Łosoś miodowo-czosnkowy surówka Do małego naczynia wlać sos rybny, sos chili, ocet, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę lub bardzo drobno pokrojone ząbki czosnku, płatki chili, sól i wymieszać do połączenia składników. Warzywa umyć, osuszyć, marchewkę obrać. Marchewkę, ogórka i rzodkiewkę pokroić w zapałkę lub zrobić to za pomocą specjalnej tarki do warzyw czy też obieraczki krojącej w długie cienkie słupki. (Jeżeli korzystamy z obieraczki należy długie słupki przekroić na nieco krótsze kawałki i porozdziel... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...