ryba - 22624 przepisów (strona:296/1509)

Karp pieczony w domowym sosie teryiaki w chrupiącym sezamie z ryżem jaśminowym i sałatką z awokado i pomidorków koktajlowych 93

teryiaki, który smakuje obłędnie. Jeśli jesteście fanami sushi i innych azjatyckich smaków spróbujcie zamienić nudnego karpia w niecodzienną potrawę. Jeśli zaś nie przepadacie za sushi, to wypróbujcie przepis na rybę inną niż kiedykolwiek jedliście. Idąc z duchem wspierania polskich producentów itp. przygotowałam zamiast łososia naszego polskiego karpia, którego nie da się w żaden sposób podrobić, czy utuczyć, bo zanim trafi(...)karpia jem głównie w grudniu :/ ale może Wy macie inaczej? Ważne: spróbujcie kupić od razu płaty z karpia a nie karpia w całości – odejmie to Wam mnóstwo pracy! Kupując rybę sprawdźcie zapach – jeśli pachnie rybą/ stawem – będzie ok, jeśli pachnie zepsutym mięsem z kurczaka – nie bierzcie i pozwalam na zrobienie małej awanturki ;p Ja się kiedyś tak nacięłam na ryneczku

Eat me! Fit me!
Ryba w otrębach pieczona z warzywami 158

Składniki: 300 g fileta z mintaja lub innej ulubionej ryby 1 jajko 2 łyżki mąki sól, pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do ryb otręby lub płatki owsiane 400 g … Czytaj dalej Ryba w otrębach pieczona z warzywami

czarrna od kuchni
Dorsz w sosie z oliwkami 147

Składniki: 300 g polędwicy z dorsza lub innej ulubionej ryby 1 cebula garść oliwek 1 łyżka kaparów 1/2 łyżki ostrego ajwaru 50 g jogurtu naturalnego przyprawa do ryb Przygotowanie: Rybę … Czytaj dalej Dorsz w sosie z oliwkami

czarrna od kuchni
Zapiekany sandacz w sosie porowo-śmietanowym 81

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Za słodkowodnymi rybami nie przepadam. Za dużo ości i ‘tegesów’ by je obrobić. Pewnego razu kupiłem takowego w galarecie zachwyciłem się smakiem tej ryby. Teraz postanowiłem „wymodzić” taką w sosie, który idealnie uwypukli(...)przez chwilę i   z łatwością usuwamy po kilku chwilach. Kroimy na kawałki.   Sos mieszamy z serem i posiekaną natką.   W naczyniu żaroodpornym, wcześniej natłuszczonym, układamy kawałki ryby. Zalewamy sosem.   Pieczemy w 180°C przez 25 minut.   Podajemy z ulubionymi dodatkami.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style

R'n'G Kitchen
Dorsz w płatkach migdałowych 84

szklanki otrębów owsianych, 2 łyżki mąki kukurydzianej. Pieczone warzywa: 1 cukinia, ziemniak, czerwona papryka, 1 łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka suszonych ziół prowansalskich. Sposób przygotowania Najpierw myję i osuszam rybę. Następnie kroję ją w mniejsze części. Rybę doprawiam pieprzem zwykłym, pieprzem cytrynowym i sokiem z cytryny. W miseczce mieszam ze sobą składniki na panierkę, czyli otręby owsiane, mąkę kukurydzianą(...)płatki migdałowe. W drugiej miseczce rozbełtuję jajko. Później panieruję kawałki dorsza, to znaczy najpierw zamaczam każdy z nich w jajku, a następnie w suchej panierce. Tak przygotowane kawałki ryby smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż panierka nabierze złocistego koloru. Warzywa Najpierw kroję warzywa w mniejszą kostkę i wrzucam do naczynia żaroodpornego (można rozłożyć na blaszce z papierem

Natka Pietruszki
Paprykarz 123

odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, przekładamy do garnka z olejem i chwilę dusimy. Dodajemy marchewkę i seler starte na tarce, dusimy. Rybę osączamy z nadmiaru wody na ręczniku papierowym i drobno siekamy. Dodajemy do warzyw i wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, papryką słodką i ostrą ew. pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup(...)razie gdyby warzywa mocno odparowały podczas duszenia, podlewamy je niewielką ilością wody żeby nam się nie przypaliły. Warzywa z rybą mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Artykuł Paprykarz pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pieczona makrela z konfitowanymi pomidorkami / Baked mackerel with confit cherry tomatoes 96

zapiekania, oprósz solą, pieprzem i listkami tymianku. Zalej olejem. Makrele natrzyj solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zrób na górze nacięcia. Obłóż ryby gałązkami rozmarynu. Ząbków czosnku nie obieraj z łupinek. Przekrój na mniejsze płaskie kawałki i powkładaj w nacięcia ryb. Ryby oraz pomidorki piecz z termoobiegiem w 200°C przez 30 minut

Delicious Place
TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I „BURRATĄ” NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM 113

firma na świecie MOWI może poszczycić się posiadaniem kontroli nad całym procesem hodowli łososi atlantyckich począwszy od selekcjonowania najbardziej wartościowej ikry, przez produkcję narybku, kontrolę optymalnych warunków dla wzrostu ryb na naszych farmach w Norwegii, po wprowadzenie bardzo restrykcyjnych warunków przetwórczych i logistycznych. Prawie wszystkie farmy są certyfikowane standardem ASC, który daje konsumentom gwarancję, że łosoś pochodzi z farm ograniczających(...)wpływ na środowisko naturalne, ryba dorasta w wyjątkowych warunkach, zarówno dla niej samej, jak i w poszanowaniu dla środowiska. Ryby hodowane są bezstresowo w wydzielonych obszernych akwenach, karmione wyłącznie wyprodukowaną przez firmę karmą. MOWI zawiera wiele innych, ważnych składników odżywczych, które umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie ciała na najwyższych obrotach. Do przygotowania tego przepisu zainspirował mnie fantastyczny konkurs organizowany na portalu Durszlak.pl

Ostra na Słodko
Keto tatar z łososia (Paleo, LowCarb) 199

łososia – bogactwo wartości odżywczych Jeśli chodzi natomiast o samego łososia , to tutaj można spokojnie zdecydować się na wersję surową zamiast wędzonej. Będzie równie pysznie i jakże bogato odżywczo. Oczywiście ryba powinna być najlepszej możliwej jakości. Na pewno nie należy przy tym oszczędzać. Najlepiej zdecydować się na łososia dzikiego lub z hodowli ekologicznej. Pozostałe produkty pozostawiają zazwyczaj wiele do życzenia jeśli(...)chodzi o jakość produktu… Inaczej sprawa ma się w przypadku łososia firmy MOWI. Tutaj producent zapewnia, że hodowla spełnia najwyższe standardy, a ryby karmione są karmą pochodzenia morskiego i mają odpowiednie warunki rozwoju. Dzięki temu także zawartość omega-3 w ich produktach jest nawet o 20% większa niż w łososiach z innych hodowli. Do mnie przemawia ideologia, którą się kierują

Modern Cave Girl
Pstrąg na parze z warzywami 105

cytryny bio  listki świeżego estragonu  sól i pieprz  1 łyżka masła  Pstrąg na parze z warzywami przepis 1. Pstrąga umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Przekrój rybę na dwie części, skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. 2. Przygotuj warzywa. Odłam końcówki szparagów, a w przypadku fasolki szparagowej odetnij końcówki. Warzywa opłucz. 3. Parowar ustaw według(...)żółta fasolka szparagowa około 15 minut zielona fasolka szparagowa około 30 minut Na około 8-10 minut przed końcem parowania warzyw,  minutach wstaw do komory parowaru naczynie z rybą. Paruj do czasu aż urządzenie samo się wyłączy i przejdzie w tryb podtrzymywania ciepła. 4. Teraz przygotuj sos łącząc ze sobą niżej wymienione składniki 200 ml naturalnego jogurtu skórka otarta

Cztery Fajery
Cytrusowy łosoś na ryżowym chruście 90

porcje. Z umytej cytryny zetrzeć skórkę, łososia skropię sokiem z połowy z cytryny. Nasiona gorczycy rozetrzeć delikatnie w moździerzu, wymieszać z papryką i solą. Dokładnie natrzeć mieszanką rybę. Z pomarańczy zetrzeć skórkę dodać do niej skórkę cytrynową i natrzeć nimi rybę. Posypać odrobiną suszonego czosnku. Tak przygotowaną rybę włożyć do ceramicznej miski, przykryć i odstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Jajka z łososiem 106

śniadanko, kolację, podać na imprezie lub postawić na świąteczny wielkanocny stół. Pomysł przyda się również, gdy chcesz przygotować coś dobrego dla alergików pokarmowych (prócz alergii na jajka i ryby)   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-5 jajek ugotowanych na twardo

Kulinarny S.O.S.
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-serowym 103

Ryba zapiekana z porem w sosie śmietanowo-serowym, przepyszna, szybka w przygotowaniu i prosta propozycja obiadu :). Bardzo dobrze smakuje z ryżem i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 większe filety rybne, u mnie opakowanie kostki z mintaja 1 por 1 ser typu camembert 1 szklanka śmietany 12% 1 łyżka masła sok z połówki cytryny sól, pieprz, gałka muszkatołowa (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wrzenia. Wyłączamy gaz, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, rozmrożone i osuszone filety rybne dzielimy na pół (ja miałam już gotowe kostki) i przekładamy do naczynia żaroodpornego, rybę skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy sosem, gotową rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i zapiekamy bez przykrycia do momentu aż wierzch przypiecze się na złocisty

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania