledzi, może przepis pojawi się w przyszłym tygodniu, zobaczę co z tego wyjdzie. Ogólnie będzie

Kardamonovy
Śledzie w oleju w pomarańczach. 60

skończą Ci się składniki, na wierzchu powinna znajdować się cebula. Całość zalej olejem. Słój wstaw do lodówki na minimum 24 godziny. Wigilia obfituje w dania, którą główną rolę grają ryby . Na tym stole nie może zabraknąć też śledzia . Dlatego przedstawiam Wam inną odsłonę śledzi w oleju z dodatkiem cebuli i plasterków pomarańczy . Śledź idealnie przyprawiony i znakomicie się sprawdzi jako

Zdrowy Styl Joanny
Śledzie gajowego 171

godzin zwykle zmieniając wodę po kilku godzinach. Co ciekawe, śledzie będą delikatniejsze jeżeli wodę zastąpisz mlekiem lub wodą gazowaną. Pamiętaj, że w każdym przypadku płyn, w którym moczysz ryby powinien być zimny. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp

okolicepalnika.pl
Łosoś w śmietanowo - pomidorowym sosie 55

porcje - u mnie 8 sztuk. Posypujemy solą i pieprzem, Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem masła po około 3 minut z każdej strony - w zależności od grubości ryby. Zdejmujemy z patelni. Na tę samą dodajemy pokrojonego w pół plastry pora oraz w paski paprykę - solimy. Smażymy na średnim ogniu pod przykryciem przez około 10 minut co jakiś czas mieszając

Lena Gotuje
pstrąg pieczony w marynacie ziołowej... 49

papryką i piec w nagrzanym piekarniku na 180C na termoobiegu około 30-35 minut, podawać z czym się lubi - świeży pstrąg jest bardzo smaczny, delikatny, soczysty, marynata ziołowa nadaje rybie ciekawego smaku........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania