Ryż z warzywami i tuńczykiem to dzisiejsza propozycja na pyszny, sycący obiad. Do tego dania można dodać również inne warzywa np. cukinię albo czerwoną
magiczna kuchnia Kasinigdy nie kosztowałam. Cóż, nie pałałam do nich jakąś szczególną miłością. Mówiąc wprost, obrzydzał mnie ich widok i przeszkadzał mi ich zapach. Pewnego razu stwierdziłam jednak, że skoro surowa ryba w peruwiańskim ceviche bardzo mi smakuje, to może jednak spróbuję tego śledzia. Skubnęłam ociupinkę i okazało się, że wcale nie jest taki straszny jak myślałam, a nawet musiałam przyznać(...)danie, bo uważam mój debiut za bardzo udany i w święta będzie powtórka. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowane białej quinoy 4-5 filetów śledziowych w zalewie solankowej 1 por 4 -5 ogórków kiszonych 2 średnie buraki 6 jajek 3 łyżki 100% soku z wiśni 200 ml ekologicznego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka musztardy
Quinoa Raz!Tosty można przygotować w wielu odsłonach, mimo, że zazwyczaj przygotowywane są tradycyjne, np.: z masłem czosnkowym, z owocami , francuskie czy przekładane serem i warzywami, to
Kraina Miodem Płynącadużo. Z tego co pamiętam, Jamie miał taki przepis. Do czego można użyć tapenady z zielonych oliwek? Łooo… Do pieczywa – jako wegańskie smarowidło. Do faszerowania mięs, ryb. Jako dodatek do kasz, ryżów. Z tego co pamiętam dodałam ją nawet kiedyś do makaronu. O, właśnie. Na dole pod dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę propozycji na wykorzystanie tapenady. Rzućcie sobie(...)Możecie też po prostu zamienić zielone oliwki z dzisiejszego przepisu na czarne. Smacznego. To jest naprawdę pyszne. Składniki: 1 słoik oliwek zielonych drylowanych (220 g) 4 suszone pomidory z zalewy 1 łyżeczka małych kaparów 2 ząbki czosnku garść liści bazylii pół łyżeczki soku z cytryny (lub więcej, do smaku) 5 łyżek oliwy extra virgin (lub więcej) sól pieprz Jeżeli
Kardamonovydużo. Z tego co pamiętam, Jamie miał taki przepis. Do czego można użyć tapenady z zielonych oliwek? Łooo… Do pieczywa – jako wegańskie smarowidło. Do faszerowania mięs, ryb. Jako dodatek do kasz, ryżów. Z tego co pamiętam dodałam ją nawet kiedyś do makaronu. O, właśnie. Na dole pod dzisiejszym przepisem wrzucę Wam parę propozycji na wykorzystanie tapenady. Rzućcie sobie(...)Możecie też po prostu zamienić zielone oliwki z dzisiejszego przepisu na czarne. Smacznego. To jest naprawdę pyszne. Składniki: 1 słoik oliwek zielonych drylowanych (220 g) 4 suszone pomidory z zalewy 1 łyżeczka małych kaparów 2 ząbki czosnku garść liści bazylii pół łyżeczki soku z cytryny (lub więcej, do smaku) 5 łyżek oliwy extra virgin (lub więcej) sól pieprz Jeżeli
KardamonovySałatki ziemniaczane to jedne z moich ulubionych. mimo tego, że są dość kaloryczne to niezwykle smaczne, sycące no i tanie. Szczególnie lubię sałatki ziemniaczane z rybą: z łososiem , z makrelą wędzoną , z rolmopsami , ze szprotkami , ze śledziem ale te wegetariańskie są również smaczne – polecam z jajkiem w koszulce i bobem, z jajkiem i mniszkiem lekarskim , z bobem , z młodych(...)dość miękkie, ale muszą pozostać jędrne i al dente – odlewamy je, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki, jeśli używamy sałatki szwedzkiej odsączamy ja z zalewy. Fasolę odsączamy z zalewy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie. Możemy doprawiać do smaku
Dorota SmakujeNie ma Świąt bez śledzika. Uwielbiam je wszystkie i w każdej postaci, więc gdy zobaczyłam w magazynie Moje Gotowanie śledziki z marynowanym imbirem wiedziałam, że muszę
karmelowyTo moja druga propozycja w akcji Gotujemy po Polsku pod patronatem serwisu zpierwszegotłoczenia.pl . Wybrałam to danie, gdyż zdecydowanie kojarzy mi się z kuchnią polską. Pamiętam
Pieguskowa KuchniaDzień dobry, Ale pogoda :( Gdzie się podziała piękna wiosna? W taki dzień jak dzisiaj mam ochotę na coś ciepłego i sycącego. Klasyczne włoskie połączenie makaronu, sosu
Chilli Czosnek i OliwaPrzygotowania trwają jeszcze pełną parą. Domownicy krzątają się w pocie czoła, dokonując ostatnichpoprawek. Okna już umyte, obrusy wyprasowane, baby i serniki upieczone, galarety tężeją, żurstygnie... Jeszcze
W kuchni Karmel-itkiDzień dobry :-) Piątek już zawitał, ten tydzień był ciut krótszy i szybko zleciał. Ja ma dla Was dziś propozycję obiadową. Jest to zapiekanka z tortellini
kruche babeczkiJeśli macie niewiele czasu na przygotowanie obiadu ten przepis jest właśnie dla Was. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szybkie spaghetti z tuńczykiem Składniki 200 g makaronu spaghetti
To co lubię - gotuję i polecam4 płaty śledzi solonych, marynata : szklanka octu winnego (u mnie jabłkowy), szklanka wody, listek laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu czarnego, 6 - 7 łyżek
królestwo garówKochani taką sobie sałatkę wymyśliłam i taką wszyscyśmy zjedli. Jest przepyszna i to jest mało powiedziane.Uwielbiam kombinować, bo wtedy czuję , że żyję! Choć porcja w salaterce
Z Kuchni Do KuchniJuż za miesiąc, o tej porze, wszyscy będą myśleli tylko o jedynym. Jak co roku wpadniemy w szał przygotowywania wigilijnych potraw, kolejny raz będziemy dumać co
Mango PapajaPyszne śledzie w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli i ogórka, idealne na święta i nie tylko, polecam przepis. SKŁADNIKI : filety śledziowe, ala matias 600
Kulinarne Fantazje MarioliMEKSYKAŃSKA IMPREZA - TORTILLE Z TUŃCZYKIEM Zrobimy coś naprawdę pysznego i kolorowego!! ;) Bardzo lubię bawić się smakami i tworzyć nowe połączenia - stąd dzisiaj w naszej kuchni pojawi
Moja Książka KucharskaWiosennie, zielono i kolorowo . Sałatkę można zabrać do pracy, jako lunch, do szkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym
wesoła kuchniaŚledź i wszelakie dania z jego składnikiem zazwyczaj kojarzą nam się ze śmietaną, majonezem bądź olejem czy oliwą dlatego dziś chciałam podzielić się z Wami moją
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki