ryba w folii - 1016 przepisów (strona:13/68)

Lasagne z łososiem, szpinakiem i serem 158

pieprz. Szpinak dusimy przez 15 minut. Teraz przygotujemy farsz łososiowy: Można użyć dzwonków lub kostki z łososia, fileta. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy. Rybę zawijamy w lekko natłuszczoną folię i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30-40 minut. Po upieczeniu rybę rozdrabniamy. Na sam koniec przygotujemy sos beszamelowy : W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę

Smaczne Potrawy
Połowy dorsza na Bałtyku - czyli jak to robi amatorka 169

świeżych ziół (tymianek, rozmaryn, pietruszka lub koperek), całość obsypujemy solą i pieprzem i wio na ruszt na kilku minut. Im prościej tym lepiej. Ja popełniłem jeden błąd. Ryby zawinąłem całkowicie w folię aluminiową, zapominając o tym, że mają w sobie bardzo dużo wody. Wydaje mi się, że lepszy efekt byłby na samym grillu. Co nie zmienia rzeczy, że rybki wyszły

Right Behind The Kitchen
Pieczony dorsz z groszkiem i fasolką - 310 kalorii - DIETA 233

natka pietruszki 1 ząbek czosnku   Co robić? 1.  Nagrzać piekarnik do 180C w opcji góra dół. Nastawić wodę w garnku do zagotowania. 2.  Rybę umyć, osuszyć i ułożyć na folii aluminiowej skropionej oliwą i popruszonej solą i pieprzem. Wierzch ryby również skropić oliwą, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki i ułożyć plasterki czosnku. 3. Wstawić rybę do pieca

Matka Żywicielka
Zupa wiosenna z dorszem. 165

sprawdzonych sklepach, aby nie trafić na takie, które były zamrażane więcej niż raz.  http://canpolbabies.com/ Jak przygotować taką rybę oraz co najważniejsze jak często? Najlepiej będzie jeśli ugotujemy rybę na parze lub tez w wodzie (bez dodatku soli, ja dodaje zawsze troszkę soli himalajskiej). Następnie zaraz po ugotowaniu należy starannie usunąć z niej wszystkie ości (ja to robię pęsetą(...)wieku dziecka należy ją dokładnie rozdrobnić i dodać do zupki. Starszym łobuzom można podawać rybkę upieczoną (ja najczęściej robiłam to w naczyniu do zapiekania albo w folii). Nie podawajcie maluszkom ryby smażonej na głębokim tłuszczu.  Jeśli organizm nie zareaguje alergią, a nasz dziecko polubi rybę, zacznijmy podawać ją dwa razy w tygodniu, zastępując nią porcję mięsa. PRZEPIS SKŁADNIKI

ClauditteMissCooking
Pstrąg pieczony, czyli pomysł na obiad dla zabieganych 194

nadzieję, że sam smak w tym przypadku wystarczy;) SKŁADNIKI: 150g filetu z pstrąga koperek suszony lub świeży sól czosnkowa pieprz plaster cytryny odrobina soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Rybę kładziemy na dużym kawałku folii aluminiowej  Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami Na wierzch kładziemy plaster cytryny i zawijamy rybę w zgrabną paczuszkę Pieczemy przez 15-20 minut

peanutbuttermonster
Zupa rybno-warzywna 195

poprzeczne paski. Z brokuła i kalafiora usuwamy ewentualne łykowate części i dzielimy na niewielkie pojedyncze „różyczki”. Pomidora kroimy w „ósemki” - możemy zostawić skórę, ale usuwamy łyko. Rybę nieco solimy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na bok. Do garnka wlewamy bulion i podgrzewamy, aż będzie gorący. Wkładamy paprykę, marchewkę i pomidor, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy niezbyt gwałtownie pod przykryciem przez(...)smaku. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy dalej powoli przez 8-10 minut. W międzyczasie na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy masło i oliwę. Gdy będą gorące, wkładamy rybę. Smażymy dość intensywnie po 2 do kilku minut na stronę, zależnie od tego jak grube/duże są kawałki. Obsmażoną rybę dzielimy na mniejsze części i wkładamy do zupy

Kulinarna Pokusa
Pieczona Dorada w ŚWIEŻYM rozmarynie i cytrynie 158

połączyć zioła z ziemniakami. Zawijamy w folie aluminiowa i bez dodatków tłuszczów starajmy się zrobić  bombkę z foli w taki sposób nie przyklei się nam ziemniak do foli . Pieczemy około 30 min do 40 w zależności od wielkości naszych ziemniaków. Doradę w między czasie oczyszczamy z łusek,myjemy i osuszamy Rybę  prószymy sola z obu stron . Z jednej(...)rozmarynu. Zamykamy folią w taki sam sposób jak ziemniaki pieczemy również w 180C około 25-30 minut pod koniec pieczenia (ostatnie 5-7 minut) otwieramy od góry folie po to by nasza ryba miała przypieczoną skórkę. Jak widzimy całkowity czas przyrządzenia naszego wspaniałego dania nie zajmie więcej niż 60 minut . Smacznego

Viola cooks with passion
pstrąg nadziewany świeżymi prawdziwkami 115

Składniki: 3 świeże pstrągi 3 świeże prawdziwki 1 średniej wielkości cebula natka pietruszki masło przyprawy: sól, pieprz , sok z cytryny dodatkowo: folia aluminiowa Sposób wykonania: Ze swojej ryby wyciągnęłam ości, pozostawiając tylko płetwy. Po wyczyszczeniu ryby dół jej nacinam do końca od płetwy odbytowej do płetwy ogonowej palcem delikatnie oddzielam mięso od kręgosłupa, kończąc przy płetwie ogonowej, przecinam kręgosłup. Następnie(...)cebulką pokrojoną w kosteczkę na wolnym ogniu, doprawiam solą i pieprzem, studzę.  Do środka każdego pstrąga wkładam część grzybów. Wierzch ryby posypuję pozostałymi prawdziwkami, kładę natkę pietruszki i pokrojone w kosteczkę kawałki masełka. zapiekam zamknięte w folii w temp 180 stopni przez 20 minut, a potem jeszcze 5 minut na otwartej folii

Darcia w kuchni
Tołpyga w pomidorach 162

ryby tołpyga - świeżej lub rozmrozonej 1 pomidor świeży sól, pieprz masło 1 cytryna ( 3 plastry, reszta do wyciśnięcia na rybę po upieczeniu) Przygotowanie: Rybę umyć, osączyć i  ewentualnie podzielić na dzwonka Na folii aluminiowej położyć 3 plastry cytryny i parę plastrów masła Na to ułożyć posoloną rybę, posypać pieprzem oraz zalać pomidorami Na wierzchu można ułożyć pokrojony świeży pomidor

Proste Potrawy
Łosoś pieczony w folii 190

obiad. Uwielbiam łososia, chociaż sama wiem, że w moim menu jest za mało ryb. Niestety, w dzisiejszych czasach o wiele szybciej można kupić świeży drób niż ryby. Jeżeli lubicie dania zapiekane w folii to na pewno - tak przygotowany łosoś przypadnie wam do gustu.  Składniki dla 2-3 osób: 400 g świeżego fileta z łososia sok z połowy cytryny(...)zgrabnych kawałków (nie trzeba usuwać skórki, ponieważ po upieczeniu mięso z ryby łatwo od niej odejdzie). Każdą część przyprawić solą oraz pieprzem, a na sam koniec skropić sokiem z cytryny i ułożyć po małym kawałku masła. Przygotowane filety z łososia zawinąć w folię aluminiową. Piec około 30-40 minut w 180ºC.   Przed podaniem łososia udekorować plasterkiem cytryny i świeżą

Ugotować
Świeża makrela pieczona 171

witaminę A, B1, B2, D, E, PP, beta-karoten, jod (potrzebny do prawidłowej pracy tarczycy), fosfor, potas, wapń, magnez, żelazo, sód i selen (który jest odpowiedzialny za naszą odporność). Ryba ta jest także cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Nie po raz pierwszy robiłam świeżą makrelę, ale ta jest naprawdę rewelacyjna. Świeża makrela pieczona. Składniki(...)pieczenia i całość szczelnie przykryłam folią aluminiową. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 º C na 30 minut. Na ok. 5 minut przed końcem pieczenia zdjęłam folię, aby lekko podrumienić ryby. Gotowe makrele podałam z pokrojoną pieczoną papryką wymieszaną z natką pietruszki. Nie jestem wybredna, uwielbiam wszystkie ryby, pod każdą postacią, ale świeża makrela pieczona wybitnie ujęła mnie swoim subtelnym

mojewypiekiinietylko
Pieczony filet z pstrąga alpejskiego 159

łyżeczki masła sok z cytryny olej sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Filet ryby myjemy, delikatnie osuszamy. 2. Oprószyć solą i pieprzem. 3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła. 4. Przykryć folią i piec 30 minut

Kuchnia domowa Ani
Łosoś, soczewica i sos śmietanowo-musztardowy. 171

cebulę i gotujemy przez 35 minut. W połowie gotowania dokładamy do garnka fasolkę. Filety z łososia doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Każdy filet zawijamy w folię aluminiową, robiąc paczuszkę. Rybę umieszczamy w piekarniku i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 160°C W między czasie robimy sos. Posiekana szalotkę podsmażamy na maśle. Gdy ładnie się zeszkli dolewamy

Przysmaki Karolki
Łosoś pieczony z nutą pomarańczy 217

jogurtusól ziołowa Kamisgarść rukoli1 awokado10 pomidorków cherryDo miski wycisnąć sok z pomarańczy i włożyć do niego kawałki łososia. Odstawić na minimum 2 godzinki do lodówki. Z folii aluminiowej uformować dwa gniazdka na rybę. Kawałki łososia oprószyć z obu stron solą z pieprzem i ułożyć w folii aluminiowej. Na wierzchu posypać słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 220

Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 pęczek koperku Oliwa z oliwek lub inny tłuszcz do natłuszczenia folii aluminiowej Sól, pieprz(...)suma doprawiamy z dwóch stron solą i pieprzem, a następnie układamy na folii. Miód i musztardę mieszamy razem w miseczce i taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje

Programista w kuchni

Proponowane wyszukiwania