ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:104/216)

Gniazda rybne 268

pęczka Dodatkowo; bułka paryska -1 szt Przygotowanie; Rybę pokroić bardzo drobno. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek opłukać, pokroić. Rybę wymieszać z cebulą, koperkiem, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Bułkę pokroić na kromki o grubości 2 cm. Do miski wlać mleko, zanurzać kromki bułki w mleku, odcisnąć trochę z nadmiaru mleka. Formę(...)olejem, układać w niej kromki bułek, rękoma w bułce zrobić wgłębienia. Do wgłębień w bułce, nakładać farsz, ścisło układać kromki. Wierzch każdej nafaszerowanej kromki, posmarować majonezem. Formę włożyć do piekarnika. Piec w 180 stop. Przez ok.45 minut. Następnie wyjąć formę z piekarnika, gniazda posypać, startym serem, z powrotem włożyć formę do piekarnika do rozpuszczenia się sera. Smacznego! (function

Kuchnia Danusi
Łosoś w rękawie pieczony z porem 150

Czas na łososia. Obecnie dostępny w wielu sklepach i bardzo dobrze, bo to smaczna i zdrowa ryba. Ogólnie ryby są zdrowe, można je nie tylko smażyć, ale piec, gotować w wodzie, i na parze. Dzisiaj łosoś trochę inaczej, upieczony w rękawie foliowym. Składniki: Łosoś (kawałki ) 1 por Pieprz cytrynowy Sól Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym. Pora kroimy(...)najlepiej pora przekroić wzdłuż i w ten sposób umyć ) w plasterki. Łososia wkładamy do rękawa foliowego razem z pokrojonym porem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Domowe fishburgery 216

ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyDodatkowo:bułki na hamburgery (ilość wg uznania)1 pomidorpół zielonego ogórkaparę plasterków żółtego sera (można pominąć)kilka liści sałatyMięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. (ja posiekałam tasakiem a potem zmiksowałam blenderem). Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem(...)mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Hamburgery: Bułki do hamburgerów podpiekamy z plasterkiem sera przez 5 minut w piekarniku w 190 stopniach C. Następnie na bułce układamy liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plasterki ogórka. Przykrywamy drugą połówką bułki i zajadamy :)kotlety rybne

Bon Appetit Małgorzaty
Łosoś pieczony 231

Składniki na dwie porcje. Składniki: 600 g łososia ze skórą 1 cytryna 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki przyprawy do ryb (lub ulubionej mieszanki przypraw) Przepis: Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na trzy części. Następnie odkrajamy 4 plasterki cytryny i z pozostałej części wyciskamy sok. Sokiem tym polewamy łososia. Oliwę z oliwek łączymy z ulubionymi przyprawami(...)nacieramy tym naszego łososia. Odstawiamy go na ok. 1 godzinę do lodówki. Łososia przybieramy pozpostałymi kawałkami cytryny i pieczemy w wyłożonynym papierem do pieczenia naczyniu, w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 25 minut.Podajemy z lekką surówką i frytkami

Emcia Pichci
Kiełkująca kasza z pieczarkami, łososiem i chipsami z jarmużu 184

dodajemy jarmuż, posypujemy solą, papryką i delikatnie ręka mieszamy, aby każdy listek został natłuszczony. Jarmuż przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 6 -8 min w rozgrzanym piekarniku do 140°C. Rada: Jeśli jarmuż jest w całości należy liście podzielić na mniejsze kawałki i nie wolno zapomnieć o usunięciu twardych łodyg. Po umyciu trzeba dobrze go wysuszyć, żeby(...)pokrojonego w paski łososia. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, pamiętając o tym że łosoś jest słony i podgrzewamy tylko do uzyskania odpowiedniej temperatury. Pod wpływem ciepła ryba zmieni swój kolor na jasno różowy, a w środku pozostanie soczysta. Na talerzu układamy chipsy z jarmużu, dodajemy kaszę z pieczarkami i łososiem. Dodajemy pomidorki w plasterkach, które nadadzą całości

Moniki Smakołyki
Francuskie pizzerinki warzywno-rybne 164

talarki, a paprykę w krótkie słupki. Lekko posolone smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Do smażących się warzyw dodajemy umytą, osuszoną, pokrojoną w kostkę i oprószoną przyprawą do ryb mirunę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  2. Jeden płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 kwadratów, z drugiego odcinamy 2 tej samej wielkości kwadraty. Resztę ciasta dzielimy(...)kwadrat obkładamy dookoła paskami i smarujemy rozmieszanym z mlekiem żółtkiem. Na każdy kwadrat nakładamy przygotowany wcześniej farsz. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach i posypujemy po wierzchu naszych pizzerinek. Piekarnik nagrzewamy do 180 st C, po czym skręcamy do 150st C i włączamy termoobieg. Wkładamy pizzerinki na około 5 minut. Po tym czasie z powrotem włączamy grzanie "góra- dół

Kuchnia w czekoladzie
Torcik makaronowo łososiowy 162

doprawiam solą, pieprzem według uznania. Formę o średnicy 23 cm smaruję, wykładam makaron pomidorowy. Filet z łososia kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, przyprawę do ryby i odstawiam na 30 minut do lodówki. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę i czosnek, dodaję szpinak i  szpinak przesmażam dosłownie minutę. Doprawiam solą, pieprzem. Do miski wbijam dwa jajka(...)czosnek sprasowany, drugą połowę makaronu. Wykładam połowę makaronu rybnego, na niego szpinak i resztę makaronu z łososiem. Na wierzchu układam plastry mozzarelli i połówki pomidorków. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i zapiekam 40-45 minut. Można torcik przykryć w trakcie folią aluminiową jak zacznie się spiekać

wesoła kuchnia
Paszteciki z łososiem i jarmużem 310

wałkujemy na kształt prostokąta o grubości 2 cm. Farsz Na rozgrzanym oleju smażę posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Dodaje liście jarmużu i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem. Rybę kroję w paski o szerokości 1,5-2 cm i doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz: duszony jarmuż oraz łososia. Zwijam(...)sezamem. Kroję na mniejsze części i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odstawiam do wyrośnięcia jeszcze na 10 minut a następnie piekę paszteciki w piekarniku nagrzanym do 185 stopni przez 15-18 minut, do zarumienienia. Studzę na kratce. Najlepiej zjeść je tego samego, lub następnego dnia po przygotowaniu. Smacznych Świąt życzy Klaudia

Mango Papaja
Sałatka z pieczonej papryki i koziego sera 193

Zapach pieczonej papryki unosi się w całym domu. A papryka smakuje zupełnie inaczej. Sałatka pasuje do mięsa lub ryb. Możecie także dodać do niej fety i oliwek, by zamieniła się w ciekawą sałatkę na przekąskę. Składniki: 3 czerwone papryki 1 duża cebula 3 łyżki tartego koziego sera (może być też grana padano, smakuje równie pysznie jak twardy kozi(...)świetnie pasuje do pieczonej papryki) suszone oregano, majeranek, papryka ostra, sól, pieprz oliwa z oliwek torebka papierowa do pieczonych papryk Wykonanie: Paprykę umyj, osusz, podpiecz w piekarniku w 200 C do momentu, w którym skóra będzie lekko czarniała. Po tym czasie wyjmij ją i włóż do papierowej torebki - dzięki temu łatwiej zdejmiesz z niej skórkę. Lekko wystudź, zdejmij skórki

Zasmakuj Kuchni
Dorsz i śledź z cebulowo-paprykowym sosem 194

ryb? Ja zastosowałam cytrynowy pieprz, cząber, gorczycę, estragon, koperek. A Wy?Składniki dla 2 osób:2 filety z dorsza2 filety ze śledzia1 duża czerwona papryka2 cebule1 mały kartonik pasty pomidorowejsól, pieprz cytrynowysuszony cząber (lub inne ulubione zioła)olej do smażeniamielona gorczycasuszony estragonświeży koperekświeża bazyliaRybki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i pieczemy an papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym

Bon Appetit Małgorzaty
PIECZONE WARZYWA Z SOSEM CZOSNKOWYM 151

Pieczone warzywa są genialnym pomysłem na wegetariański obiad, zdrowy lunch do pracy czy smaczną kolację. Nieodłączny element takich warzyw jest fantastyczny, domowy sos czosnkowy - nie znam

W kuchni Karmel-itki
Makaron ryżowy z łososiem 159

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z łososia dorsza i pieczarek 203

oleju, doprawiam solą, pieprzem. Ostudzone dodaję do ryby. Koper kroję i też dodaję, jajko,przyprawę do ryb, sól, pieprz, rozpuszczone i ostudzone masło. Masę mieszam. Pasztet z łososia: Rybę pozbawiam skóry, ości kroję na kawałki. Miele maszynką razem z cebulą, jajkiem gotowanym i namoczoną i odciśniętą z mleka bułką. Najpierw mielę dorsza potem łososia. Do masy dodaję koper pokrojony, paprykę(...)mieszam. Foremkę o wymiarach 24x11 cm wykładam całą papierem do pieczenia. Wykładam masę z dorsza, na nią masę z łososia. Z wierzchu smaruję pasztet olejem rzepakowym, posypuje pieprzem czerwonym. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę pasztet godzinę. Wyjmuję z piekarnika i zostawiam do ostygnięcia

wesoła kuchnia
Polędwica z dorsza w rabarbarowym sosie 124

myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Porcjujemy. Na każdej polędwiczce układamy pokrojony na plasterki czosnek, plasterki masła i plasterki cytryny. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 25 min. W tym czasie przygotowujemy kaszę bulgur i sos. Kaszę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Do smaku doprawiamy solą, mieszamy z roztopionym masłem(...)razem z jagodami gotujemy przez 10 min. Następnie zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podgrzewamy cały czas mieszając. Rybę podajemy z gorącą kaszą i sosem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Szczupak po prowansalsku 171

czarnego pieprzu świeżo mielonego płaska łyżeczka tymianku (suszonego) Do podania pieczone ziemniaki w wersji z cytryną i rozmarynem (ale niekoniecznie z czosnkiem) wg naszego przepisu, które przygotowujemy równolegle z rybą białe wytrawne wino Instrukcje Szczupaka dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Starannie nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem – zarówno na zewnątrz jak i w środku. Główkę czosnku dzielimy(...)całego szczupaka w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie. Wlewamy wodę z octem, a następnie wrzucamy czosnek i masło. Naczynie zamykamy pokrywką i wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika. Dusimy szczupaka w tej temperaturze przez 30 minut (z termoobiegiem, bez niego – 40 minut) licząc od chwili, gdy płyn w naczyniu zacznie wrzeć. W międzyczasie warto 2 – 3 razy polać

Kulinarna Pokusa
Delikatne pulpety z łososia na warzywnej salsie 184

posypane pestkami słonecznika.Składniki (na 2 porcje) : Pulpety - 300 g filetu z łososia- 1/2 jajka- łyżeczka otrębów/kaszy manny/bułki tartej- łyżeczka koncentratu- cebulka dymka- przyprawa do ryb- sól, pieprzWarzywna salsa- mieszanka warzyw mrożonych- łyżka serka kremowego- łyżka koncentratu- łyżka oliwy- 1/2 puszki pomidorów- zioła prowansalskie-ząbek czosnku-pieprz, sól+ ser do posypaniaPrzygotowanie: Filety z łososia drobno(...)Zmiażdżony/drobno posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa wraz z przyprawami, koncentratem i serkiem, podlać odrobiną wody. Wszystko razem dusić na średnim ogniu do odmrożenia warzyw. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Warzywa zmielić w malakserze pulsacyjnie na salsę. Wyłożyć wraz z pomidorami w naczyniu żaroodpornym.Uformować i ugotować pulpeciki na parze (ok. 10 minut). Mi wyszły 4 średniej wielkości

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania