ryba - 22624 przepisów (strona:383/1509)

Łosoś z słodkiej marynacie z warzywami i frytkami 76

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy frytki. Wkładamy je do piekarnika. W tym czasie przygotowujemy marynatę, marynujemy w niej łososia. Po 10 minutach pieczenia frytek wkładamy do piekarnika łososia. Ryba powinna się piec około 12 minut. Podczas kiedy łosoś się piecze, na patelni na odrobinie oliwy przesmażamy warzywa. Podczas smażenia doprawiamy je do smaku odrobiną ulubionych przypraw. Klasyka to już

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy paprykarz 94

bardzo szybki przepis na domowy paprykarz szczeciński. Paprykarz świetnie nadaje się do świeżego pieczywa posmarowanego masłem. Moja wersja będzie przygotowana na bazie makreli, ale możecie wykorzystać inną wędzoną rybę np. dorsza. Paprykarz można zrobić też ze świeżych białych ryb. U mnie paprykarz podaje się ze świeżym pieczywem z masłem oraz ogórkiem kiszonym. Przygotowany w domu paprykarz może być świetnym pomysłem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiący karp w panierce z piekarnika 84

Dzisiejszy przepis jest dla tych, którzy uwielbiają ryby w panierce, ale szukają jednak lżejszej wersji. Jest na to prosty sposób, upiecz rybę w piekarniku. Karp opanierowany upieczony w piekarniku smakuje tak samo jak ten smażony z patelni, może jest nawet bardziej chrupiący

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ryba w sosie warzywnym 146

Składniki: 4 kostki z dorsza czarnego kawałek papryki 1 opakowanie boczniaków 100 g szpinaku 5 łyżek jogurtu naturalnego przyprawa do ryb sól, pieprz, chili Przygotowanie: Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki … Czytaj dalej Ryba w sosie warzywnym

czarrna od kuchni
Śledzie w musztardzie. Przepis na świąteczne śledzie bez majonezu 169

Śledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier

Korniszonki
PYSZNE ŚLEDZIE PANIEROWANE W ZALEWIE POMIDOROWEJ 220

płaty, przyprawiamy, panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na patelni po rybach z odrobiną oleju, doprawiamy solą.  Zagotowujemy składniki zalewy.  Do każdego litrowego słoika nakładamy po 4 płaty śledzia, oraz odrobinę cebuli.  Słoiki z rybami zalewamy wrzącą zalewą

Kulinarne Fantazje Marioli
Łosoś z warzywami i pesto dyniowym 61

blenderem, doprawiam solą, pieprzem. Kalafiora dzielę na małe różyczki, przekładam do miski, dodaję kurkumę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, chili, olej. Mieszam w marynacie. W naczyniu do zapiekania układam kawałki ryby, frytki z batata, kalafior. Piekarnik nagrzewam do 230 stopni. Wstawiam naczynie, zmniejszam temp na 210 stopni i piekę 15 minut. Rybę, bataty i kalafiora podaję z pesto dyniowym. Posypuję natką

wesoła kuchnia
Ryba z brukselką 133

Składniki: 330 g fileta z ryby (u mnie zębacz smugowy) 1/2 pora (zielona część) 1/2 czerwonej papryki 200 g brukselki sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Pora i paprykę pokroić, wrzucić … Czytaj dalej Ryba z brukselką

czarrna od kuchni