ryba w porach - 1733 przepisów (strona:92/116)

Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 199

można zrobić dużo wcześniej przed świętami, bo mogą postać.... Oczywiście, jeśli się ich wcześniej nie zje J Tak właśnie było u mnie. Zrobiłam śledzie. Takie inne niż do tej pory. Chciałam zrobić z nowym smakiem. Wymieszałam, namieszałam i .... wyszło pysznie. No i co? I już ich nie ma. Jutro zrobię nowe, a Wam zostawiam przepis na pyszne śledzie(...)sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw   A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE...   Jest w czym wybierać. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Buddha Bowl z soczystą piersią kurczaka, komosą i surowymi warzywami 151

zdrowa miska rozmaitości: trochę jak sałatka, trochę jak klasyczny obiad elegancko poddany dekonstrukcji. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno. W wersji z mięsem, w wydaniu wegetariańskim (z rybą lub owocami morza) czy całkowicie wegańskiej (z soją w postaci tofu lub tempeh, seitanem albo bogatymi w białko roślinami strączkowymi), miska Buddy jest pyszna, pełna wartościowych składników, zdrowych tłuszczy, mikro(...)przykryciem, aż do końca wchłonie wodę. Garnek odkrywamy, a ugotowaną komosę spulchniamy widelcem. Komosa jest smaczna i na ciepło, i na zimno – i tak właśnie, w zależności od pory roku, możecie zjeść moją zieloną miskę.   JAK ZBUDOWAĆ BUDDHA BOWL? Na połowie każdej miski wkładamy ugotowaną komosę – lekko przestudzoną. Drugą połowę miski – zajmie mieszanka pociętego drobniej młodego szpinaku

Karo in the Kitchen
Wielkanocna sałatka z szynką i jajkami 516

W ostatnich dniach otrzymaliśmy od firmy Kamis niespodziankę – śliczną skrzyneczkę z przyprawami. Wygląda pięknie i oryginalnie, a w środku całe mnóstwo przypraw i dodatkowo moździerz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze przepisy na śledzie. Wigilijne śledzie. 626

Śledź to król polskiego morza i polskiej kuchni, który od lat niepodzielnie króluje podczas wigilijnej kolacji. Gdy przychodzi grudzień Piotrek jest w swoim żywiole, wtedy zaczyna

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŚLEDZIE KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 134

Święta to dla mnie zapach przyprawy korzennej i królujące na wigilijnym stole ryby. Stąd przepis na śledzie korzenne. Nie każdy lubi takie połączenie, ale amatorzy śledzi i przyprawy piernikowej uwielbiają tę wersję. Proste i szybkie w przygotowaniu śledzie korzenne świetnie sprawdzą się na Wigilię, ale i na inne uroczystości. Śledzie korzenne pachnące cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami stają co roku(...)śledzie to poza przepisem na śledzie korzenne polecam Wam też inne z nimi roli głównej: Po kaszubsku, Kolorowe śledzie z papryką Curry Pod tłustą pierzynką Faszerowane kapustą kiszoną W porach Terrina śledziowa Śledź pieczony   Artykuł ŚLEDZIE KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I AWOKADO 171

  Uwielbiam przeróżnego rodzaju sałatki. Są kolorowe, pełne warzyw i  owoców. Lekkie a zarazem sycące. Często z niczego może powstać coś pysznego.  Eksperymentuję czasem

potrawyregionalne
JAK GOTOWAĆ SZPARAGI? 167

    Maj, miesiąc pod znakiem szparaga. Zielone, białe, duże, małe, grube i smukłe - wszystkie niezmiennie pyszne i obfitujące w kulinarne możliwości. Inwencja szparagowo-twórcza

W kuchni Karmel-itki
Nakrycie pełne 123

prezentuje się gładziutki, śnieżnobiały obrus. Powinien być dobrze wyprasowany, ponieważ pomięty zepsuje estetykę nawet najpiękniej nakrytego stołu. Na „luźniejszych” imprezach ładnie też mogą prezentować się obrusy we wzór odpowiadający porze roku. Na białych obrusach pięknie będą się prezentować talerze zdobione, zaś na obrusach z nadrukiem świetnie będzie wyglądać biała porcelana. Warto zainwestować w obrus dobrej jakości, bez pretensjonalnych nadruków(...)stawia się talerze z kolejnymi daniami. Podalerze należy dobrać tak, aby korespondowały z zastawą serwisową. Zaczynając od lewej strony, patrząc od środka układamy: widelec do dania głównego, widelec do ryb oraz widelec do przystawki/ek. Po prawej stronie, również patrząc od środka układamy: nóż do dania głównego, nóż do ryb, łyżka do zupy i nóż do przystawki/ek. Jeśli w planie znajduje

Kate's Kitchen
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 120

Dokładnie tydzień temu miały miejsce w Studio Cook Up w Warszawie wyjątkowe warsztaty kulinarne. Wodzirejem i głównym zapalnikiem był Karol Okrasa z ekipą. Warsztaty były nie

Z Kuchni Do Kuchni
Si, pero no. 113

być. Zapach jedzenia na ulicach utwierdza nas w przekonaniu, że trafiliśmy do najlepszego miejsca na ziemi, po to aby poznać nowe smaki. Na mnie największe wrażenie jak do tej pory sprawiło Fideua z owocami morza . Galeria zdjęć od Ady: Ekipa! Chicas. Roksana 1. Kuchnia azjatycka, orange chicken. 2. Churro z allioli. 3. Pomarańcze. Leo 1. Kuchnia włoska, pizza(...)Robienie popcornu na wodzie i oliwie. 3. Unoszący się wszędzie zapach przyrządzanych owoców morza. Klaudia 1. Kuchnia tradycyjna polska/staropolska – pierogi. 2. Lody w Japonii (m.in. o smaku ryby). 3. Potrawa: paella. Iza 1. Kuchnia koreańska, kimchi. 2. Sushi burrito . Ridiculous. 3. Horchata. Wywiady krótkie, ale treściwe, prawda? Dla ciekawych – galeria zdjęć w bonusie. Nasze przygody małe i duże

Gotuj po hiszpańsku
Monte del Fra z Veneto 123

Sangiovese . W nosie wyczuwamy bogactwo aromatów owocowych (wiśni , czereśni, truskawek, malin) oraz przypraw goździków, pieprzu, cynamonu. W smaku przyjemnie owocowe i dobrze zbalansowane. Świetnie pasuje do przekąsek, wędlin, ryb, oraz lekkich dań z makaronem.    Merlot, Garda, Monte del Fra 2010 ( 39 zł.) 100% Merlot. Kolor intensywnie rubinowy. Lekko wyczuwalne aromaty owoców śliwki, czereśni. Powinno pasować do past oraz(...)ustach wyczuwamy słodycz oraz taniny, które są bardzo ładnie zaokrąglone i ciepłe. Wino dobrze zrównoważone i eleganckie. Idealnie pasujące do ragu (sos boloński i neapolitański) . Wspaniałe na obecną porę roku do mięs pieczonych, gulaszów, mięs duszonych i innych tłustych „zimowych” potraw. Według Mariki idealne również do potraw z koniny. Bardzo dobre wino.  Amarone Classico Valpolicella

królestwo garów
Quesadilla z serem 180

kilka razy u różnych ludzi, jadłem swoje własne, jadłem w restauracjach, ale to był kompletny masakrator. W pozytywnym znaczeniu of kors :) Była też makaronowa sałatka z tuńczykiem (albo inną rybą - prawdę mówiąc nie pamiętam już - w końcu spora ilość alkoholu niezbyt pozytywnie wpływa na proces percepcji i zapamiętywania), było chili con carne, była w ramach przekąski quesadilla, pewnie było też(...)sosami. No prawda, że proste? :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie

Marder&Marder Manufacture
Wielkanocny food wine pairing 157

była kreatywna. Umożliwiała stworzenie dań wykwintnych z tego co było dozwolone: ryb, warzyw, octu, miodu i chrzanu. Kwitła też kreatywna dietetyka, która z ptactwa wodnego i bobrzych ogonów robiła ryby, czyli produkty dozwolone. Ludziom tak bardzo chciało się mięsa czy jaj, że uciekali się do różnych sztuczek. Post nie obowiązywał, gdy było się w podróży, więc naprawdę zdesperowani okrążali(...)potraw Wielkanocnych? Czy zestawić coś w sposób oczywisty czy w kontrze do dania? Przystawki i prosecco/Śniadanie u Tiffaniego Co się je się w Polsce od samego rana wielkanocną porą? Jak to co? Zaczynamy festiwal jajek! Jajka tego dnia będą nadziewane, topione w majonezie i faszerowane. Co będzie do nich pasować? Jeśli nie wiemy co podać, to zawsze sprawdzą się

Ugotowane pozamiatane
JAK FOTOGRAFOWAĆ JEDZENIE? 169

No, bo jak fotografować jedzenie? Oto jest pytanie... Post powstał na potrzeby konkursu organizowanego przez autorkę bloga Green Morning.Szczegóły: TUTAJ. O warsztatach natomiast TUTAJ.Jak fotografować

W kuchni Karmel-itki
Dlaczego warto jeść owoce morza? 225

Owoce morza cieszą się coraz większą popularnością. Do niedawna na frutti di mare decydowała się nieliczna grupa śmiałków, którzy chętnie próbowali kulinarnych nowości. Na szczęście trend

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania