Pyszna zupka z dużą ilością cukinii, z fasolką szparagową, kukurydzą, ziemniakiem oraz łososiem. Lekka, a pożywna. Jak widzicie nie jest to taka typowa jarzynówka. Nie ma tutaj marchewki, czy kalafiora, jest za to duża ilość cukinii. Zabrakło jedynie czegoś zielonego do posypania – natki lub dymki Przepis zaadoptowany z niezawodnej Kwestii Smaku. 1,5 – 2 litry bulionu 1 cebula 1 cukinia 1 większy ziemniak około 150-200 g żółtej fasolki szparagowej 70 g kukurydzy 300-400 g świeżego łososia 1/2 szkl. sło... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...