Pieczarki duszone z czosnkiem i chili

Pieczarki duszone z czosnkiem i chili

Pieczarki duszone z czosnkiem i chili

Pieczarki to jeden z najpopularniejszych składników naszej kuchni. Uprawiane na skalę przemysłową i dostępne w każdym sklepie sprzedającym warzywa występują w niezliczonych potrawach. Jedną z najczęstszych metod ich obróbki jest duszenie na maśle lub oliwie – i to zarówno kiedy mają być tylko jednym z licznych komponentów jakiegoś dania, jak również w przypadkach, gdy mają zostać podane jako bardziej samodzielny kulinarny byt. W ten sposób przygotujemy je również wg przepisu poniżej, dodając jeszcze jednak chili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, grzyby, pieczywo, ryby, przekąska, sosy, wieprzowina, ryba, dynia, słonecznik, przekąski, obiad, sok, ryby smażone, dania mięsne, jak przygotować karpia, pieczarki do obiadu, pieczarki przekąska, sos z grzybów , pieczarki w sosie, obiad dla 2 osób, sos mięsny, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.