Kotlety rybne z ryżem to smaczne danie, które cieszy się dużą popularnością na całym świecie. Ryby od dawna stanowią istotny element diety ludzkiej, bogate w białko i cenne składniki odżywcze. Kotlety rybne to jedno z wielu dań, które pozwalają cieszyć się smakiem ryb w przystępnej … The post Kotlety rybne z ryżem appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyPyszna pożywna sałatka, którą można przygotować sobie na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Składniki: 1 serek wiejski 1 opakowanie ryby z puszki (u mnie filet z makreli w oleju) 1/2 czerwonej papryki 1 ogórek kiszony (może być małosolny) zielona cebulka ewentualnie sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Rybę odsączyć z nadmiaru oleju. 2. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Zieloną
Kuchnia domowa Anisojowego, rozdrobnionego czosnku, miodu i imbiru robimy sos. Obtaczamy nim łososia, poza stroną ze skórą (reszta sosu przyda się w trakcie konsumpcji, wierzcie mi :)). Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju, rybę wkładamy do naczynia (skórą do dołu), przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut. Po tym czasie ściągamy folię i rumienimy lekko łososia. W międzyczasie gotujemy ryż do miękkości, odcedzamy(...)cebulę, rumienimy. Dodajemy do tego ryż, startą na najmniejszych oczkach skórkę z limonki i sok z limonki. Doprawiamy solą i mieszamy. Ryż wykładamy na talerze, kładziemy na nim kawałki ryby. Całość posypujemy pokrojonym w mniejsze kawałki szczypiorkiem, pokrojoną w plasterki chili i sezamem. Artykuł Łosoś pieczony w maśle orzechowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyniego kapary. Albo ogórki konserwowe. Zioła. Albo na co będziecie mieli tylko ochotę. U mnie trochę klasyczniej, ale z dodatkiem chrzanu. Ta odrobina chrzanu dobrze smakowała z wędzoną rybą, wierzcie mi. A jak tytułowej pasty nie rozdziabiecie na śmierć, jak ja, wyjdzie z tego w sumie sałatka (zwiększcie tylko ilość jajek i ryby). To jak? Może jednak wyląduje
Kardamonovykońca byłam przekonana czy robię dobrze robiąc go na ciepło, z dodatkiem makaronu. Ostatecznie nie potrafiłam przestać jeść. Poważnie. Nie wiem czy to zasługa pesto, pomidorów czy samej ryby, wszystko jednak smakowało świetnie. Składniki: 250 g makaronu 75 g wędzonego filetu pstrąga 5 suszonych pomidorów z zalewy 2 duże garści startego parmezanu pesto: duża garść rukoli 3 łyżki pestek dyni(...)dyni prażymy na patelni do zrumienienia. Po ostudzeniu wrzucamy je do blendera. Dorzucamy do niego umytą rukolę, czosnek, parmezan, oliwę, sok z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz. Miksujemy. Rybę rwiemy palcami, na wszelki wypadek przeszukujemy czy nie ma w niej ości. Pomidory kroimy w plasterki. Makaron gotujemy al dente, przecedzamy go, wrzucamy go z powrotem do garnka. Nie przecedzajcie
Kardamonovyananasem. Dawno już się do niej przymierzałam. Połączenie ryby z owocami nie jest w końcu niczym nadzwyczajnym. Ale do tej sałatki jakoś ciągle nie byłam przekonana. Nie wiem czemu. Może dlatego, że tuńczyk był z puszki? Ananas też jakoś bardziej z kurczakiem chyba się lubi. Zapytałam na jednej z fejsbukowych grup kulinarnych czy ludzie łączą tuńczyka z ananasem, co jeszcze(...)Jest wystarczająco „cebulowy”, ale jednocześnie delikatny. Szalotka też by pasowała do tego zestawienia. Skąd pomysł na natkę? Bo idealnie mi pasuje do kukurydzy i ananasa. I do ryb, ogólnie. Nie wyobrażam sobie dodać innego zioła do tej sałatki. Ja w ogóle jestem wielką miłośniczką sałatki z ananasa, kukurydzy i sera żółtego. Do tego majonez, jogurt, czosnek i koniecznie
Kardamonovywyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Syrop klonowy łączymy z sosem sojowym, mielonym imbirem oraz granulowanym czosnkiem. Dokładnie mieszamy (a najlepiej potrząsamy w zamkniętym słoiczku). Przygotowaną marynatą smarujemy kawałki ryby. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20 minut. W połowie czasu pieczenia ponownie smarujemy rybę przygotowaną marynatą
Smaki Na Talerzuszpinaku 3 ząbki czosnku 150 g jogurtu naturalnego 0% przyprawy do smaku: sól kłodawska , pieprz czarny mielony, gałka muszkatołowa 60 g sera mozzarella Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie łososia z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Przyprawione filety ułożyć skórą do dołu w naczyniu żaroodpornym. Szpinak umyć odsączyć, osuszyć(...)posztakować. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. W kolejnym korku wymieszać poszatkowany szpinak, czosnek, jogurt i przyprawy: sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Tak przygotowany szpinak wyłożyć na rybę a następnie posypać startą mozzarellą. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180⁰C termoobieg i piec przez 25-30 minut, obserwując by ser lekko się zarumienił, ale nie spalił. Gotowego łososia podawać
Ola la LCHFsosu dodać dowolne zioła. Zapraszam po przepis, jestem pewna, że kto raz jej spróbuje, ten będzie do tej rybki wracał. Wychodzi naprawdę smaczna i delikatna 😋 Składniki: 2 filety białej ryby (morszczuk, miruna, dorsz) pieprz cytrynowy sól sok z cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 12-18% siekany koperek bazylia - świeża lub suszona garść świeżego szpinaku (można(...)dowolne porcje, posypać pieprzem cytrynowym i solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. 2. Szpinak pokroić, w misce wymieszać majonez, śmietanę, szpinak, zioła, zmiażdżone ząbki czosnku. Sos wyłożyć na rybę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec do zrumienienia się wierzchu, 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Kuchnia domowa Anitutaj: gouda, ser z przyprawami i ziołami, dojrzewający feuer i emmentaler 50 g c ebuli czerwonej 1 jajko koperek sól kłodawska , pieprz czarny mielony Przygotowanie Rybę osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno pokroić w kostkę wielkości ok. 1cm. Następnie poszatkować koperek. Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Sery zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach lub użyć(...)gotowej mieszanki serów. Następnie w misce połączyć wszystkie składniki: rybę, sery, jajko, cebulę, zieleninę i przyprawy. Następnie użyć dużej łyżki lub formować w dłoni malutkie kotleciki i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z piekarnika. Kotlety nie mają zwartej formy, ale nie należy się tym przejmować. Rozpuszczający się w trakcie pieczenia ser poskleja wszystkie składniki. Blachę z kotletami
Ola la LCHFpieprz olej do smażenia – ok 1 szklanka Ciasto: 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej przyprawy: sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra, curry *** Rybę kroimy w około 3-4 cm prostokąty i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami
Blog z Apetytemkroimy go na porcję. Przyprawiamy delikatnie z dwóch stron solą, pieprzem i przyprawą curry. Zostawiamy na około 1 godzinę do zamarynowania *** *** Następnie kawałki łososia obtaczamy kolejno w mące *** *** Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po około 2 minuty z każdej strony *** *** Na patelnię dodajemy szpinak i całość zalewamy śmietanką *** *** Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i smażymy na większym ogniu przez
Blog z Apetytemoczywiście warzywnych. Są też idealne do zapiekanek, gdyż ser, na przykład, idealnie wtapia się w rigatoni. Rigatoni z Mintajem. Na zakończenie, zapraszam na fantastycznie pyszne połączenie makaronu i ryby, w pysznym sosie z pieczonej papryki, pomidorów, pesto i innych dobroci. Składniki Mintaj – u mnie mrożony – 300 gram Rigatoni 250 gram Pesto z suszonych pomidorów 100 gram Czerwona papryka(...)pozostaw na jakieś 30 minut. W międzyczasie mintaja pokrój na wielkość kęsa, dopraw solą i pieprzem. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek, wrzuć kawałki ryby i dość mocno je obsmaż z każdej strony, następnie przełóż na talerzyk. W międzyczasie usuń spaloną skórkę z papryki, usuń nasiona i pokrój ją w kostkę. Po trzecie na rozgrzaną patelnię
RafalCookSMAŻONE PANIEROWANE Składniki: 6-8 filetów śledzi świeżych 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz olej Jak zrobić śledzie smażone panierowane: Filety myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie rybę oprószamy solą i pieprzem i delikatnie obtaczamy w mące. Jajka wbijamy do talerza i roztrzepujemy widelcem. Filety ryby obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na rozgrzany olej
Dorota Smakujefeuer i emmentaler koperek natka pietruszki sól kłodawska , pieprz czarny mielony, papryka słodka , papryka wędzona Przygotowanie Oto krótki filmik jak powstają kotlety z halibuta z serem . Rybę osuszyć papierowym ręcznikiem i drobno pokroić w kostkę wielkości ok. 1cm. Następnie poszatkować natkę pietruszki i koperek. Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Sery zetrzeć na tarce jarzynowej(...)grubych oczkach lub użyć gotowej mieszanki serów. Następnie w misce połączyć wszystkie składniki: rybę, sery, jajko, cebulę, zieleninę i przyprawy. Następnie użyć dużej łyżki lub formować w dłoni malutkie kotleciki i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z piekarnika. Kotlety nie mają zwartej formy, ale nie należy się ty m przejmować. Rozpuszczający się w trakcie pieczenia ser poskleja
Ola la LCHF