ryba smażona - 4845 przepisów (strona:49/323)

Nototenia smażona - pyszna rybka na Wigilię 184

wycinam płetwy.  Osuszam ręcznikiem papierowym, skrapiam sokiem z cytryny, oprószam sola i pieprzem cytrynowym. Odstawiam na 10 minut ( rybka szybko „łapie” smaki) Po tym czasie ryby obtaczam w skrobi i smażę na maśle z obydwu stron

Takie tam pichcenie
Halibut z ziołami 111

skórką cytrynową i sokiem z cytryny. Na rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, na niego wlać 2 łyżki oliwy, dodać 2-3 łyżki masła, położyć rybę. Na rybie ułożyć zioła i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni. Przełożyć rybę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać tłuszczem z patelni i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)około 10 minut. Przed podaniem rybę oprószyć solą, nie solić przed smażeniem. Podałam z puree z bobu i pomidorami.   zastawa

królestwo garów
Ryba w cieście piwnym 129

Ryba o delikatnie piwnym smaku z pewnością wielu z Was się spodoba. Ciasto świetne zastępuje tradycyjną panierkę i nie wymaga dużych przygotowań. Czas trwania: 30 min Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 3 filety rybne 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżeczki mąki kukurydzianej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta sody oczyszczonej 8 łyżek mleka 7 łyżek piwa szczypta soli, pieprzu i czosnku olej do smażenia Przygotowanie: Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Do przygotowania ciasta potrzebne są 2 naczynia; miska i wysoki garnek. W misce wymieszać suche produkty (mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek

KuchniaWeDwoje.pl
Ryba w cieście piwnym 137

szklanki mąki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego lub przyprawy do ryb Pół łyżeczki proszku do pieczenia Sól do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Przygotowaną rybę posolić, odstawić na kilka minut. Do miski wsypać mąkę , przyprawy ( oprócz soli)oraz proszek do pieczenia. Następnie dodać roztrzepane jajko oraz piwo kontrolując gęstość ciasta, gdyż każda mąka wchłania inaczej(...)Ciasto nie powinno być za rzadkie- konsystencja gęstej śmietany. Każdy kawałek ryby maczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany głęboki olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Po usmażeniu aby ciasto było wciąż chrupiące wykładam na kratkę aby odciekł nadmiar tłuszczu

W garach u Gosi
Tandori rybka 175

szklanki sól pieprz Rybę skropić sokiem z cytryny i posolić. Z mąki, mleka i jajka robimy dość gęste ciasto naleśnikowe  dodajemy do niego przyprawy. Wrzucamy do ciasta rybę i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Z pozostałego ciasta smażymy naleśniki. Sos pól puszki kukurydzy 2 plastry ananasa puszka pomidorów w kawałkach lub słoiczek słodkiego przecieru cebula łyżeczka tandori masala(...)rondelka wrzucamy pomidory i cebulę - chwilę dusimy. Dodajemy wszystkie składniki poza ananasem - jego kroimy na małe kawałki i dodajemy do już gotowego, ostrego sosu. Na usmażony naleśnik nakładamy kawałki ryby, polewamy ją sosem i gotowe Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 159

wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście z puree z zielonego groszku. Jeśli do tej pory mieliście złe zdanie o śledziach to myślę, że ten przepis zmieni Wasze myślenie i smak… Składniki na śledzie w cieście (2 porcje) 4-6 filetów(...)śledzi ze skórą (kupicie na dziale rybnym) 1 jajko 4 łyżki mąki 3 łyżki mleka sól pieprz olej do smażenia Składniki na puree z zielonego groszku 200g mrożonego groszku 4 łyżki oliwy sól pieprz Przepis na śledzie w cieście Jajko, mąkę, mleko mieszamy aż powstanie ciasto naleśnikowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto powinno być dość gęste, więc jeśli jest zbyt

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorada z warzywami z patelni 122

sokiem z cytryny i oliwą, natrzeć ryby i odstawić Warzywa pokroić w plasterki lub dekoracyjnie w spiralki, przepłukać zimną wodą i osączyć, smażyć w woku albo frytownicy. Rybę oprószyć mąką i smażyć z obu stron. Podawać z warzywami

Gotowanie jest łatwe
Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH 136

Garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku Pół pęczka pietruszki Łyżka suszonego oregano 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Zobacz też przepis na rybę bez smażenia, czyli fish and chips z piekarnika. Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i pokrój w bardzo cienkie plastry. Tackę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż na nią(...)roztopi polej nim ziemniaki. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i wstaw ziemniaki na 20 minut. Krok 2 W międzyczasie oczyść pstrągi. Zeskrob łuskę, umyj i osusz. Posól i pieprz rybę z zewnątrz i od wewnątrz. Posiekaj 2 ząbki czosnku w cienkie plasterki. Natnij boki ryby ostrym nożem i wkładaj w nacięcia plasterki czosnku. Włóż do środka każdego pstrąga kilka gałązek

Niedzielny kucharz
Niedziela: Pstrąg na ziemniaczanych talarkach – czyli jak upiec pstrąga 169

Garść pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku Pół pęczka pietruszki Łyżka suszonego oregano 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Zobacz też przepis na rybę bez smażenia, czyli fish and chips z piekarnika. Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w bardzo cienkie plastry (kto ma, niech użyje malaksera). Tackę z piekarnika wykładamy papierem(...)roztopi polewamy nim ziemniaki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wstawiamy ziemniaki na 20 minut. Krok 2 W międzyczasie oczyszczamy pstrągi. Skrobiemy łuskę, myjemy i osuszamy. Solimy i pieprzymy rybę z zewnątrz i od wewnątrz. Siekamy 2 ząbki czosnku w cienkie plasterki. Nacinamy boki ryby ostrym nożem i wkładamy w nacięcia plasterki czosnku. Wkładamy do środka każdego pstrąga kilka gałązek

Niedzielny kucharz
Łosoś w sosie śmietanowym z bazylią, suszonym pomidorem i żurawiną 144

kochani :-) Składniki: 300-400 g filetu z łososia 100 ml śmietanki 30% 7-8 suszonych pomidorów listki świeżej bazylii  1 szklanka żurawiny sól pieprz kurkuma olej do smażenia 1. Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.  2. Pomidory kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Na rozgrzany olej kładziemy podzielonego

kruche babeczki
Pstrąg nadziewany fetą otulony boczkiem 104

długie plastry świeżego boczku 1/2 kostki feta świeży koperek ( około 1 czubata łyżeczka ) 3 ząbki czosnku dodatkowo: sól, pieprz, sok ze świeżej cytryny, olej do smażenia, wykałaczki Sposób wykonania: Ze swojej ryby wyciągnęłam ości, pozostawiając tylko płetwy. Po wyczyszczeniu ryby dół jej nacinam do końca od płetwy odbytowej do płetwy ogonowej palcem delikatnie oddzielam mięso od kręgosłupa, kończąc przy płetwie(...)godziny. Po tym czasie rybę wyciągam z lodówki, kroję fetę, którą wkładam do środka, przesypuję świeżym koperkiem , zamykam. Boczek rozbijam tłuczkiem, przesypuję solą i pieprzem, owijam nim rybę, spinam wykałaczkami. Pstrąga smażę na patelni w oleju, na wolnym ogniu z dwóch stron na złocisty kolor. Ryba w przekroju, nie ma ości

Darcia w kuchni
Amerykańskie pancakes 211

powierzchnię pokryto wyjątkowo odporną, czterowarstwową powłoką  non-stick   Keravis Titanium.  To prawdziwa „prezydencka limuzyna” wśród naczyń. W tej nietuzinkowej tytanowej patelni  Ballarini Taormina , beztłuszczowe smażenie mięs, ryb i innych potraw z naturalnie niską zawartością tłuszczu jest bezpieczne dla zdrowia, bowiem powłoka  Keravis Titanium  nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich. Potrawy nie przywierają(...)klonowy wykonanie: Suche składniki łączymy razem ze sobą. Mikserem ubijamy całe jajko, dodajemy mleko,  olej i skórkę z cytryny. Następnie wsypujemy mieszaninę mąki i wszystko łączymy ze sobą. Smażymy nasze pancakes na dobrze rozgrzanej suchej patelni, przewracamy wówczas, kiedy na jego powierzchni pojawią się pęcherzyki.  Podajemy polane syropem klonowym z ulubionymi owocami

Malinowe Pocałunki
ŚLEDZIE SMAŻONE W ZALEWIE OCTOWEJ 185

pieprzem. Obtoczyłam w mące. Smażyłam na gorącym tłuszczu, aż nabrały złotego koloru. Można też dodać do mąki wody. Mieszając powstanie gęste ciasto. Obtoczyłam w nim płaty śledziowe. i smażyłam  aż ryba się upiekła i zbrązowiała. Wyłożyłam ją na papierowy ręcznik.  Próbowałam obu wersji i stwierdzam,że lepsza jest obtoczona tylko w mące. Śledź jest wtedy twardszy. Ciasto oddziela

potrawyregionalne
Tradycyjny Karp Smażony 1161

Tradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw. Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje niezwykle szczególnie podczas świąt.Klasyczny karp to element menu niemal każdego domu podczas Wigilijnej kolacji. Szczególnie starsze pokolenie nie wyobraża sobie świąt bez tej popularnej w okresie świątecznym ryby. I chodź karp(...)średnie wypatroszone karpie ok. 5 dużych cebulsok z jednej dużej cytrynysólpieprzok. pół szklanki mąkiok. pół szklanki bułki tartej2 jajka odrobina mlekaolej do smażeniaTradycyjny Karp Smażony  - Sposób przygotowania:Oprawioną i oczyszczoną rybę dzielimy na dzwonka o grubości ok. 1,5-2 cm. Cebulę kroimy w piórka.Każdą porcję karpia oprószamy solą i niewielką ilością pieprzu. W szklanym naczyniu umieszczamy

Słodka Strona
Ryż cytrynowy – na dodatek nie tylko do ryby 297

aromatyczny. Z dodatkiem cytryny, czosnku, posiekanej natki i kurkumy ryż uzyskuje całkiem nową odsłonę – dodatki do obiadu wcale nie muszą być nudne! Tak przygotowany ryż sprawdzi się zarówno do ryb i krewetek, ale będzie też świetnie pasował do orientalnego curry, warzyw z patelni i jasnych mięs. Spróbujcie! Ryż gotujemy na sypko – podstawowy sposób gotowania ryżu wymaga użycia 2 części wody(...)wszystko bardzo dokładnie razem, chwilę podgrzewamy i od razu podajemy. My zjedliśmy tak naszykowany ryż do bakłażanów smażonych po chińsku . Spróbujcie go do szparagów z krewetkami albo do smażonej białej ryby . Świetnie uzupełni też łososia w sosie cytrynowym i soczystą pieczoną pierś kurczaka . SKŁADNIKI 4 porcje jako dodatek 200g ryżu długoziarnistego (niepełna szklanka) 4 lub 5 szklanek wody sól

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania