Filet z łososia w wersji słodko-słonej, podany z dressingiem z mango, awokado i limonki, to subtelna kompozycja, którą możecie podać z dodatkiem ryżu, np. czarnego dla efektu wizualnego. Przygotowanie: 20 min. Czas gotowania: 10 min. Porcja dla 4 osób: ● 1 filet z łososia bez skórki (700 g) ● 1 mango ● 1 awokado ● 6 pomidorków koktajlowych ● 2 świeże cebule ● 2 limonki ● oliwa z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie: Cebulkę oczyść i pokrój w cienkie talarki. Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Lavez l... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...