ryba w folii - 1016 przepisów (strona:28/68)

Gravlax z wiśniówką, sosem chrzanowym z kiszonymi burakami i jadalną ziemią 155

Natrzeć mieszanką soli, cukru, wiśniówki i skórki z cytryny. Na wierzchu wyłożyć starte buraki i szczelnie owinąć folią. Obciążyć i wstawić do lodówki na 48 godzin. Z łososia usunąć marynatę,  odciąć skórę,  osuszuć ręcznikiem. Posiekać koperek i wyłożyć na rybę, przed podaniem pokroić w cienkie plastry. Sos: zmiksować wszystkie składniki, doprawić do smaku. Jadalna ziemia: zmiksować wszystkie

SzczyptaSmaQ
Pieczony pstrąg 203

przepiśniku od dłuższego czasu, więc pora, aby ukazał się na świetle dziennym. Bardzo lubię ryby, mogłabym je jeść codziennie przygotowywane na różne sposoby. W dzisiejszym wpisie prezentuje pieczonego pstrąga z piekarnika. Pycha! Składniki: 2 średnie pstrągi 1 duża cytryna 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól folia aluminiowa Sposób przygotowania: Jeśli pstrąg jest wypatroszony to go myjemy i oczyszczamy z łusek(...)Cytrynę kroimy na plasterki, wkładamy 3 plastry do środka, na spód i wierzch. Pstrągi wkładamy do lodówki na całą noc, aby nabrały większego smaku i aromatu. Po opłyniętym czasie ryby przekładamy do foli aluminiowej, ale wcześniej nasmarujemy ją masłem, aby nic nie przywarło. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną 152

pieczenia. Na wierzchu robimy nacięcia co 5 cm. W nacięte miejsca wkładamy masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Wnętrze ryby dodatkowo nacieramy cytryną oraz resztą pietruszki. Na wierzchu układamy pokrojone plastry cytryny. Całość solimy jeszcze gruboziarnistą solą.  Szczupaka pieczemy przykrytego folią aluminiową  w 190*C przez 35 minut

VioletoweKucharzenie
Łosoś gotowany na parze z salsą pomidorowo - paprykową 146

ustawiamy rybę ułożoną na przykład na metalowym sicie (lub durszlaku) i przykrywamy. Gotujemy około 20 minut - do miękkości ryby. Pomidory i paprykę w całości ułożyć na płaskiej blasze i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 220 stopni. Czosnek owinąć folią aluminiową i ułożyć razem z pomidorami i papryką.Piec do momentu, kiedy skórka na papryce zacznie nabierać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pstrąg pieczony w folii 143

delikatnego pstrąga. Sezon na pstrągi trwa jeśli nie mamy czas na grilowanie zawsze możemy go upiec! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Pstrąg pieczony w folii Upieczony pstrąg delikatny i soczysty ! Składniki :    2 pstrągi tęczowe 1 cytryna sól morska oraz pieprz papryka ostra i słodka 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku  vegeta Przygotowanie(...)wnętrze ryby wkładamy łyżkę masła rozprowadzamy go i na koniec dodajemy plasterek cytryny. Ryby zawijamy szczelnie w foli aluminiowej odstawiamy na 1h aby się ładnie zamarynowały i pieczemy w piekarniku około 40 min w temp 180 oC.   Na koniec pieczenia można odkryć folię, włączyć górną grzałkę w piekarniku aby się nam delikatnie przypiekł.  Pstrąg osuszony, oczyszczony skrapiamy wszędzie

Sprawdzone przepisy kulinarne
Śledzie po japońsku 125

Kuchnia polska jest bardzo twórcza. Mamy rybę po grecku, fasolkę po bretońsku, pierogi ruskie, śledzie po japońsku… i nie tylko. Śledzie po japońsku są kanonem sztuki kulinarnej PRL-u. Królowały w restauracjach, na dancingach. Przetrwały do dziś „zaklęte w rewirach”. Śledzie po japońsku. Składniki: - śledzie matiasy ok. 600g (filety) - 2 cebule - 1 kwaśne, twarde jabłko (Granny Smith) - 1 szklanka gęstej(...)sosu dodajemy śledzie. Mogą być ukośnie pokrojone na kawałki lub całe filety (jeżeli nie są duże). Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na dobę do lodówki. Podajemy przybrane ćwiartkami jajka na twardo, natką pietruszki i czerwonym pieprzem. Mimo, że śledzie zaliczamy do ryb tłustych, nie są jednak kaloryczne. Są bogatym źródłem białka, kwasów nienasyconych, witamin i mikroelementów. Śledzie po japońsku podane

mojewypiekiinietylko
Jak przygotować przyjęcie, nie zbankrutować i nie zmęczyć się za bardzo 172

rozmrażać stopniowo, bez przyspieszania np. zanurzając w letniej wodzie. Upieczone mięso można przechować w lodówce kilka dni (owinięte folią spożywczą lub w zamkniętym naczyniu.) Tradycyjna sałatka jarzynowa - skrojona, bez dodatku przypraw i majonezu , bez obaw postoi kilka dni w lodówce.  Ryby świeże, do smażenia - dzień wcześniej sprawiamy i przyprawiamy. Smażymy najlepiej przed samym podaniem. Ryby w zalewach - wiadomo

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cannelloni z pora z ziemniakami 95

trochę farszu na brzeg i zwijać. Formę do zapiekania posmarować oliwą, ułożyć cannelloni. Każdą rurkę posmarować oliwą, przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, ryb... zastawa

królestwo garów
Ziemniaki au gratin. 250

częścią sera.Ułożyć następną warstwę ziemniaków i polać śmietaną.Przykryć folią alu i piec w temp.180-200 stop.,60min.Zdjąć folię, posypać serem i zapiekać jeszcze 10min,do rozpuszczenia sera.Gratin możemy przygotować jednowarstwowe lub kilkuwarstwowe .Wyśmienicie komponuje się z mięsem i rybą. Łatwo można się uzależnić od tego delikatesu

Kulinarny karnet Christophera
Pieczona ryba po bolońsku 219

pieprzem.  Papryki możemy owinąć w folię aluminiową i piec przez 25 min w 190st. Po tym czasie obieramy je ze skórki. Można zamiast pieczenia obrać je obierakiem do warzyw.  Papryki kroimy na podłużne cienkie paski i smażymy. Kiedy papryka będzie miękka doprawiamy ją solą, pieprzem i ziołami.  Rybę solimy i pieprzymy. Smażymy z obu stron na rozgrzanym

Pan i Pani Smith w kuchni
Piracka ryba, czyli łosoś pod pierzynką 2109

poprzedzony został wyśmienitym pierwszym daniem, jakim był Krem z groszku podanym z jabłkiem , i dlatego nie wymagał żadnego towarzystwa. Jeśli jednak nie planujecie pierwszego dania, to polecam podać Piracką rybę w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw z delikatnym dressingiem i chrupiącą bagietką. Składniki: (6 porcji) 1.5 kg filetu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki(...)dopraw solą, pieprzem a następnie przykryj kołderką z przygotowanej pasty. Blachę przykryj pokrywą lub owiń folią (aluminiową lub spożywczą), aby zapachem rybnym nie przeszły inne produkty i wstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Piecz rybę przykrytą pastą przez około 50 minut (ja piekłam 40 minut). Podawaj na gorąco. The post Piracka

Moja Delicja
Pstrąg pieczony z ziemniakami 235

obiad postanowiłam przygotować danie, które przygotowuje się w 3 kwadranse: Pieczone ryby. Pstrągi są pyszne, oraz zawsze dostępne, do tego są świeże. Pstrągi są bardzo popularne w Polsce. Przygotowuje się je przy małym nakładzie czasu i pracy. Pstrąg pieczony  jest bardzo prosty w wykonaniu, można go piec w folii, albo w bezpośrednio w piekarniku. Pstrąg pieczony w piekarniku jest  delikatny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tofu jako al'a ryba p grecku 173

zostawić na całą noc.  Sos sojowy mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem.  Tofu kroimy na mniejsze 12 kawałków tak jak widać na poniższym zdjęciu.  Wszystkie kawałki tofu maczamy w marynacie. Zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.  2. Następnego dnia obieramy wszystkie warzywa

Mój pomysł na
Zapiekanka ziemniaczana z miruną 275

doprawiamy sola oraz pieprzem do smaku, gotujemy chwilę ze śmietanką, gdy zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, zalewamy rybę w naczyniu , posypujemy połową startego sera żółtego na wierzchu rozkładamy plastry ziemniaków, posypujemy przyprawą do ziemniaków i resztą startego sera.  Naczynie przykrywamy folią aluminiową.  Zapiekamy 40 minut w temp 180*c na kilka minut przed końcem pieczenia folię zdjąć

Wanilia i Kardamon
ryba po grecku 147

każdej stromy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Usmażone kawałki ryb  układamy jeden obok drugiego, w płytkim  naczyniu   i  układamy na nich warstwę     (grubości około półtorej centymetra) gorących warzyw.  Całość przykrywamy ( na przykład aluminiową folią)  i zostawiamy do wystygnięcia.  Ostudzoną potrawę wkładamy na kilka godzin

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania