siekamy, ząbki czosnku miażdżymy.3. Koperek, czosnek, oliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby.4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.*przy karmieniu piersią czosnek omijamySmacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki: 4 polędwiczki z ryby (u mnie mintaj) 100 ml białego wytrawnego wina por 2 średnie marchewki 2 małe cukinie 3 pomidory przyprawa do ryb, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól 2 łyżki sosu sojowego oliwa Wykonanie:Polędwiczki rozmrażamy, a następnie wyciskamy nadmiar wody i posypujemy przyprawą do ryb.Cukinie kroimy w słupki(ok 3cm długości), marchewki w półplasterki, pora w plasterki(...)ósemki, następnie dodajemy do pozostałych warzyw i dusimy do miękkości. Odparowujemy wodę i przyprawiamy sosem sojowym, oregano, ziołami prowansalskimi i pieprzem i solą. Na kawałek folii aluminiowej kładziemy 1/4 warzyw, filet z ryby i podlewamy winem. Robimy 4 takie zawiniątka i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.Podajemy z białym ryżem
Czerwona Porzeczkapieczona w folii aluminiowej będzie delikatna, miękka a zarazem wilgotna w środku. Składniki na 2 porcje: 2 płaty miruny sól, pieprz ziołowy sok z cytryny przyprawa do ryb* folia aluminiowa 1. Filety umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Najlepiej pozostawić na całą noc w lodówce, aby ryba dobrze "przeszła" przyprawami. 2. Następnie z folii aluminiowej oderwać 2 prostokątne kawałki(...)folię (błyszczącą stroną na wierzch) nałożyć przyprawioną rybę, skropić sokiem z cytryny. Przygotowaną rybę zawinąć w folię (dosyć szczelnie, aby soki z ryby nie wypłynęły). 3. Piec w 195-200 C przez około 15-20 minut (czas pieczenia zależy od wielkości ryby - im mniejsze płaty tym krótszy czas pieczenia). Podawać np. z frytkami. *Jeżeli nie macie
Ugotowaćśrodka włożyć listek laurowy, czosnek, natkę i plasterek cytryny. Pokropić oliwą i włożyć do folii. Pokroić warzywa w kostkę. Przyprawić i dodać resztę oliwy. Włożyć do folii z rybą. Folię w kilku miejscach poprzekłuwać igłą. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 °C i piec około 45 min. Potem rozerwać folię i dopiec rybę do zrumienienia około 5 min. Artykuł FIRINDA BALIK
Tureckie Przepisymiseczki i mieszamy je z czosnkiem, łyżką posiekanej natki pietruszki oraz dwiema łyżkami soli morskiej i odrobiną pieprzu. Rybę osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na odpowiedniej wielkości kawałkach folii. Na zewnątrz ryby nacinamy niezbyt głęboko w trzech miejscach, by powstały "kieszenie". Do nich wkładamy porcję czosnkowego mesełka. Wewnątrz rybę skrapiamy odrobiną soku z cytryny oraz oprószamy solą i pieprzem. Marchew(...)dwie ćwiartki plasterka cytryny. Także całość skrapiamy leciutko cytrynowym sokiem, zawijamy dokładnie w folię i wstawiamy do lodówki na mniej więcej dwie godziny. Po tym czasie wstawiamy zawinięte w folii ryby do piekarnika nastawionego na około 180 stopni i pieczemy do 25 minut. To znakomite danie, nie zdarzyło się, by ktoś, kto spróbował go u mnie raz, nie chciał
Kuchenna Kontrrewolucyafolii Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 2 wypatroszone labraksy 1 łyżeczka masła posiekana natka pietruszki sól morska pieprz 5 plasterków cytryny folia aluminiowa Wykonanie: Ryby płuczemy pod zimną wodą, następnie osuszamy je ręcznikiem papierowym(...)Wnętrze ryby delikatnie solimy. Do środka wkładamy po pół łyżeczki masła, posiekaną natkę pietruszki i przekrojone na pół plasterki cytryny. Następnie labraksa solimy i pieprzymy po stronie zewnętrznej. Rybę owijamy folią aluminiową i układamy na rozgrzanym elektrycznym grillu lub patelni grillowej. Pieczemy przez 10 minut z każdej strony. Rybę delikatnie rozwijamy z folii, podajemy skropioną sokiem z cytryny
Kulinarne przygody Gatitynaszym kraju tradycja jedzenia ryby raz w tygodniu, w piątek. Z moich obserwacji wynika też, że najpopularniejszą formą podania ryby w […] Artykuł Pstrąg pieczony w folii. Jak często jecie rybę? pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkawykładamy aluminiową folią, układamy na niej rybę obkładamy kawałkami masła i n akrywamy drugim kawałkiem aluminiowej folii Szczupaka wstawiamy, do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę przykrytą folią pieczemy przez 30 min, a n astępnie zdejmujemy górny arkusz folii, posypujemy grzbiet ryby posiekanym ząbkiem czosnku i pieczemy dalsze 15 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik
Miód i pieprzjakość pozostawia wiele do życzenia. Pstrąga za to uwielbiam, a najprostszy i chyba jeden z najsmaczniejszych sposobów jego podania, to upieczenie go w folii. Ryba: świeży pstrąg , gałązka świeżego rozmarynu , 2-3 plasterki świeżego imbiru , 1 cienki plasterek cytryny (wyszorowanej i sparzonej), kilka plasterków marchwi , kilka plasterków pietruszki , sól , pieprz . Oczyszczonego pstrąga opłukać w zimnej wodzie(...)środka włożyć plastry pietruszki, marchewki, imbiru, przekrojone na pół plasterki cytryny i gałązkę rozmarynu. Wszystkie dodatki upchnąć dość mocno w środku ryby, żeby nie wystawały poza brzuszek. Rybę ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć pakiecik - łączeniem od strony brzuszka. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 25 minut w zależności od wielkości ryby. Podawać z dowolnymi
Codzienna kuchnia niecodziennasympatyczny pan sprzedaje świeże ryby i jestem zachwycona:) Za tydzień będzie flądra!Przepis w myśl zasady proste jest pyszne - łatwy i szybki w przygotowaniu. Dzięki temu, że pieczemy rybę w folii aluminiowej zachowuje ona wszystko co najlepsze! Będzie smakowała jeszcze lepiej, jeżeli z wszystkimi przyprawami wstawisz ją na godzinę do lodówki.Składniki:- 2 nieduże świeże pstrągi- 2 nieduże ząbki czosnku(...)cała ryba. Na środku kładziemy 2-3 plasterki masła, a następnie na nie rybę. Trochę masła wkładamy także do wnętrza ryby i układamy na jej wierzchu.6. Dokładnie zawijamy rybę w folię tak, aby łączenie było na górze, żeby masło nie wypłynęło. Każdą rybę zawijamy osobno, następnie układamy je na blaszce i wkładamy na 20 - 25 min do rozgrzanego wcześniej piekarnika.I
Kraina Tysiąca SmakówPyszny przepis na rybę pieczoną w folii z mozzarellą i pomidorami SKŁADNIKI (2 porcje)4 nieduże filety ulubionej ryby morskiej (po ok .100)2 duże pomidorykulka mozzarelli (125g)pieprz cytrynowysól bazylia, oregano,czosnek PRZYGOTOWANIEFilety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Na na dwóch kawałkach folii aluminiowej układamy najpierw po jednym filecie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, solą, czosnkiem, bazylią(...)oregano. Pomidory kroimy w plastry.Połowę układamy na rybach i znów doprawiamy -tym razem tylko oregano i bazylią. Następnie kładziemy mozzarellę pokrojoną w plastry i resztę pomidorów + zioła.Na samą górę kładziemy filety, które znów posypujemy wszystkimi przyprawami. Zawijamy w folię i pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Moje Kuchenne Rewelacjesię, kupiłam kilka pstrągów, brykiet i zaprosiłam dziewczyny ;-) Potrzebujesz:1 pstrąg na osobęoliwa z oliweklimonkamasłogruba sólczosnek dla chętnychCo robić?1. Rozpalić grill2. Spory kawałek folii aluminiowej polać oliwą i posypać solą, na tym ułożyć rybę.3. Do środka ryby(...)włożyć cząstkę limonki, łyżeczkę masła, i 2-3 plasterki czosnku.4. Wierzch ryby posolić, ułożyć na nim limonkę, czosnek, polać oilwą i położyć łyżeczkę masła. 5. Szczelnie zawiniętą w folię rybę piec na grillu przez około 25 minut.6. Podawać z ulubionymi, prostymi dodatkami takimi jak pomidory, ogórki gruntowe, sałata z sosem miodowo musztardowym... Bieżniki / DUKA
Matka Żywicielkafolię aluminiową ( ok. 30x30cm) i przykrywamy plasterkiem cytryny oraz odrobiną masła. Folię delikatnie zawijamy, tak aby zakryła rybę. Na blaszkę do pieczenia (wyłożona papierem do pieczenia) wkładamy folię z rybą oraz kuleczki ziemniaczane. Kuleczki również delikatnie posypujemy pieprzem cytrynowym. Całość wkładamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 15-20 minut, aż do zarumienienia się kuleczek. W czasie kiedy główne(...)składniki dania się pieką przygotowujemy pesto. Rukolę, słonecznik, oliwę, obrany czosnek, bazylię oraz parmezan zmiksować na gładka jednolitą masę. Rybę delikatnie wyjmujemy z folii i wraz z chrupiącymi ziemniaczkami przekładamy na talerz. Polewamy łososia pesto i podajemy z ćwiartkami cytryny. Smacznego :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
ChilliJemyfolii aluminiowej, osuszamy. Do środka wkładamy łyżkę masła, gałązkę natki pietruszki, pocięty na plasterki ząbek czosnku, lekko posypujemy solą i pieprzem. Wierzch ryby nacieramy łyżką ziół prowansalskich, zawijamy rybę w folię i układamy na blaszce. Tak samo postępujemy z drugą rybą. Pstrąga pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 210*C, odkrywamy folię aluminiową i kładziemy
Gotowanie i blogowanie