Pieczony filet z pstrąga alpejskiego

Pieczony filet z pstrąga alpejskiego

Pieczony filet z pstrąga alpejskiego

Składniki: 1 filet pstrąga alpejskiego 1 cebula 3 gałązki rozmarynu 3 ząbki czosnku (lub wedle uznania) 2 łyżeczki masła sok z cytryny olej sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Filet ryby myjemy, delikatnie osuszamy. 2. Oprószyć solą i pieprzem. 3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła. 4. Przykryć folią i piec 30 minut w 180 st. C. Po ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.