ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:111/216)

Rolaki z łososia z piekarnika 154

Bardzo polecam, smakowało wybornie. Wszyscy byli zachwyceni. Przygotowanie marynaty – do miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, posiekane papryczki chilli. Wymieszać. Zdjąć skórę z ryby. łososia pokroić na paski szerokości 4-5 cm. Tą grubszą część łososia przeciąć na pół tworząc cieńsze paski. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać płaty łososia w marynacie. Zostawić tak na 15 minut. Roladki(...)rozłożyć na roladkach. Pieczarki umyć i przekroić na cztery części, porozrzucać je między roladkami. Wlać śmietanę, obsypać posiekaną natką pietruszki. Na każdej roladce położyć kosteczkę masła. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod przykryciem 15 minut. Następnie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze następne 15 minut. Podawać z upieczonymi ziemniakami i zieloną sałatką. To było pyszne, smacznego

Kuchnia Pokoleń
Diwali – święto świateł i pysznego jedzenia 158

część chilli. Kolejny krok to pasta przyprawowa do której dolejecie także trochę wody. A ostatni krok to sos pomidorowy. Do sosu tikka masala możecie dodać dowolne warzywa, mięso czy rybę. Tym razem postawiłam na kawałki pieczonej dyni. Zapraszam Was teraz na pyszne przepisy potraw, które widzicie na zdjęciach. Do ich podania przygotujcie dodatkowo ugotowany ryż jaśminowy lub basmati, świeżą kolendrę(...)Meal Kit Tikka Masala Patak’s – olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Dynie pokrój w kostkę, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz przez około 15 minut aż dynia zrobi się miękka i słodka. W tym czasie przygotuj sos. Na odrobinie oleju lub masła klarowanego podsmaż przyprawy

nietylkopasta.pl
Mielone z jesiotra z chipsami 164

twarda. Mięso ryby mielę maszynką do mięsa razem z obraną cebulą. Przekładam do miski, dodaję brokuła którego starłam na tarce jarzynowej, jajko, kaszkę, bułkę tartą, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość dokładnie mieszam, formuję klopsy i obtaczam w sezamie, wymieszanym pół na pół z bułką tartą. Smażę klopsiki na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z każdej strony. Batata i ziemniaki(...)trzy łyżki oliwy. Dokładnie mieszam żeby każdy plaster był obtoczony w oleju. Na blaszce do pieczenia wykładam papier do pieczenia, wykładam pojedynczo plastry batata i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni na 40  minut. To samo robię z chipsami z ziemniaków truflowych. Klopsy z jesiotra podaję z chipsami i sosem czosnkowym

wesoła kuchnia
Ziemniaczki zapiekane z serem 295

Takie zapiekane ziemniaczki stanowią bardzo fajny dodatek do obiadu. Sprawdzą się zarówno do dań mięsnych, jak i do ryby. Do ich przygotowania nie potrzeba wielu składników i wysiłku. Ziemniaczki zapiekane z serem Składniki: około 20 małych młodych ziemniaczków 150 g sera żółtego 100 g sera favita 2 łyżki masła świeży tymianek świeżo mielony pieprz sól Ziemniaczki obieramy i gotujemy(...)oczkach, a ser favita kroimy w drobną kostkę. W żarodpornych naczyniach umieszczamy masło i ziemniaczki, posypujemy je serem favita i serem żółtym. Zapiekamy je około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżo mielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem. Smacznego Artykuł Ziemniaczki zapiekane z serem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Nogi kurczaka na sianie 118

podważyć delikatnie skórę - w utworzone kieszonki włożyć masło z ziołami, rozsmarować. Formę do pieczenia wyłożyć sianem, ułożyć na nim mięso. Na mięsie położyć kawałki masła, przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut, następnie odkryć i piec 20 -30 minut Nogi z kurczaka podałam z duszonymi jabłkami i opiekanymi ziemniakami.   Do nóg z kurczaka(...)glebach z czerwonych łupków), połączone z aromatami owocowymi, z nutami brzoskwini i jabłka. Wino esencjonalne i zrównoważone. Riesling jako szczep bardzo uniwersalny warto pić do lekkich dań mięsnych i ryb, dań z grilla. Podawać lekko schłodzone, w temperaturze 10-12 stopni. poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine

królestwo garów
Dietetyczny łosoś pieczony z makaronem razowym 196

Od dawna jestem fanką zdrowego odżywiania, czasami mam wrażenie trochę przesadzam zwracając uwagę na wiele czynników. Efekty moich zmian są widoczne. Kiedy wybieram się na trening

Kulinarne pyszności Molki
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro 161

Wiosna w tym roku miło nas zaskoczyła, od razu z słonecznymi, upalnymi dniami wyskoczyła. Nagle zielono i kolorowo   się zrobiło, ach jak cudownie, och jak

Moniki Smakołyki
Pieczona dynia z masłem szałwiowym 206

Pieczona dynia Pieczona dynia to smak jesieni. Można przygotować z niej zupy, ciasta, kluseczki. Świetnie smakuje także jako samodzielne danie - podana z masłem, oliwą, kozim serem

Korniszonki
Cytrynowa tarta 259

Thermomix przepisy. Cytrynowa tarta. Składniki na ciasto: 100 g masła 250 g mąki krupczatki 40g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany Składniki na lemon

Themo przepisy
GRILLOWANY DORSZ Z RYŻEM I BROKUŁAMI 162

Propozycja na obiadek dla całej rodziny.Bardzo często robimy to danie ,zmieniamy rybę oraz rodzaj ryżu.Do tego dania użyłam ryżu kiełkującego firmy Gaba.Ale można użyć zwykłego czy brązowego ryżu. Ryż ten jest bardzo smaczny,mega sypki i szybko się go gotuje,nawet szybciej niż napisano na opakowaniu i zawiera wiele cennych wartości odżywczych. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza takie(...)czosnku pieprz,sól 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka oliwy z oliwek ogórki kiszone(opcjonalnie) WYKONANIE Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu.Filety z dorsza doprawić pieprzem i solą.Piekarnik ustawiamy na funkcję grilowania i rozgrzewamy do 190-200C.Grillujemy przez 25 min. Brokuła myjemy,kroimy na drobne różyczki,zalewamy wrzątkiem i gotujemy jeszcze ok.10 min.Wodę można lekko osolić

Mała w garnku miesza
Turecka pasta paprykowa - szybka wersja 193

zależy od proporcji papryk słodkich i chilli jakich użyjecie. Polecam Wam tę pastę na kanapki, ma wspaniały smak, nieco zbliżony do ajwaru . Można jej użyć także jako marynaty do ryby, czy mięsa, jako sosu do posmarowania pide czy pizzy lub jako dipu do świeżych warzyw czy paluszków chlebowych.  Turecka pasta paprykowa Biber salçası na podstawie przepisu z książki "Istanbul(...)łyżeczki soli olej roślinny Przygotowanie: Zacznij od sterylizacji słoika. Umyj go, wysusz, umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w celu zabezpieczenia przed potłuczeniem) i wstaw do zimnego piekarnika. Następnie nastaw piekarnik na 140 stopni C i wypiekaj słoik przez 30 minut o do momentu nagrzania się piekarnika. Jeżeli używasz słoika z gumową uszczelką, pamiętaj aby zdjąć ją przed wstawieniem

Chilli Czosnek i Oliwa
CIASTO FRANCUSKIE ZE ŚLIWKĄ RENKLODĄ. 216

Słonecznie żółte, kusząco słodkie i pachnące latem.Ugięte pod ich ciężarem gałęzie, proponują swoją dobroć. Zerwij, zjedz albo coś upiecz! Najszybszy i najpyszniejszy sposób na deser

W kuchni Karmel-itki
Smoothie z mango i fig 183

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts 280

ciągnącą warstwą mozzarelli z pewnością sprawdzą się na kolację jak i na pożywne śniadanie. Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra rybackiego, 15% panierki składającej się z mąki pszennej, soli, papryki, kurkumy i drożdży, oleju słonecznikowego, i skrobi ziemniaczanej. Nie ma się(...)paluszkami rybnymi i mozzarellą (4 tosty) Składniki : 4 paluszki rybne od FRoSTY , przygotowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 2 bułki, przekrojone na pół i opieczone w tosterze lub piekarniku 4 łyżki sosu do pizzy lub innego gotowego pomidorowego 1/2 szklanki startej mozzarelli Przygotowanie: Rozsmaruj 1 łyżkę sosu pomidorowego na każdej połówce bułki. Przekrój każdy paluszek rybny na 3 części

karmelowy
Co dziś na obiad? Zapiekanka z łososiem i makaronem [wideo] 119

zapiekankę z łososiem i makaronem Składniki: 250g. makaronu farfalle (kokardki) łosoś por 200g. śmietanki 30% 125g. mascarpone ser tarty do posypania Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, pietruszka, opcjonalnie: przyprawa do ryb Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Pokrój por w kostkę. Usuń skórkę z łososia i pokój go w kostki. Przygotuj sos: wymieszaj śmietankę 30% z mascarpone dokładnie, aby nie było grudek(...)posól go i dopraw pieprzem cytrynowym. Smaż z jednej i z drugiej strony maksymalnie po 2 minuty . Łosoś ma być podsmażony, a nie gotowy do jedzenia, aby mógł w piekarniku jeszcze się chwilkę podpiec. Dodaj sos śmietanowy i wymieszaj. Przypraw pietruszką i podsmaż chwilę aż do zagotowania. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanym oliwą z oliwek, wrzuć

Rozdomowiona
Łosoś w miodowej glazurze / Honey glazed salmon 147

Znudziły się już Wam grillowe karkówki i kiełbaski? Może spróbujcie tego pysznego, soczystego łososia w słodkiej glazurze z dodatkiem miodu. Jest ultra szybki w przygotowaniu, wystarczy

karmelowy
Kurczak pieczony w mleku 141

żaroodpornym. (Wszystkie kawałki powinny leżeć obok siebie, a nie jeden na drugim.) Dodać marchewkę uprzednio pokrojoną w grubsze plasterki. Całość zalać mlekiem, przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut - do miękkości. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków kurczaka.) W trakcie pieczenia mięso należy obrócić na drugą stronę, a marchewkę przemieszać.  Z 15 minut przed(...)wysokości. Użyłam przypraw ze sklepu Swojski Wyrób .  Zwróćcie uwagę na sól , która przyznam, że wpłynęła na smak kurczaka. Niby bardziej pasuje to potraw kuchni azjatyckiej, do owoców morza, ryb, ale... dla mnie świetnie skomponowała się w tym daniu

Di gotuje
Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami 161

Thermomix przepisy. Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami Przepis do wykonania w Thermomix TM31 i TM5 Składniki: 1 dynia makaronowa (żadna inna!) 2 łyżki oliwy z oliwek

Themo przepisy
Terrina z łososia w maku 163

soli morskiej (cypryjska) - masło do wysmarowania formy - mak do oprószenia formy i terriny Łososia i cebulę kroimy w dużą kostkę. Odkładamy trochę ładnych „kostek” do ułożenia w całości. Pozostałą rybę, z cebulą przekładamy do malaksera. Dodajemy startą skórkę z wyparzonej cytryny, odciśnięte bułki, całe jajka i sól – miksujemy pulsacyjnie. Dodajemy zielony pieprz marynowany – mieszamy łyżką (pieprz ma pozostać w całości(...)łososia – aż do wyczerpania składników (u mnie były trzy warstwy). Wierzch stanowi masa. Wyrównujemy powierzchnię i posypujemy makiem. Keksówkę wkładamy do szczelnej blaszki. Wlewamy wrzątek do ¾ wyskości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C, przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy w kąpieli wodnej. Po 40 minutach zmniejszamy temperaturę do 140º C i pieczemy kolejne 40 minut. Łączny czas pieczenia

mojewypiekiinietylko
Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem 169

łyżki). Kolejną warstwę stanowi pstrąg łososiowy (jeśli jest ze skórą należy ją ściąć ostrym nożem i sprawdzić czy nie pozostały w filecie jakieś ości, jeśli są powyjmować). Rybę wcześniej oprószamy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Posypujemy 1 łyżką tartego sera. Brokuł dzielimy na małe różyczki, układamy w naczyniu i ponownie oprószamy serem żółtym. Czynności powtarzamy w kolejnej warstwie(...)mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Pstrągi z cytrusami. 154

łyżka koperek posiekany przyprawa Kucharek przyprawa  do ryb tymianek oliwa z oliwek olej do smażenia masło Wykonanie. Pstrągi  wyczyścić, oskrobać z łusek, umyć, osuszyć. Doprawić przyprawą do ryb. Odstawić na 15 minut. Cytrynę i pomarańczę dobrze wyszorować pod ciepłą wodą. Pokroić w półplasterki. Cebulę czerwoną, białą część pora i bulwę kopru włoskiego pokroić w piórka i przesmażyć na oleju(...)opiec na patelni grillowej, obłożyć pozostałym farszem. W wersji drugiej.  Farsz rozłożyć w naczyniu do zapiekania, na farsz położyć pstrągi, skropić oliwą z oliwek, zapiec 20 minut w piekarniku

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania