filetów z ryby, u mnie morszczuk 2 duże jajka 4 łyżki bułki tartej lub pół bułki namoczonej w mleku 3 łyżki koperku przyprawa do ryb bułka tarta do panierowania olej do smażenia dodatki tłuczone ziemniaki surówka z białej kapusty z koperkiem Filety ryby zmielić na grubych oczkach. Do zmielonej ryby dodać jajka, koperek, 4 łyżki bułki tartej i przyprawę(...)ryb. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku jeśli potrzeba. Z masy uformować kolteciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Smażymy na patelni, ale na nieco głębszym oleju. Podawać z ulubionymi dodatkami. Danie podane na talerzu z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotujeprzygotowaniu to jeszcze bardzo smaczna. Składniki ( 2 porcje): 2 filety z dorsza atlantyckiego sok z 1 cytryny pęczek koperku sól, pieprz mąka pszenna do panierki olej do smażenia Przygotowanie: rybę oprósz solą i pieprzem rozgrzej olej na patelni piekarnik rozgrzej do 180 stopni rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiano na patelni rybę przełóż do naczynia żaroodpornego polej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeMałe smażone rybki – girice albo gavun czyli ateryna- na chrupko, panierowane tylko w mące i posolone, podawane z cząstkami cytryny. Większość z turystów odwiedzających kraje
Pociąg Do Kuchnigłębokość około 0,5 cm. Oprószyć pieprzem oraz wędzona papryką. Odstawić na godzinę. Na rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, na niego wlać 3 łyżki oliwy, położyć rybę i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni, odwrócić na drugą stronę. Smażyć aż się zrumieni z drugiej strony. Przełożyć na naczynie do zapiekania, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem
królestwo garówolej do smażenia Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą. W przypadku, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie należy dodać mąkę. Każdy kawałek ryby obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. ryba w cieście z curry
O kuchni z uczuciemdzwonki karpia Jedna z najpopularniejszych potraw wigilijnych. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez smażonego karpia. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, warto jednak przyprawić rybę wcześniej a tuż przed kolacją tylko panierować i smażyć. Składniki na 4 porcje: 4 dzwonki karpia sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej(...)godzinę aby ryba przeszła przyprawami *** *** Do woreczka wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą, mieszamy. Następnie wkładamy po kawałku karpia do woreczka i potrząsamy aby rybę dobrze pokryć panierką *** *** Na patelni roztapiamy masło i dodajemy olej. Karpia smażymy na rumiano na średnim ogniu po obydwu stronach *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Karp smażony pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemminut do lodówki. Przyprawioną rybę obtaczamy najpierw dokładnie w mące kukurydzianej. Następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Na grillowej patelni rozgrzewamy olej z masłem. Układamy rybę i smażymy na złoty kolor z obu stron. Odsączamy na papierze. Warzywa odmrażamy. Odlewamy wodę. Polewamy olejem smakowym i oprószamy kucharkiem. Mieszamy i umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy, aż warzywa będą
Kuchnia PaulettesPrzepis tradycyjny, stary jak świat idealny na zbliżający się postny piątek i gdy mamy ochotę na coś kwaśnego. Ja uwielbiam mojej mamy smażone filety ryby w takiej w słodko-kwaśnej zalewie, bo są najlepsze na świecie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikolej rzepakowy extra virgin (można użyć oliwy) (przepis na 3 porcje) Łososia kroimy w dużą kostkę, doprawiamy imbirem i sosem sojowym, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy kawałki ryby (na zwykłym oleju rzepakowym) do zrumienienia ze wszystkich stron. Pomarańcze obieramy ze skóry, najlepiej nożem, w taki sposób żeby nie pozostała na nich biała błona. Później je filetujemy
Kardamonovycebula pół łyżki masła półtora łyżki mąki pół szklanki wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki śmietany sok z cytryny sól cukier mielona papryka olej do smażenia Przygotowanie Rybę opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki. Oprószyłem sola i grubo mielonym pieprzem. Odstawiłem na 15 minut. W tym czasie obrałem cebulę, posiekałem, lekko zrumieniłem na tłuszczu., dodałem mąkę
R'n'G KitchenDzisiaj na widelcu, będzie kultowe danie kuchni brytyjskiej, popularne fish and chips, czyli po naszemu smażone kawałki ryby z frytkami w papierze, które można dostać niemal na każdym rogu w Wielkiej Brytanii, obficie skropione octem. Tak naprawdę fish w owym daniu jest równoznaczne z dorszem, o czym nie każdy wie,...Rewelacyjne Fish and Chips, czyli ryba z frytami, którą pokochają
Nie Bo PiekłoGrillowany dorsz z sosem marchewkowo - groszkowym to poezja smaku. Kremowy smak sosu zachwycił cała moją rodzinkę. Sos idealny do ziemniaków i ryżu. Dodatkiem do sosu może być ryba, kurczak- smażony lub grillowany, tak jak lubimy najbardziej. Potrawa jest prosta w wykonaniu i najważniejsze - uwielbiana przez mojego synka :) Polecam. Składniki: 3 marchewki puszka groszku 200 ml śmietany 200 ml bulionu
Smaki EdytyMało jest rybek u mnie na blogu 🙁 Może dlatego, że jakoś specjalnie nie szalejemy w kwestii ich przygotowania. Najczęściej zajadamy się pstrągiem i łososiem prosto z
gotować!Przyprawiamy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę do lodówki. 2. W misce mieszamy mąkę z bułką tartą. Obtaczamy rybę i smażymy na patelni grillowej do momentu zarumienienia. 3. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy cebulę
VioletoweKucharzenieRyba po japońsku Pyszna rybka smażona w cieście i marynowana w słodko-kwaśnej zalewie, z lekko chrupiącymi warzywami. Jak dla mnie jest jeszcze smaczniejsza od swojej „koleżanki” ryby po grecku. Polecam! Składniki: około 0,5 kg filetów rybnych (np. miruna, morszczuk, mintaj, dorsz) 3-4 płaty papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 2 cebule sól i pieprz(...)pieprzu *** Rybę kroimy na kawałki i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Składniki ciasta ( wodę, mąkę i jajko + szczypta soli i pieprzu) mieszamy razem *** *** Rybę moczymy w cieście i smażymy z dwóch stron na złoty kolor *** *** Paprykę oraz ogórki kroimy w paseczki *** *** Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju *** *** Do cebuli dodajemy paprykę oraz
Blog z Apetytem