Aromatyczny śledzik, który najpierw marynowany jest winie z przyprawami korzennymi, a dopiero później trafia do oleju z cebulką. Smakuje bardzo oryginalnie. Przepis na śledzie korzenne Składniki: 500 gramów śledzi alla matias, 1 szklanka wytrwanego czerwonego wina, 8 goździków, 8 kulek ziela angielskiego, pół łyżeczki cynamonu, kilka plasterków świeżego imbiru, pieprz, 2 łyżki octu (najlepiej jabłkowego) 1 duża cebula lub 2 mniejsze, olej. Jak zrobić śledzie korzenne? Wino zagotuj, dodaj wszystkie przyprawy i p... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...