ryba - 22175 przepisów (strona:540/1479)

Śledzie w sosie z porem i jabłkiem. Przepis na bardzo smaczną sałatkę śledziową 72

śledziach zazwyczaj zostaje jeszcze całkiem dużo soli, dlatego nie dodajemy jej do sałatki. Jeśli jednak po przegryzieniu okaże się, że wymaga ona doprawienia, oczywiście można to zrobić. Przepisy na ryby Artykuł Śledzie w sosie z porem i jabłkiem. Przepis na bardzo smaczną sałatkę śledziową pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Tatar ze śledzia 53

bazuje na marynowanych składnikach, gdyż zarówno sam śledź jak i dodatki takie jak grzyby czy kapary są z marynaty. Po odlaniu marynat ze wszystkich składników i dokładnym ich osączeniu, rybę kroję w małą, ale nie mikroskopijną kostkę. Podobnie robię z grzybami, które również kroję w kostkę, jednak nieco mniejszą niż ta, w którą kroję śledzie. Dodatkowo, czerwoną cebulę przed połączeniem

MeCooks
Leczo rybne 34

cebuli i chwilę podsmażamy.Bulion mieszamy z przecierem i ketchupem.Dodajemy do warzyw.Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.Całość dusimy pod przykryciem ok 20 minut.Po tym czasie dodajemy rybę i jeszcze chwilę gotujemy. Artykuł Leczo rybne pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
dorsz czarny w sosie pomidorowo-paprykowym... 54

czosnek niedźwiedzi 1 łyżka Świeże, duże filety dorsza czarnego opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę wymieszać z tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, kawałki ryby obtaczać w panierce i kłaść na gorący olej na patelni, smażyć na rumiano z każdej strony, usmażone odkładać do miski. Pomidory, paprykę, cebulę opłukać i obrać, pomidory ze skórką pokroić

W Mojej Kuchni Lubię
Orientalna potrawka z rybą 109

mała cebula pędy bambusa z zalewy garść grzybów mun 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150 g ryżu garść orzeszków … Czytaj dalej Orientalna potrawka z rybą

czarrna od kuchni
Pasta kanapkowa z łososiem 48

jajka zalać zimną wodą. Gdy ostygną obierać je dokładnie ze skorupek. 2. Ugotowane i obrane jajka przekroić na pół i przełożyć do miski od blendera. Z łososia zdjąć skórkę. Rybę przełożyć do jajek. Dodać dwie czubate łyżki majonezu oraz łyżeczkę chrzanu. Doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Całość zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Pastę spróbować jeśli jest konieczność doprawić

Gotuj z Prezesem
Chrupiące filety z flądry 42

Chrupiące filety z flądry to pyszne, wakacyjne danie. Flądra należy do ryb flądrokształtnych i charakteryzuje się spłaszczoną, niesymetryczną budową. Spodnia … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Chrupiące <span>filety z flądry</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Łosoś z warzywami na patelni. Wystarczy kwadrans i pyszny obiad z rybą gotowy. PRZEPIS 66

delikatnie wymieszaj i od razu podawaj. Rada: do tak przygotowanej potrawy jako dodatek świetnie pasuje ugotowany ryż. Artykuł Łosoś z warzywami na patelni. Wystarczy kwadrans i pyszny obiad z rybą gotowy. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Fasola z czosnkiem, cytryną i konserwą rybną 43

osączoną z zalewy białą fasolę, skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Podgrzaną fasolę przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kawałki ryby z konserwy, skropić sokiem z cytryny i posypać sezamem. Oto kilka innych szybkich przepisów na obiad, które mogą Ci się spodobać: Hawajski kurczak z ananasem>>> Makaron

Moja Książka Kucharska
Flądra w ziołowo-czosnkowej panierce 110

cytryny i posypuję solą. Odstawiam. W jednej misce roztrzepuję jajka i śmietanę z przeciśniętymi ząbkami czosnku. W drugiej mieszam mąkę z ziołami. Na patelni rozgrzewam olej. Filety z ryby zanurzam najpierw w jajku, a następnie w mące z ziołami. Smażę na patelni z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączam na papierowych ręcznikach. Smacznego

Saganek
Łosoś miodowo-czosnkowy 55

ilość oleju, włożyć łososia skórą do dołu i smażyć ok. 4 min. następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne ok. 4 minuty, aż powierzchnia będzie złota (jeżeli kawałki ryby są wysokie można dodatkowo smażyć na każdym boku po ok. 1 min.) Na patelnię dodać czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę. Smażyć krótką chwilę, aby się nie spalił, a następnie

ememe kitchen
Kurczak słodko kwaśny 53

szwagra”, który dał mi ulotkę z knajpy z azjatycką kuchnią i mówi -zrób to – 😉. Sam termin słodko kwaśny obejmuje wiele stylów, technik, gotowania i marynowania, mięs, ryb i warzyw, w zależności, z jakiego regionu pochodzą. Jak to często bywa z kuchnią chińską, czy też azjatycką ma on bardzo, ale to bardzo długą historię. Pierwsze wzmianki o daniach słodko

RafalCook
Potrawka z dorsza 99

Składniki: 200 g fileta z dorsza 100 g mrożonego groszku 150 g mrożonych brokułów 1/2 pora 1/2 papryki 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pasty curry przyprawa do ryb sól, … Czytaj dalej Potrawka z dorsza

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania