ryba w folii - 1016 przepisów (strona:8/68)

Dorsz zapiekany w folii 270

Dorsz zapiekany w folii to pomysł na szybki, lekki i bardzo smaczny piątkowy obiad. Poniższą rybę możecie podać, np. z młodymi ziemniakami i mizerią. Dorsz przygotowany w ten sposób będzie soczysty, maślany i aromatyczny. Składniki: 1 filet z dorsza (bez skóry) cytryna sól, pieprz 1/4 kostki masła świeży koperek folia aluminiowa Filet z dorsza umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze(...)koniec skropić sokiem z cytryny. Przygotowaną rybę odstawić na kilka godzin do lodówki, aby "przeszła" przyprawami. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć folią aluminiową. Następnie na folii ułożyć kawałki dorsza. Na wierzch ryby położyć kawałki zimnego masła i cząstki cytryny. Całość posypać posiekanym koperkiem. Piec pod przykryciem około 20 minut w 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości ryby - im mniejsze kawałki

Ugotować
Pstrag pieczony w folii z rozmarynem,cytryną i czerwoną papryką 150

dookola ryby.Naciac skore pstragow pod skosem,robiac miejsce dla cytryny.Cytryne wyszorowac,sparzyc wrzatkiem,pokroic w plasterki.Plasterki przekroic na pol i wypelnic nimi naciecia w rybie..Calosc posypackoperkiem.Na wierzchu ulozyc kilka wiorkow masla.Zagiac brzegi i gore folii robiac torebke,w ktorej bedzie piekla sie ryba.Piekarnik(...)nagrzac do 200 ° C.Wlozyc ryby do goracego piekarnika i piec okolo 25-35 minut.Czas pieczenia zalezy oczywiscie od wieloksci ryb.10 minut przed koncem rozchylic folie,jesli chcemy rybki troche przypiec,zrumienic.Smacznego!DLACZEGO WARTO JESC RYBY ?Poniewaz jest to pierwszy rybny post pokusze sie o pare slow na temat dobrodziejstwa jedzenia ryb.Szczegolnie dla osob,ktore chca stracic nadmiar kilogramow.Ponadto sa zrodlem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pstrąg w rozmarynie 126

cztery osoby): 4 świeże, wyfiletowane pstrągi 4 średnie cebule 6 ząbków czosnku 1/2 kostki masła (min. 82%) świeży rozmaryn 4 cytryny sól morska (młynek) pieprz kolorowy (młynek) folia aluminiowa do zawinięcia ryb Wykonanie: Pstrągi należy dokładnie umyć i osuszyć.  Oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą. Cebulę pokroić w talarki, czosnek w plasterki. Cytryny sparzyć, wyszczotkować skórkę, następnie pokroić(...)małą gałązkę rozmarynu .  Na tym ułożyć pstrąga.  Do środka ryby włożyć cebulę, czosnek, cytrynę, rozmaryn oraz kawałek masła.  Na wierzch ryby znów cebulę, czosnek, cytrynę i małą gałązkę rozmarynu .  Przykryć drugą warstwą folii aluminiowej i dokładnie zamknąć.  Ułożyć pstrągi na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół

Garniec Magalie
Łosoś na parze 152

prowansalskie WYKONANIE: Filet z łososia umyć, przełożyć do głębszego talerza lub innego naczynia. Pół cytryny wycisnąć na łososia, a pozostałe pół pokroić w  krążki i ułożyć na rybie. Całość owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Po wyjęciu ryby z lodówki poobracać ją w cytrynie, tak żeby była nią dobrze nasączona. Następnie posypać pieprzem cytrynowym

Passions hobbies life
szczupak pieczony z fasolką szparagową i masłem 155

smażymy na dużym ogniu 5-7 minut na koniec dodajemy fasolkę szparagową( około jednej szklanki), mieszamy i od razu zdejmujemy patelnię z palnika. Dużą blachę wykładamy aluminiową folią i układamy na niej rybę ( grzbietem ku górze). Do wnętrza szczupaka  wkładamy  warzywa z patelni, związujemy rybę sznurkiem i smarujemy łyżką masła. Siekamy drugą  cebulę  w  ósemki(...)stronach  szczupaka. Rybę nakrywamy drugim kawałkiem aluminiowej foli i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.  Szczupaka przykrytego folią pieczemy przez 35 min, a n astępnie zdejmujemy górny arkusz foli, posypujemy grzbiet ryby posiekanym ząbkiem czosnku i  pieczemy dalsze 10 minut. Teraz wyjmujemy rybę z piekarnika, dzielimy na porcje i podajemy razem z upieczonymi warzywami

Miód i pieprz
Gravlax w burakach czyli łosoś po szwedzku 198

tacy) odpowiedniej wielkości, skórą do dołu, równomiernie posypać solą kamienną , następnie posypać cukrem, rozsmarować chrzan i buraki - ryba musi być pokryta równomiernie Delikatnie ugnieść, skropić wódką i posypać koperkiem. Na koniec posypać łososia otartą skórką z cytryny, i szczelnie owinąć naczynie folią spożywczą. Na wierzchu należy położyć mniejszą tackę lub deseczkę i dobrze ją obciążyć  , kamieniem, butelkami z wodą(...)pomocą ostrego, długiego noża, zaczynając od ogona, odciąć mięso od skóry. Tutaj można zobaczyć jak to zrobić. Z łososia odciąć cienkie plastry, ułożyć na talerzu. Resztę ryby zawinąć w folię i schować do lodówki, można przechowywać do 2 tygodni. Wymieszać wszystkie składniki sosu, doprawić jeśli trzeba cytryną i koperkiem. Podać w miseczce lub polać łososia. Dobry

Stare Gary
Gravlax 244

natrzeć grubą warstwą soli i cukru, kminem i posiekanym koperkiem. Polać oba kawałki ryby wódką. Ułożyć jeden na drugim, skórą do zewnątrz. Włożyć do miski i owinąć folią spożywczą. Na rybie postawić talerzyk i obciążyć go jakimiś cięższymi słoikami. Chodzi o to, aby ścisnąć łososia, który pod wpływem soli odda wodę. Wstawić do lodówki na 2 doby. Po pierwszej

W kuchni wieczorem
Kokardki z łososiem i brokułami 302

więc pierwsze rady dotyczące tego przepisu:1. Czosnek nie może się przypalić, bo będzie bardzo gorzki i popsuję smak całego dania.2. Jeśli używacie drewnianych desek i kroicie rybę to warto deskę owinąć folią aby nie przeszła zapachem ryby

Miksturownik
Dorsz atlantycki pieczony z cytryną, koperkiem i czosnkiem. 173

Dorsz pieczony w folii w towarzystwie cytryny, koperku, czosnku, przypraw oraz masła jest bardzo aromatyczny, soczysty i wspaniale nadaje się na lekki, letni obiad :)   Składniki: 400 g filetów z dorsza atlantyckiego sok z jednej cytryny 2 plasterki cytryny  2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego koperku przyprawy (bazylia, szałwia, kolendra) sól, pieprz 50 g masła  Przygotowanie: Dorsza osuszamy ręcznikiem(...)praskę czosnkiem i drobno pokrojonym koperkiem. W powstałej marynacie obtaczamy rybę, a następnie odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki.  Naczynie żaroodporne wykładamy folią aluminiową z zapasem, żeby można było zawinąć. Na foli układamy rybę, wlewamy pozostałą marynatę, kładziemy równomiernie plasterki masła i na każdym filecie układamy kawałki cytryny, a następnie wszystko zawijamy i delikatnie nakłuwamy folie na górze

Symfonia smakowa
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 160

ciasta francuskiego 1 jajko sól, pieprz przyprawa do ryb zioła prowansalskie Wykonanie: Filet z łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 min. Następnie oddzielamy rybę od skóry. Szpinak wykładamy na patelnię i podgrzewamy na małym ogniu

Kuchnia MagdaLeny
Pstrąg smażony peklowany w ziołowej marynacie 153

panierowania Sposób przygotowania: Rybę oczyścić odkroić głowę i ogon , umyć i pokroić w dzwonka. Do dużej miski  przełożyć wszystkie składniki marynaty, wymieszać i  obtoczyć nimi rybę. Miskę zakryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Na talerz wysypać mąkę i delikatnie panierować w niej rybę. Patelnię rozgrzać i wlać olej. Ułożyć rybę i piec z każdej

Gosia gotuje
makrela pieczona z masłem czosnkowym 165

niego pieprz, sól, masło, oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość ze sobą mieszamy a następnie nacieramy czosnkowym masłem tuszkę ryby , wcierając masło szczególnie dokładnie w wykonane nacięcia. Następnie zawijamy ryby w aluminiową folię  i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Makrele pieczemy  w temperaturze 180 stopni, przez 20 min.  Następnie rozchylamy arkusz folii, zmniejszamy temperaturę do   170 stopni

Miód i pieprz
Pstrąg pieczony z masłem i koperkiem 419

świeże polecam z KLIK sok z cytryny pieprz cytrynowy sól masło KLIK koperek Pstrągi ( moje były wypatroszone, mąż tylko usunął oczka) oczyszczam z łusek, myję dokładnie i osuszam. Ryby układam na folii aluminiowej ( matową stroną na zewnątrz) Nacinam skórę, skrapiam sokiem z cytryny. Następnie nacieram solą i    pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut,(ryba szybko ”łapie” smaki

Takie tam pichcenie
Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką 118

można powiedzieć o wielu innych rybach. Dzisiaj występuje w mojej kuchni w postaci smażonej. Ale zapewniam, ze jest dobra również z parowaru, jak i duszona czy pieczona w folii. Po prostu ryba uniwersalna ☺  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Okonki pieczone w folii 107

pietruszkowo-czosnkowe ) zielona pietruszka masło sól, pieprz cytryna Oczyszczone i osuszone okonie natrzeć solą, pieprzem, skropić cytryną i odstawić na 20 minut aby nieco przeszły. Folie aluminiową złożyć na pół, miejsce gdzie położymy rybę posmarować zwykłym(...)masłem. Brzuch okoni nafaszerować kawałkiem zmrożonego masła ziołowego i natką pietruszki, ułożyć na folii. Na wierzch ułożyć po kawałku zwykłego masła i natki, przykryć drugą połową folii i pozaginać brzegi w kieszonkę. Zapakowane ryby ułożyć na blasze i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25 minut. Czas należy wydłużyć jeżeli mamy większe okazy, moje nie były

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania