ryba z piekarnika - 3233 przepisów (strona:100/216)

Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym 260

piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 30 minut.   [caption id="attachment_8069" align="aligncenter" width="685"] Zapiekanka ziemniaczana z szynką w sosie beszamelowym[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki ziemniaczane: Zapiekanka Ziemniaczana Z Grzybami Prosta Zapiekanka Ziemniaczana Zapiekanka Ziemniaczana Z Białą Kiełbasą Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Zapiekanka Ziemniaczana Z Rybą Szybka Zapiekanka Ziemniaczana

e-PrzepisyKulinarne
Piklowane marchewki z kminem rzymskim 94

pasuje do ryb, mięs i ożywia smakiem wegetariańskie dania. marchew - 500 g ocet jabłkowy - 3/4 szklanki kmin rzymski - 1/2 łyżeczki woda - 1,5 szklanki sól - 1 łyżeczka cukier trzcinowy jasny - 3 łyżki Marchewkę obrać i pociąć w kostkę. Blanszować we wrzątku ok 1 minuty. Odcedzić. Przygotować słoiki, wyparzyć lub wypiec 15 minut w 100 stopniach C w piekarniku. Marchewkę przełożyć

AZgotuj!
Stek z tuńczyka z sosem musztardowo-pietruszkowym 131

Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki 18% -2 łyżki masła -2 łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz cytrynowy Przygotowanie Piekarnik nagrzać

Zielona Kuchnia
ZIOŁOWE ZIEMNIACZANE ŁÓDECZKI 146

mięs i ryb. SKŁADNIKI / 6 porcji 800 g ziemniaków 2-3 łyżki oliwy po 1/2 łyżeczki suszonego majeranku, oregano, słodkiej papryki w proszku i granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka soli morskiej szczypta chili DIP 3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki tabasco szczypta słodkiej papryki w proszku WYKONANIE DIP: wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. ZIEMNIAKI : Piekarnik rozgrzewamy

cool and minty
Pieczone filety z pstrąga 148

rybę w folii. Ale za to jaki ma smak! Na dodatek nie spędzamy wiele czasu w kuchni. Wystarczy na każdy filet położyć plasterki zimnego masła, dodać kilka gałązek pietruszki oraz plasterki cytryny. Można przed pieczeniem posypać ulubionymi ziołami lub doprawić dopiero na talerzu. Zawijamy każdy filet osobno w folię do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika

Kulinarne przemyslenia
Muffiny makaronowe z rybą 129

Następnie rybę usmażyć na tłuszczu, ostudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie   , przecedzić. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki. Masa jajeczna : Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać  masą jajeczną. Piec w nagrzanym piekarniku

Kuchnia Danusi
Mintaj z piekarnika (z marchewką i porem) 255

zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa.  Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa

Ugotować
Rösti-szwajcarskie placki z podgotowanych ziemniaków na ostro z chilli... 146

Combi - w piekarniku z 20 minut w 180C placki Rösti są narodową potrawą Szwajcarów z ziemniaków podgotowanych, podawane są jako duże placki z różnymi dodatkami lub bez, ja usmażyłam małe placuszki bo nam takie lepiej smakują i podsumowując to te placki są mega smaczne, łatwe i można je komponować z czym się lubi: od warzyw po mięsa, ryby lub same

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś z porami w cieście francuskim 269

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają rybę, a nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Ten przepis możecie wykorzystać również jako przepis na pyszną, romantyczną kolację we dwoje :) Wygląd tego dania, nie wspominając o smaku jest nieziemski(...)francuskie dzielimy na kawałki o szerokości łososia. Z jednej strony układamy odrobinę pora, na nim łososia i zawijamy ciasto. Przygotowane roladki smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy. Wkładamy roladki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut. Jeśli lubicie łososia z porami w cieście francuskim możecie podać z delikatnym i bardzo aromatycznym w smaku sosem chrzanowym .   Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 121

bardzo zdrowy posiłek :) moja Córeczka zjadła całą porcję, co mnie bardzo ucieszyło :) Szkoda, że świeżych truskawek już nie ma... Składniki: 450g filetów z dorsza atlantyckiego (może być też inna ryba) 3 łyżki serka mascarpone 1,5 szkl. truskawek (większych ciut więcej) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki cukru pieprz cytrynowy sól ziołowa wiórki masła Kluseczki(...)prostokąty, każdy oprószamy solą ziołową i pieprzem cytrynowym, kładziemy po jednym kawałki fileta, ponownie oprószamy przyprawami, układamy po wiórku masła i zawijamy w szczelny pakuneczek. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Salsa truskawkowa: Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i przekładamy na patelnię. Posypujemy cukrem (ilość wg uznania, ja dałam 2 płaskie łyżki), skrapiamy sokiem

Kolorowy Przepisownik
Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami 193

Łosoś z grillowanymi warzywami i batatami to idealna propozycja na romantyczny niedzielny obiad. Obiad ten jest bardzo „lekki” więc będzie też świetnie nadawał się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pieczony dorsz atlantycki na obiad... 186

ryb 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka każdy filet natrzeć olejem rzepakowym, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 30 minut w urządzeniu do pieczenia Philips Airfryer na 180 C piec około 25-35 minut, urządzenie piecze na termoobiegu w minimalnej ilości tłuszczu, w piekarniku też można upiec

W Mojej Kuchni Lubię
Kulebiak z wedzonym pstragiem i twarogiem czyli bardzo spoznione Srodowe Rybki odc.63 141

wkładamy rybę, twaróg, koperek, skórkę z cytryny, cebulę i rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Blaszkę wykładamy papierem lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką. Ciasto wałkujemy na omączonym blacie na prostokąt. Układamy farsz na środku i całość rolujemy jak struclę. Dobrze łączymy ciasto i układamy w blaszce szwem do dołu. Włączamy piekarnik

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łosoś pieczony z czosnkiem i rozmarynem 182

gatunków ryb, choć przyznam, że łosoś smakował super! Składniki: 2 filety z łososia 2 gałązki świeżego rozmarynu 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. 2. Naczynie żaroodporne natrzeć olejem. 3. Czosnek obrać, drobno posiekać, ułożyć na łososiu. Na wierzch ułożyć gałązkę rozmarynu. 4. Piec w piekarniku

Kuchnia domowa Ani
Smażony karp wigilijny i jak błyskawicznie usunąć śluz z ryby 3004

warstwami: cebula,ryba,cebula.Naczynie przykryj folią i ustaw na balkonie lub w lodówce na całą noc lub nawet dwiebezpośrednio przed smażeniem skrop karpia sokiem z cytryny,obtocz w jajku i bułce tartej i smaż powoli na rozgrzanym maśle ghee z każdej strony.Podawaj prosto z patelni.Jeśli smażysz większą ilość,złóż do naczynia i przechowaj w lekko nagrzanym piekarniku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!