Pasta kanapkowa z wędzonych szprotek

Pasta kanapkowa z wędzonych szprotek

Pasta kanapkowa z wędzonych szprotek

Jeśli lubicie pasty kanapkowe , to ta powinna przypaść wam do gustu. Jej podstawą są wędzone szprotki oraz pomidory. Całość doprawiona jest odrobiną soli, pieprzu i ziołami prowansalskimi. Pastę podaję na pieczywie. Może to być zarówno bagietka, pieczywo tostowe, chleb, bułki jak i krakersy. Jako, iż wędzone szprotki cechują się intensywnym, charakterystycznym dla wędzonych ryb smakiem oraz zapachem, pastę tą serwuję z dodatkiem marynowanej cebuli oraz kiełków. Te dwa małe dodatki fantastycznie komponują się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.