 Morszczuk pieczony w folii 225
Morszczuk pieczony w folii 225RYBKA! Przepis prosty jak zrobienie kawy:) ale to są właśnie dania dla mnie: szybko, łatwo- ale smacznie, zdrowo i... NISKOKALORYCZNIE! Razem z rybką do folii mozemy wrzucic tak na prawde jakiekolwiek warzywo. Jak widac "ilość niekniecznie mała" i o to chodzi! Skladniki ( na jedną rybną "paczkę") Filet z morszczuka(...)super:) Marchewkę kroimy w slupki, Cukinię w plastry, cebulę w piórka. Folię aluminiową tniemy na dość spory kawałek, by bez problemu szczelnie zamknąć całość. Najpierw ukladamy cukinię, potem ryba obsypana obficie przyprawami, marchewka, cebula. Calosc jeszcze odrobine solimy i kladziemy masło. Zamykamy szczelnie
Mamuśka wraca do formy Łosoś zapiekany w porze 262
Łosoś zapiekany w porze 262dwóch kawałkach folii aluminiowej ułożyć po dwa plasterki cytryny. Kawałki łososia układać na cytrynie, a na nich położyć cebulę wymieszaną z porem. Folię szczelnie zawinąć. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy ryba się piecze, przygotować sos. Jogurt wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i tymiankiem. Upieczonego łososia wyłożyć na talerze, posypać kaparami i podawać
Bullio Warzywa pod rybną kołderką 181
Warzywa pod rybną kołderką 181mielony czarny pieprz* koperek Przygotowanie : Warzywa pokroić, dodać przyprawy lub świeże zioła, łyżkę oleju i wymieszać. Przełożyć do woreczka lub zawinąć w folię aluminiową. Można przygotować całe danie na parze. Dokładnie tak samo przygotować rybę. Dobrze skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym koperkiem. Całość piec 20 minut w naczyniu żaroodpornym bądź gotować ma parze
Magiczne Życie Marty Pieczone frytki z dorszem z suszonymi pomidorami! Letni obiad! 248
Pieczone frytki z dorszem z suszonymi pomidorami! Letni obiad! 248łyżka zalewy z kaparów - młode ziemniaki - sól morska - sok z cytryny - olej z suszonych pomidorów WYKONANIE: Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż rybę, pomidory, kapary, posól, polej oliwą z oliwek i zalewą. Przykryj szczelnie folią aluminiową. Zapiekaj 30 minut w piekarniku. Pieczone frytki ziemniaczane: Ziemniaki obierz, pokrój na frytki, ułóż na pergaminie do pieczenia, delikatnie skrop olejem z suszonych pomidorów
SMYKWKUCHNI Łosoś smażony 192
Łosoś smażony 192uznania) 1/2 cytryny olej do smażenia około 2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryby WYKONANIE Rybę umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz i polać cytryną. Owinąć folią i odstawić na minimum 30 minut do lodówki. Po w/w czasie łososia przyprawić solą, pieprzem (ja dodaję również szczyptę białego pieprzu, bo bardziej
Passions hobbies life Dorada pieczona z warzywami 316
Dorada pieczona z warzywami 316zapiekania i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 30 min. Po tym czasie wyjąć formę i ściągnąć folię. Ziemniaki odsunąć na boki, a na środku położyć przygotowaną wcześniej rybę. Obłożyć ją pokrojonymi na ćwiartki pomidorami, które oprószyłam solą i tymiankiem. Wstawić ponownie do piekarnika, już bez przykrycia i piec przez
https:KKuchniaMniam Karp w galarecie 194
Karp w galarecie 194słodki smak. Do tego dodajemy żelatynę zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Rybę układamy na półmisku i dekorujemy marchewką, pietruszką i natką. Całość zalewamy schłodzoną żelatyną. Ryba powinna być zanurzona minimum do połowy. Szczelnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki żeby żelatyna stężała
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne Łosoś pieczony na soli babci Basi 191
Łosoś pieczony na soli babci Basi 191naczynia żaroodpornego wsypać na dno około 1 centymetrową warstwę soli. Filety opłukać i położyć na soli skórą do dołu. Każdy filet oprószyć obficie przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Naczynie z pokrywką lub przykryte folią aluminiową wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec ok. 40-45 min . Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Pysznosci Babci Basi Ryba pieczona w folii 273
Ryba pieczona w folii 273łyżeczki cytryna, 1 sztuka czosnek, 3-4 ząbki olej lub oliwa Przygotowanie Czosnek ścieramy na tarce bardzo drobno lub przeciskamy przez praskę. Rybę nacieramy przyprawą, czosnkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Folię aluminiową smarujemy cienko olejem lub oliwą po błyszczącej stronie. Przekładamy filety i zamykamy każdy z osobna formując kieszonkę. Pieczemy w temperaturze 200st około 40 minut
Gotowanie moimi oczami Dorsz w korzennej marynacie 160
Dorsz w korzennej marynacie 160cebula zmięknie, następnie dolewamy ocet i zagotowujemy.Ja lubię zalewę słodko-kwaśną, wiec nie żałuję cukru i zdarza mi się czasem jeszcze na koniec ją dosłodzić. Rybę przekładamy do miski, zalewamy gorąca marynatą. Szczelnie zabezpieczamy folią i odstawiamy do ostygnięcia , a potem na kilkanaście godzin umieszczamy ją w lodówce
Gosia gotuje Karp z piekarnika z cytryną i cebulą 228
Karp z piekarnika z cytryną i cebulą 228stron solą, pieprzem i pietruszką. Skrapiać sokiem z połowy cytryny. Drugą połówkę cytryny kroję na plasterki. Cebulę również kroję na plasterki. Na wierzchu ryby układam plastry cebuli i cytryny. Przykrywam z wierzchu folią aluminiową i wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Następnie ściągam folię i piekę jeszcze 5 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki Ziołowa,pieczona makrela z papryką i pomidorami 164
Ziołowa,pieczona makrela z papryką i pomidorami 164jodowana,1 ząbek czosnkupieprz cytrynowy1 cytrynaRybę myjemy, następnie skrapiamy cytryną, posypujemy solą, pieprzem, oraz przeciśniętym czosnkiem (od środka oraz na zewnątrz skóry). Do środka ryby wkładamy całe gałązki ziół oraz płatki papryki. Rozwijamy folię aluminiową, układamy na niej plastry pomidorów a na nie makrelę. Zawijamy folię. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Podajemy z ulubionymi surówkami
Bon Appetit Małgorzaty Pieczony łosoś z brzoskwiniami 233
Pieczony łosoś z brzoskwiniami 233orzechów włoskich,2 łyżki soku z cytryny,sól, pieprz,2 łyżki masła. Przygotowanie Czosnek drobniutko posiekać, zmieszać z natką oraz sokiem z cytryny. Rybę umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą i pieprzem, natrzeć pastą czosnkową. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 30minut do lodówki. Natłuścić naczynie żaroodporne i ułożyć filety. Polać łyżką stopionego masła. Piec ok. 20 min w temp. 190st
Z miłości do słodkości Gravlax 228
Gravlax 228oszałamiającym kolorze, jeśli do marynowania użyjemy buraków. I w końcu gravlax to przystawka. Bardzo wyrafinowana w swej prostocie. - filet łososia ze skórą (kluczowe jest, aby ryba była świeża (!); ilość zależy oczywiście od zapotrzebowania, ale nie mniej niż 500 g) - sól morska gruboziarnista 2-3 łyżki - cukier brązowy 2 łyżki - 1 burak ćwikłowy -1 cytryna - pęczek koperku(...)można go pokroić, ale ja go daje w całości). Zawijamy łososia razem z naczyniem w folię i porządnie obciążamy tak, aby folia docisnęła dodatki do filetu, które mają wniknąć głębiej w rybę. Gwarantuje nam to dobry smak i wygląd potrawy. Łososia wkładamy do lodówki na 2-3 dni. Codziennie zaglądamy do niego, osuszając ręcznikiem
Simple Dish