ryba - 22624 przepisów (strona:381/1509)

Śledzie w musztardzie. Przepis na świąteczne śledzie bez majonezu 175

Śledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier

Korniszonki
PYSZNE ŚLEDZIE PANIEROWANE W ZALEWIE POMIDOROWEJ 230

płaty, przyprawiamy, panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na patelni po rybach z odrobiną oleju, doprawiamy solą.  Zagotowujemy składniki zalewy.  Do każdego litrowego słoika nakładamy po 4 płaty śledzia, oraz odrobinę cebuli.  Słoiki z rybami zalewamy wrzącą zalewą

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś z warzywami i pesto dyniowym 67

blenderem, doprawiam solą, pieprzem. Kalafiora dzielę na małe różyczki, przekładam do miski, dodaję kurkumę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, chili, olej. Mieszam w marynacie. W naczyniu do zapiekania układam kawałki ryby, frytki z batata, kalafior. Piekarnik nagrzewam do 230 stopni. Wstawiam naczynie, zmniejszam temp na 210 stopni i piekę 15 minut. Rybę, bataty i kalafiora podaję z pesto dyniowym. Posypuję natką

wesoła kuchnia
Ryba z brukselką 147

Składniki: 330 g fileta z ryby (u mnie zębacz smugowy) 1/2 pora (zielona część) 1/2 czerwonej papryki 200 g brukselki sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Pora i paprykę pokroić, wrzucić … Czytaj dalej Ryba z brukselką

czarrna od kuchni
Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem 78

ananasem. Dawno już się do niej przymierzałam. Połączenie ryby z owocami nie jest w końcu niczym nadzwyczajnym. Ale do tej sałatki jakoś ciągle nie byłam przekonana. Nie wiem czemu. Może dlatego, że tuńczyk był z puszki? Ananas też jakoś bardziej z kurczakiem chyba się lubi. Zapytałam na jednej z fejsbukowych grup kulinarnych czy ludzie łączą tuńczyka z ananasem, co jeszcze(...)Jest wystarczająco „cebulowy”, ale jednocześnie delikatny. Szalotka też by pasowała do tego zestawienia. Skąd pomysł na natkę? Bo idealnie mi pasuje do kukurydzy i ananasa. I do ryb, ogólnie. Nie wyobrażam sobie dodać innego zioła do tej sałatki. Ja w ogóle jestem wielką miłośniczką sałatki z ananasa, kukurydzy i sera żółtego. Do tego majonez, jogurt, czosnek i koniecznie

Kardamonovy
Sałatka z łososiem wędzonym 77

sałatka na pewno zadowoli niejedno podniebienie. Chrupiąca sałata, pomidorki koktajlowe i grzanki, a dopełnieniem wszystkiego jest łosoś. Sałatka z wędzonym łososiem jaki sos? Najlepszy do łososia jest prosty sos, ryba już sama w sobie jest dominująca w smaku, a więc dip robimy prosty. Do sałatki nie potrzebujemy już żadnych dodatków. Grzanki zastąpią pieczywo przez co sałatka cudownie chrupie i jest(...)sycąca. Jest wiele przepisów na sałatki, ale tych z rybami jest zdecydowanie za mało. Jak zrobić sałatkę z łososiem wędzonym? Zapraszam na przepis 🙂 – Sałatka z łososiem wędzonym przepis kilka liści sałaty średni ogórek 10 pomidorków koktajlowych 100 g łososia wędzonego 100 g żółtego sera bułka pełnoziarnista masło Sos: 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy lub oleju łyżka

Dieta moja pasja
Ryba w sosie porowym 156

Składniki: 400 g fileta z ulubionej ryby (u mnie molwa – dorszowata) 1 średni por po pół zielonej i czerwonej papryki 1 fenkuł 1 mały jogurt naturalny pieprz ziołowy czosnek … Czytaj dalej Ryba w sosie porowym

czarrna od kuchni
Łosoś na cukinii – zdrowy obiad z piekarnika 76

pomidorków koktajlowych, brokuł, około 250g, łyżeczka masła. Składniki na marynatę: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, łyżeczka miodu, szczypta soli, pieprzu, rozmarynu oraz przyprawy do ryb. Sposób przygotowania Najpierw myjemy łososia, zdejmujemy z niego skórę i osuszamy. Następnie dzielimy rybę na porcje. Później przygotowujemy marynatę: wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Gotową marynatą nacieramy łososia i odstawiamy

Natka Pietruszki
Jak ugotować ośmiornicę? 90

wtedy kiedy zamówisz ją gdzieś na mieście, aby wiedzieć czego oczekiwać. Jak czyścimy ośmiornicę? Myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy głowę i wyjmujemy ostry element przypominjący trochę ość u ryby, czyścimy całość dokładnie. Jak gotujemy ośmiornicę? - ośmiornica - woda - 7 listków kafiru (limonki) do kupienia w każdym markecie na dziale kuchnia świata - 2 ząbki czosnku - 2 ziela angielskie - 4 ziarna pieprzu opcjonalnie(...)wydłużyć czas gotowania. Ośmiornicę wyjmujemy na sitko. Tak przygotowaną ośmiornicę możesz grillować, dodawać do sałatki, tostów do czego masz tylko ochotę. Niebawem podzielę się przepisem na risotto, jeśli lubisz ryby i owoce morza,  sprawdź również moje przepisy na : -  ŁOSOŚ NA CYTRYNACH! -  MAKARON Z KREWETKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM -  KREWETKI W SOSIE KOKOSOWYM Z ORZECHAMI NERKOWCA. ORIENTALNA SURÓWKA

SMYKWKUCHNI
Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem 325

false MicrosoftInternetExplorer4 Sezon fasolki szparagowej w pełni, więc trzeba korzystać póki trwa. Próbowałem jej w wielu wersjach. Oczywiście, standard smakuje najlepiej. Czasami jednak, warto poeksperymentować. Co, jak co, ale ryby uwielbiam. Tym razem chciałem Wam przedstawić właśnie taką, ekstra wersję, z makrelowym dodatkiem.             Składniki:     800 g żółtej fasolki szparagowej 150 makreli(...)oczyszczamy, końcówki obcinamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Osączamy. Olej z makreli wylewamy na głęboką patelnię, rozgrzewamy i szklimy na nim posiekaną cebulę. Następnie dodajemy fasolę i rybę, energicznie mieszamy, lekko przysmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z posiekaną natką pietruszki.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Quiche z bobem i kulkami ziemniaczanymi 71

zrywając papier,formuję boki wysokie z ciasta. Spód ciasta nakłuwam widelcem. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół i piekę 20 minut aż się zrumieni.     Nadzienie: Rybę kroję na kawałki, posypuję solą, pieprzem. Bób wrzucam do gotującej osolonej wody i gotuję trzy minuty. Odcedzam, przelewam zimną wodą i obieram. Do miski wbijam jajka, dodaję białko,ser czosnkowy(...)koper, natkę,jogurt, sól, pieprz, paprykę ostrą pokrojoną. Wylewam 1/3 masy, układam kawałki ryby,druga część masy, układam bób. Wylewam resztę masy. Na wierzchu układam kulki ziemniaczane. Quiche wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni, i piekę około 35 minut aż się zetnie. Przed podaniem posypuje natką, papryką i pieprzem czerwonym

wesoła kuchnia
Zapiekanka makaronowa z rybą 150

Składniki: 150 g ulubionego makaronu 250 g filetów z ulubionej ryby, u mnie dorsz czarniak 1/2 brokuła 200 g kurek 2 jajka 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z rybą

czarrna od kuchni
Pęczotto z rybą 150

Składniki: 300 g fileta z ulubionej ryby 150 g pęczaku 1 cebula 200 g fasolki 2 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie Przygotowanie: Cebulę posiekać i … Czytaj dalej Pęczotto z rybą

czarrna od kuchni
Soczysty łosoś z piekarnika z warzywami 54

łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli, pieprzu i rozmarynu, około 1 łyżeczka soku z cytryny. Sposób przygotowania Najpierw umyj łososia i osusz go. Następnie pozbądź się skóry. Dopraw rybę solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny i odstaw. Następnie liście szpinaku ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i skrop je oliwą z oliwek. Ułóż także pokrojone ząbki czosnku oraz rybę. Później

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania