Surówka kopenhaska – to propozycja na surówkę do obiadu, czy do dań z grilla. Świetnie pasuje zarówno do ryb, jak i mięs. Jej kolejnym plusem jest to, że osoby dbające o linię mogą śmiało skusić się na dużą porcję surówki kopenhaskiej , gdyż jest ona niskokaloryczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka kopenhaska to często serwowana w naszym domu surówka do obiadu. Wykonuje(...)lodową umyć, osuszyć, poszarpać liście na małe kawałeczki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórki konserwowe (lub ewentualnie kiszone) odsączyć z zalewy i również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek i natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać drobno. Sałatę lodową, cebulę, marchew i ogórki wrzucić do jednej miski. Dodać jogurt
Kulinarne PrzebojeDziś przedstawiam świetny pomysł na świąteczne śniadanie. Pyszna sałatka jajeczna z tuńczykiem i sosem majonezowym z ketchupem podana z chrupiącym pieczywem zachwyci wszystkich. Ponadto, jest bardzo
karmelowyProsta, szybka, intensywna; doskonale smakuje z gotowanymi ziemniakami i może wtedy stanowić nawet nieskomplikowane danie obiadowe (pamiętam ją jeszcze z czasów dzieciństwa i piątkowych obiadów i
Pociąg Do KuchniDanie postne dla wszystkich którzy lubią śledzika. U nas znane pod nazwą woda śledziowa ale spotkałam sie również z wersją nazwy zupa śledziowa.składniki:1 solony
Monia miesza i gotujeŚledzie po cygańsku to zimne danie robione z filetów śledziowych, ogórków, grzybów oraz cebuli. Po pokrojeniu składniki mieszane są z sosem na bazie ketchupu, musztardy i
MeCooksPrzepis na to danie podsunęła nam znajoma z grupy kulinarnej. Danusia prowadzi bloga - mojewypiekiinietylko . Troszkę go zmodyfikowaliśmy. Zwolennicy śledzia powinni wypróbować. Doskonale nadaje się na upalne
R'n'G KitchenŁatwa w przygotowaniu, smaczna przekąska nadziana dużą ilością soczystego tuńczyka, który idealnie komponuje się z bukietem warzyw i aromatycznych przypraw. Oszukane udka z tuńczykowym farszem z
Szalona Kuchnia EwelinyO wschodzie słońca wychylają swe białe i zielone główki ponad glebę. Cisza, rześkie powietrze i delikatna słoneczna poświata. Kobieta w fartuszku i kwiecistej
W kuchni Karmel-itkiwykonaniu a do tego stanowią dla nas namiastkę fast foodów. Składniki na mini pizze z cukinii: 1 duża i gruba cukinia 200 g sera mozarella (twardego, nie tego w zalewie) lub sera żółtego (patrz skład!) 100 g przecieru pomidorowego 100% (patrz na skład lub użyj domowego np. tego z przepisu na ketchup z cukinii ) 100 g kabanosów/salami/boczku(...)zbyt mocno i nie zrbrązowiał. Gotowe pizze lekko przestudzić a następnie przełożyć na talerze lub półmisek i ozdobić świeżą rukolą lub/i bazylią. Podawać jako dodatek na przykład do mięs, ryb, owoców morza albo jako przystawkę. Mini pizze z cukinii świetnie komponują się w towarzystwie różnego rodzaju dipów np czosnkowym, ziołowym czy pomidorowym. Osobiście wolę podawane na ciepło, ale na zimno
Ola la LCHFSkładniki: świeże śledzie 2 kg, kucharek 2 łyżki, mąka pszenna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 litr, pieprz mielony 1 łyżeczka cebula 4 sztuki średnie, papryka
W Mojej Kuchni Lubięłupinką), małą gałązkę kopru, nasiona kopru i gorczycy. Władamy pokrojone łodyżki, na wierzch kładziemy ponownie pokrojony czosnek (z łupinką), małą gałązkę kopru, nasiona kopru i gorczycy. Zalewamy przestudzoną zalewą i szczelnie zamykamy. Dalej postępujemy, jak w przypadku kiszenia ogórków – po kilku dniach wynosimy do chłodnego pomieszczenia (piwnicy). Po ok. 2 – 3 tygodniach już można jeść. 3. Czosnek niedźwiedzi mrożony Składniki(...)Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoPysznie, efektownie, a przede wszystkim sycąco. Danie odpowiednie na obiad, wczesną kolację lub przystawkę. Myślę, że potwierdza, iż przy odrobinie wyobraźni z prostego ziemniaka można stworzyć
Bon appetit mon amiekultowe miejsce. Jeżdżąc na Solinę był to jeden z dość ważnych punktów i teraz myśląc o pstrągach myślę tylko o tym miejscu. Ryba jest bardzo smaczna, dobrze doprawiona, frytki jak frytki, a surówka jak surówka. Jednak to ryba jest tutaj głównym bohaterem i to bardzo smaczny bohater. Oberża Pod Kudłatym Aniołem (Cisna 130) Miejsce z niebieszczadzkimi cenami, ale bardzo dobrą(...)cudownej atmosferze ale i zabierzecie stamtąd smakowite pamiątki do domu. Polecam: Kozie sery (w tym tradycyjny, certyfikowany ser Wołoski ) - przepyszny, idealny na kanapki Ser kozi feta w zalewie z oleju rzepakowego z ziołami i jałowcem - niepowtarzalny smak, który warto zabrać ze sobą ■ Bieszczadzka Koza (Wielka pętla bieszczadzka 25) - jeżeli jesteście fanami sera koziego
CzarnawisienkaUwielbiam naleśniki, nie tylko te na słodko ale także ich wytrawną wersję, którą często robię na lżejszy obiad lub kolację. Tym razem dużo warzyw i tuńczyk
nietylkopasta.plDzisiaj pyszna przystawka z marynowanego śledzia na carpaccio z jabłek z salsą ogórkową i pysznym sosem francuskim. Bardzo smaczna i efektowna. SKŁADNIKI : 3 filety
Kulinarne Fantazje Marioli