ryba w porach - 1733 przepisów (strona:92/116)

WIOSENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 202

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W końcu wiosna! Mam wrażenie, że pół roku siedzimy w norach, zakutani po usze w

bistro mama
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 199

Przypadkowo znalazłam się na stronie : http://recipies.wikia.com/ Rozejrzałam się tu i ówdzie, zaopatrzyłam w olbrzymią ilość wspaniałych receptur. I skorzystałam z nich. Dziś właśnie propozycja, którą

W kuchni Karmel-itki
Jak oniżyć cholesterol? Jak oniżyć ciśnienie krwi? Sekret dobrych zestawień pokarmowych. 153

zawrzeć w następujących punktach: dostarczenie organizmowi dobrych kwasów tłuszczowych, przy jednoczesnym ograniczeniu spożycia tłuszczów zwierzęcych (zawierają nasycone kwasy tłuszczowe), ograniczenie ilości przyjmowanych kalorii, zwiększenie spożycia warzyw, owoców i tłustych ryb (dobre tłuszcze nienasycone). Jak oniżyć cholesterol? Dobre zestawienia pokarmowe. Ale już dużo rzadziej mówi się o znaczeniu odpowiednich zestawien pokarmowych . Bo choć powszechnie wiadomo, że dobra dieta (dieta dobra(...)Szerzej do produków, które obniżają poziom cholesterolu można by zaliczyć: wspomniane już wcześniej pełnoziarniste zboża (kukurydza, pszenica, jęczmien), karczochy, listownicę, mniszek lekarski, soję, czosnek, cykoria, bakłażany, imbir, cebulę, cytrynę, por, rzodkiew, orzechy, ziarna sezamu, gruszki, jabłko, owoce cytrusowe, awokado, figi, winogrona, owoce tropikalne, rabarbar, herbatę, olej słonecznikowy, oliwę z oliwek, olej sezamowy, świeży sok z karczoch, świeżo wycisnięty

MODA NA BIO
Kurczak gotowany z sosem serowym 255

sosie ( z reguły różne wariacje na temat potrawki). Czas: 1,5 godziny Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek selera wielkości użytej pietruszki 1 cebula 1/3 pora 2 liście laurowe 1 gałązka lubczyku 2 ziela angielskie 4 ziarna pieprzu czarnego 1 goździk 1 mały grzybek suszony 2 łyżeczki przyprawy do zup w płynie sól do smaku(...)oszczędnej sałatki- dodaje jajko na twardo, ziemniaki i korniszona ( a jak jest to kawałek jabłka , cebulę ). Można tez dodać inne dodatki które akurat są na zbyciu ( kawałek kiełbasy, wędzonej ryby, ugotowany buraczek, śledzia

Buniabaje w kuchni
Podstawowa suplementacja – witamina D 131

Podstawowa suplementacja” . Gorąco zachęcam do zapoznania się z nim. Który suplement z witaminą D jest najlepszy? Tyle było mowy na temat konieczności suplementacji witaminy D, teraz pora zastanowić się który suplement z witaminą D jest godny uwagi. A jest ich na rynku całkiem sporo… I – niestety – nie należą one do najtańszych. Zwłaszcza te o wyższych(...)dziennie (w zależności od masy ciała, ekspozycji słonecznej oraz podaży witaminy D w diecie). Zawsze jest to lepsze niż nic. Dobrym źródłem witaminy D są też tłuste ryby. Chcąc więc zapewnić jej dostawę z naturalnych źródeł, należy zwiększyć ich udział w diecie. Uwaga: Wszystkie zawarte w tym wpisie informacje są wynikiem wiedzy nabytej oraz po części wniosków wysnutych na podstawie

Modern Cave Girl
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 116

Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób dbających o linię, ale... Eco&Fit Slim o smaku czekolady jest wyjątkowy pod każdym względem. Pierwsza i, dla nas obojga, najważniejsza zaleta - jest smaczny, bardzo, bardzo smaczny. Nie przesłodzony, świetnie sprawdza się jako(...)wysiłku. Koktajle Eco&Fit Slim są wygodnym uzupełnieniem codziennej diety, zwłaszcza, jeśli w pracy lub na uczelni nie mamy czasu na inny posiłek albo ograniczamy spożycie mięsa i ryb. Wystarczy porcję koktajlu zalać mlekiem lub wodą i wypić, aby na długi czas pozbyć się uczucia głodu i otrzymać zastrzyk zdrowej energii. Można je także wykorzystać jako dodatek do koktajli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 174

ryfli, za pomocą których potrawa jest chroniona przed przywieraniem. Tak zaprojektowane naczynie do pieczenia gwarantuje termo-obieg aromatu i pary wodnej, czyniąc potrawy soczystymi, miękkimi i aromatycznymi. Indyk, kaczka, ryby, zapiekanka, mięsa – można by tak wymieniać bez końca! Pojemne, żaroodporne naczynie jest bowiem doskonałe do wielu potraw. Użyteczność brytfann jest nieoceniona, dania przygotowane są smacznie, zdrowo i stylowo! Można(...)stron i wkładamy do szklanego naczynia...    Następnie przykrywamy dokładnie nacznie folią spożywczą i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc..albo przynajmniej na pół dnia... Będzie nam potrzebny POR, wystarczy jeden, kroimy go w krążki i niedbałe kawałeczki   Następnie zajmiemy się zdrowym nadzieniem. Składniki- -szpinak świeży -pieczarki -mozarella   Wyciągamy zamarynowane mięsko z lodówki i układamy na desce

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z marchewki i bakalii, z imbirowym winegretem 168

jabłka? Długo, to pewne, ale tak samo pewne jest, że tak podana marchewka w końcu się przeje i znudzi. Jeśli i Wam zbrzydła klasyczna surówka z marchewki i jabłka, pora na pyszną odmianę! Moja surówka z marchewki – z bakaliami i słodko-pikantnym, imbirowym winegretem – to prawdziwa bomba smaku (i witamin)! Marchewki obieramy i ścieramy do miski na największych oczkach(...)surówki i bardzo dokładnie mieszamy wszystko razem. Gotowe! Surówkę można jeść od razu po przygotowaniu, ale jeszcze lepsza jest po kilku godzinach, kiedy smaki się połączą. Podaję ją do ryb i jasnych mięs, ale świetnie pasuje też do wieprzowiny w postaci kotletów mielonych lub klasycznych klopsików w pieczeniowym sosie.   Dla mnie ta surówka jest na tyle wszechstronna i smaczna

Karo in the Kitchen
Piątek: Niskokaloryczna zupa tajska z krewetkowymi pulpetami 101

Pulpety wołowe, z indyka, kurczaka, jagnięciny, ryby, pulpety z ryżu… ale pulpety z krewetek? Tak jest. Zdziwicie się jak super łatwo można je zrobić i jak są pyszne. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia i gotowania : 25 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji : 2 duże Jaki jest największy problem z pulpetami? Ano taki, że mają tendencję do rozpadania(...)Przepis pochodzi z bloga FitMenCook . Składniki: Pulpeciki 500 g krewetek surowych Mały pęczek szczypiorku Mały pęczek kolendry Bulion 1 łyżka oleju 1 szalotka drobno posiekana Pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler) 4 szklanki wody 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżeczki oleju sezamowego 1 kawałek kory cynamonu Dodatki Garść szpinaku lub 2 kapusty pacz choy Garść makronu ryżowego 2 szklanki posiekanej

Niedzielny kucharz
Kalabria – w królestwie bergamotki 204

się w kieliszkach do prosecco. Jest też dżem bergamotowy. To z takich oczywistych rzeczy. Bergamotkę dodaje się także do sosów, mięs np. słynnej kiełbasy nduja i aromatyzuje się nią ryby podobnie jak u nas cytryną. Tradycyjny makaron stroncatura też można kupić w wersji bergamotkowej. Właściwie wszystko do czego można użyć cytryny i co nie ucieka na drzewo kończy(...)małe biuro i zakład przetwórczy w Condofuri obok Bova Marina, gdzie pracują tylko 2 osoby. Wszystko odbywa się ręcznie, w oparciu o zbiory z okolicznych pól i z poszanowaniem pór roku i surowca. Przed wejściem możemy obejrzeć stare zdjęcia, które pokazują, jak bergamotkę zbierało się drzewiej, kiedy nie znano jeszcze prozdrowotnych właściwości soku czy pulply i pozyskiwano głównie olejek. Poza

Ugotowane pozamiatane
Surówka z cukinii i selera naciowego 136

Surówka z cukinii i selera naciowego pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i ryb, a najlepiej smakuje samodzielnie z kromką chrupiącego pieczywa. Surówka jest soczysta i pełna smaku, a do tego dobrze wygląda. Surówka z cukinii i selera naciowego nie dość, że świetnie smakuje to jeszcze bardzo łatwo ją zrobić. Pięknie wygląda nawet po dłuższym przebywaniu w temperaturze pokojowej, czyli(...)posiekać, jeśli lubimy bardzo pikantnie to razem z pestkami. Składniki na surówkę wymieszać, polać rozrobionym sosem, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz posypać granatem. Zobacz również: surówka z pora i selera naciowego

Kuchcik gotuje
Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 180

można zrobić dużo wcześniej przed świętami, bo mogą postać.... Oczywiście, jeśli się ich wcześniej nie zje J Tak właśnie było u mnie. Zrobiłam śledzie. Takie inne niż do tej pory. Chciałam zrobić z nowym smakiem. Wymieszałam, namieszałam i .... wyszło pysznie. No i co? I już ich nie ma. Jutro zrobię nowe, a Wam zostawiam przepis na pyszne śledzie(...)sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Buddha Bowl z soczystą piersią kurczaka, komosą i surowymi warzywami 133

zdrowa miska rozmaitości: trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad elegancko poddany dekonstrukcji. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno. W wersji z mięsem, w wydaniu wegetariańskim (z rybą lub owocami morza) czy całkowicie wegańskiej (z soją w postaci tofu lub tempeh, seitanem albo bogatymi w białko roślinami strączkowymi), miska Buddy jest pyszna, pełna wartościowych składników, zdrowych tłuszczy, mikro(...)przykryciem, aż do końca wchłonie wodę. Garnek odkrywamy, a ugotowaną komosę spulchniamy widelcem. Komosa jest smaczna i na ciepło, i na zimno – i tak właśnie, w zależności od pory roku, możecie zjeść moją zieloną miskę.   JAK ZBUDOWAĆ BUDDHA BOWL? Na połowie każdej miski wkładamy ugotowaną komosę – lekko przestudzoną. Drugą połowę miski – zajmie mieszanka pociętego drobniej młodego szpinaku

Karo in the Kitchen
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkami 496

W ostatnich dniach otrzymaliśmy od firmy Kamis niespodziankę – śliczną skrzyneczkę z przyprawami. Wygląda pięknie i oryginalnie, a w środku całe mnóstwo przypraw i dodatkowo moździerz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!