ryba w folii - 1016 przepisów (strona:34/68)

Łosoś w sosie teriyaki z sezamem 140

układam rybę układam najpierw stroną bez skóry tak żeby złapała trochę oleju, odwracam - więc mamy ja już stroną bez skóry do góry. Solimy, pieprzymy. Robimy mieszankę do polania. Sos teriyaki dokładnie mieszamy z płynnym miodem. Przyprawionego łososia polewamy dokładnie naszą miksturą i posypujemy ziarnami sezamu. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku pod przykryciem - u mnie folią aluminiową stroną

Piekielna Kuchnia Pati
Łosoś w galarecie z musem z awokado i chrzanu / Salmon in aspic with avocado and horseradish mousse 105

aromatyzują rybę.Jajka przepiórcze gotuję na twardo. Zarz po ugotowaniu przelewam zimną wodą i obieram aby wokół żółtek nie pojawiły się ciemne obwódki.Awokado miksuję na gładka masę z chrzanem i serkiem (mus można dosmaczyć sola i pieprzem). Bulion zagotowuję i dodaje do niego ocet, a następnie agar. Dokładnie mieszam i pozostawiam do przestygnięcia.Keksówkę wykładam folią spożywczą

Magiczna kuchnia Darii
AROMATYCZNY DORSZ PIECZONY 113

  Pieczona rybka to smaczny i szybki obiad.Tak niewiele potrzeba a dorsz wychodzi rewelacyjny i soczysty.Polecam. Składniki:   dorsz - jeden filet sól,pieprz ostra wędzona papryka

Niespełnione zdolności kulinarne
Tarta z tuńczykiem. 163

francuskiego 4 łyżki oliwy 2 cebule 1 duży por (tylko jasna część) kilka pieczarek 1 płaska łyżeczka ziół dalmatyńskich (lub innych ulubionych) 200 g tuńczyka (u mnie pieczony w folii) 300 g kwaśnej śmietany 18 % 2 jajka 50 g drobno pokrojonego lub startego żółtego sera sól pieprz żółtko do posmarowania sezam lub mak do posypania (niekoniecznie)      Cebule(...)jest już gotowy zdejmujemy patelnię z ognia, lekko studzimy, dodajemy śmietanę, roztrzepane jajka oraz ser, doprawiamy solą i pieprzem. Formę wykładamy ciastem, na nim równomiernie rozkładamy farsz, wciskamy kawałki ryby, z nadmiaru ciasta wycinamy kratkę i zdobimy nią wierzch ciasta, całość smarujemy żółtkiem, wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zarumieni. Podajemy zarówno

Rozpustne gotowanie
carpaccio z pstrąga 359

chcemy) Na drugi dzień wyjmujemy rybę z lodówki, strząsamy z niej wszystkie kawałki soli i układamy filet na desce do krojenia (drugą przyczyna użycia grubej soli, jest fakt, że mięso ryby wchłonęłoby miałką sól i całość zrobiłaby się zbyt sucha i słona). Teraz ostrym nożem kroimy filet z pstrąga ( pod lekkim skosem ) w jak najcieńsze płaty  i układamy(...)sobą sok z cytryny, oliwę i świeżo zmielony pieprz, po czym tak wykonaną emulsją zalewamy plastry pstrąga, całość przykrywamy folią i odstawiamy na 20-30 minut w chłodne miejsce. Następnie podajemy z cząstkami cytryn, kaparami  i ewentualnie odrobiną koperku lub natki pietruszki

Miód i pieprz
Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose 126

białych ryb, które przeszło przez kilkanaście procesów fizycznych i chemicznych, wliczając w nie mielenie, pulweryzowanie, przyprawianie, ujednolicanie i formowanie. Nie jest to szczyt piramidy zdrowego żywienia ale też nie histeryzujmy — całej tablicy Mendelejewa tu nie znajdziecie więc od czasu do czasu na surimi można sobie pozwolić.   Paluszki krabowe to już odrobina zabawy ale dla fajnej tekstury – warto. Folię

Karo in the Kitchen
Tarta z cukinią, porem i papryką (quiche) 102

niej rybę i pyszną, letnią sałatkę z roszpunką lub rukolą, pomidorami, koprem włoskim ze słonecznikiem. Oczywiście do tego sos miodowo-musztardowy . Przepis tutaj . Ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko i 1 żółtko duża szczypta soli 3 łyżki zimnej wody Wszystkie wymienione składniki na ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub w malakserze. Owijamy je folią streczową

Calzonella.com
ryba w cieście 101

ryby kladziemy filety rybne, nakladamy pieczarki i wyrównujemy. Walkujemy druga czesc ciasta i za pomoca malej szklanki lub kieliszka wycinamy krazki (to bedzie luska i oko). Nozem wycinamy takze ogon i glowe. Gotowa rybe smarujemy rozklóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika (175o) na okolo 40 minut(), pilnujac by sie nie przypiekla za bardzo ( pod koniec mozna przykryc wierzch folia aluminiowa

w mojej kuchni
Filet z łososia zapiekany w piekarniku. 129

*rybkę miałam bardzo tłustą jak widać na zdjęciu Składniki: 130 g łososia norweskiego czosnek, bazylia jeden pasek papryki Łososia płuczemy pod wodą nacinamy w środku, możemy

Moje-pitraszenie
Kura w opałach. 248

Dziś krótko, szybko i na temat.Ach, nie ma czasu. Nie MA CZASU na dłuższepisanie. Na nic. Sen? A co to takiego?Chociaż na gotowanie chwilę znalazłam

W kuchni Karmel-itki
Sushi 315

sushi - 7 płatów nori - sos sojowy - gotowa zaprawa ryżowa (lub ocet ryżowy, cukier i sól) - wasabi - imbir marynowany - mata bambusowa - pałeczki - ściereczka namoczona w gorącej wodzie - ostry nóż - folia spożywcza Dodatki: - ogórek - awokado - paluszki krabowe (surimi) - łosoś wędzony - serek śmietankowy (np. philadelphia lub serek homogenizowany naturalny) - czarny sezam Zaczynamy od przygotowania ryżu. Ryż należy dokładnie wypłukać w wodzie, do momentu(...)odstawić na około 30 minut. W tym czasie możemy zająć się przygotowaniem dodatków. Oczywiście wybór dodatków jest kwestią gustu, ja postawiłam na klasykę. Przyznam, że boję się używać surowych ryb, dlatego, że nie mam pewności co do ich pochodzenia.  Ogórka (ze skórką!) przekroić wzdłuż na pół, a później jeszcze raz na pół i wydrążyć nasiona. Awokado obrać i pokroić

Zgrabne Gotowanie
Minizapiekanki z rybą i warzywami 272

ryby (jeśli się nie mieści w całości, to docinamy i dopasowujemy do formy tak, by stanowił całą jedną warstwę), a na nim kolejno cebulę i paprykę. Całość posypujemy tymiankiem i odrobiną soli, a także skrapiamy olejem. Na koniec wciskamy między warzywa zmiażdżony ząbek czosnku (po jednym na porcję). Zapiekamy w 180 stopniach najpierw pod przykryciem (lub w rękawie z folii

Ratunku obiad
Cytrynowa tarta 240

Thermomix przepisy. Cytrynowa tarta. Składniki na ciasto: 100 g masła 250 g mąki krupczatki 40g cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany Składniki na lemon

Themo przepisy
Gołąbki z łososiem i sosem cytrynowo-śmietanowym. 177

brązowym ryżem i łososiem. A do tego sos cytrynowy. Wyszło bardzo smacznie. I tylko moje dziecko nie mogło zgodzić się z nazwą bo przecież gołąbki nie mogą być z rybą, Po mimo sporu o nazwę zjadł wszystko ze smakiem. Gołąbki z łososiem Składniki na 8 średniej wielkości gołąbków: 300 g świeżego łososia 100 g brązowego ryżu  główka młodej kapusty(...)włoskiej cebula dymka sól, pieprz połówka cytryny Ryż płuczemy, a następnie gotujemy przez 30 minut, Ilość wody powinna być dwa razy większa niż ilość ryżu. Oczyszczonego łososia układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, Posypujemy pieprzem i solą. Folię zawijamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Mięso łososia rozdzielamy widelcem

Miksturownik
Masełko bazyliowe przepis 132

Wyobrażacie sobie z nim chrupiący chleb albo rybę? Pachnie świeżością. Mnie zachwyciło. Polecam do wypróbowania. I jak zawsze zachęcam do własnych inspiracji. Dodajcie co chcecie. Tu jest tylko masło i bazylia z dodatkiem soli. Składniki: masło 1 kostka bazylia świeża 1/2 doniczki sól morska lub z dodatkiem potasu 1 łyżeczka Przygotowanie: Masło o temperaturze pokojowej pokrój w dużą kostkę, włóż(...)rozdrabniacza, dodaj bazylię i sól zmiksuj. Wyłóż na folię spożywczą i zroluj włóż do lodówki

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania