ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:130/234)

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę 128

Pieczona papryka z ziołami do słoików na zimę w lekkiej zalewie octowej z oliwą Papryka to niezwykłe warzywo, które świetnie smakuje na surowo, na ciepło

Korniszonki
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 100

czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 100

czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu 162

Cześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet

Pieprzyć z Fantazją
Pieczone klopsiki z dorsza czarnego w sosie koperkowym 117

Te małe klopsiki urzekły moje serce, są przepyszne. Można je podawać na przeróżne sposoby, dziś w sosie koperkowym. Idealne danie na sierpniowy dzionek, polecam. Pieczone

Moje Małe Czarowanie
Jak upiec łososia? 120

Lubisz łososia? A czy wiesz jak upiec łososia? Tak aby był soczysty i smaczny? Pokażę Ci mój sprawdzony sposób na pieczonego łososia w... The post

Eksperymentalnie.com
Łosoś z gruszkami i słodkim sosem chili 106

Co na Wigilię oprócz karpia? Ja dziś proponuje pysznego łososia z gruszkami, cytryną na sałatce z liści pietruszki, kolendry oraz pieczonej papryki i czerwonej cebuli

Gosia gotuje
PASZTET Z ŁOSOSIA 117

drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski z rybą. Dodajemy jajko, otręby, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką mieloną i gałkę muszkatołową. Masę mieszamy dokładnie za pomocą dłoni, a następnie przenosimy do małej foremki (18 cm x 8 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kuchnia MagdaLeny
Ryba po grecku w wersji odchudzonej 180

Jeśli szukasz pomysłu na świąteczne dania z ryb, zobacz inne moje przepisy: Gravlax a la tuńczyk               Sałatka śledziowa z burakami Łosoś w galarecie                    Sałata z wędzonym łososiem i krewetkami Sałatka lwowska                      Gravlax(...)marynowany łosoś Najlepsze śledzie z cebulą       Kotleciki z łososia Śledzie w miodzie Łosoś z pieca

Codziennik Kuchenny
roladka z pstrąga na szpinaku 140

sól i czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam. Na każdy środek ryby nałożyłam łyżeczkę szpinaku, zawinęłam, szpinak który mi pozostał  rozłożyłam równomiernie w naczyniu do zapiekania. Na wierzch położyłam roladki każdą z nich udekorowałam fetą i orzechem włoskim. Resztę orzechów rozdrobniłam, posypałam po szpinaku. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Rybkę piekłam przez 35 minut

Darcia w kuchni
Zielone stir fry z wołowiną 171

kształt i stał się naczyniem do szybkiego i głębokiego smażenia, pieczenia, duszenia oraz do gotowania na parze. Dzisiaj metoda stir fry cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. I trudno się dziwić. To najszybszy sposób na pełnowartościowy posiłek. Wok pozwoli Wam na przygotowanie dania zarówno z mięsa, jak i ryb czy tofu. Warzywa dodane do dania to już Wasz wybór

Karo in the Kitchen
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 170

wyłowić z garnka same pyszności i ułożyć je na pieczonych ziemniaczkach. Teraz dokładnie czuć kruchość i delikatność boczku, który rozsypuje się na talerzu. Nic nie zakłóca tej symfonii smaków.Odmiana nr 2, czyli panna kapusta z panem boczkiem wylegują się w pysznym wywarze i czują się tam jak ryba w wodzie. Druga, równie smaczna strona medalu też zasługuje

Wypisz Wymaluj
Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym 173

Otrzymałam do przetestowania zestaw win Celebro wraz z gadżetami za który bardzo serdecznie dziękuję.  Pod marką Celebro produkowane są dwie odmiany wina białego: francuskie i

Ala piecze i gotuje
Pieczony łosoś ze szpinakiem w słodko-pikantnym sosie 185

słodkiego sosu chili smakuje naprawdę wyśmienicie - wbrew pozorom bardziej słodko niż pikantnie, ale połączenie z cebulą i szpinakiem sprawia, że smaki świetnie ze sobą współgrają :)  Polecam miłośnikom ryb i tym, którzy wybierają lekką kuchnię. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia (bez skóry) 8 łyżek słodkiego sosu chili 1 czerwona cebula pokrojona w piórka 100 g świeżego(...)kawałku folii aluminiowej.  Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym i polewamy dwoma łyżkami sosu chili. Na łososiach układamy cebulę i szpinak. Każdy kawałek zawijamy szczelnie w folię i pieczemy przez 20 minut. Wyciągamy z piekarnika, pozostawiamy jeszcze zawinięte przez 5 minut, po czym podajemy z ryżem. Smacznego :)   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 278

Rillettes to francuski sposób przygotowania mięsa – wieprzowego, króliczego, dziczyzny, drobiu (kurczak, gęś, kaczka), mięsa ryb (łosoś, tuńczyk, pstrąg) lub owoców morza (kraby, raki) polegający na gotowaniu jego kawałków w niedużej ilości tłuszczu. Miękkie mięso rozpada się na niteczki, a w czasie schładzania wytopiony i dodany do potrawy tłuszcz twardnieją – powstaje pyszne, gęste smarowidło – perfekcyjny pocieszyciel i towarzysz na jesienne(...)żeberka dry rub – mięso będzie delikatne i bardzo soczyste, odda swój smak do smalcu, nabierze barwy i aromatu przypraw. W przeciwieństwie do gotowania w smalcu tak naszykowane rillettes, długo pieczone, jest bardzo, bardzo wilgotne – mięso nie przesycha, jest niesamowicie miękkie i lekkie. Po 12 godzinach w niskiej temperaturze odkrywamy mięso, mieszamy je i zwiększamy temperaturę piekarnika

Karo in the Kitchen