ryba pieczona - 3500 przepisów (strona:137/234)

TAGLIATELLE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I PIECZONYMI POMIDORAMI 247

Uwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu. To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy

Ostra na Słodko
Pstrągi faszerowane ziołami z pieczonymi ziemniakami i olejem rzepakowym 106

„Mogą być alternatywą dla tradycyjnego karpia na wigilijnym stole. Ja osobiście je wolę z uwagi na to, że mają mniej ości i łatwiej je usunąć. Przesiąknięte

Wiem co jem
Placki kebabowe z sałatką z tuńczyka i selera naciowego 205

Placki kebabowe z sałatką z tuńczyka i selera naciowego...Złociste i elastyczne placki pieczone na suchej patelni.Kremowa sałatka z tuńczykiem i chrupiącym selerem naciowym.Całość

Gospodyni Miejska
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI. 221

Jesienna aura spowija słoneczne poranki, ciepłe popołudnia i uśmiechnięte wieczory, gdy spacerując samotnie po parku, szeleszczą pod nogami liście. Lubię tę złotą jesień, kiedy zatapiam się

W kuchni Karmel-itki
PLACUSZKI Z MĄKI GRYCZANEJ. 172

Śniadanie przyniósł jej do łóżka, kawy aromat wypełnił sypialnią, a talerz pełen pyszności kusił swą zawartością. Nie ma nic w świecie lepszego niż początek dnia u

W kuchni Karmel-itki
Ramen w 3 minuty – OYAKATA Kurczak po japońsku 258

Czasy studiów i stawiania pierwszych kroków we własnej kuchni dawno za mną – już podczas pierwszego roku nauki na wyższej uczelni starałam się sama prowadzić dom, gotować i piec – sława i niesława tzw. „zupek chińskich z Radomia” namiętnie jedzonych przez wszystkich w koło mnie samą ominęła. Dzisiaj – bogatsza w wiedzę i kulinarne doświadczenia – zdarza się że sama po nie sięgam, najczęściej(...)mogło zabraknąć.   Każdy region Japonii ma swój sposób przyrządzania wywaru zależny od najczęściej występujących tam produktów – można spotkać wywar na samym mięsie, na wieprzowych kościach, z dodatkiem ryb czy owoców morza, a także wywary na kurczaku czy na wołowinie. Zaprawiany jest pastą miso, sosem sojowym, rybnym, ostrygowym.   Wariacjom regionalnym i sezonowym poddają się również dodatki, z którymi podawany

Karo in the Kitchen
Carpaccio z wędzonego łososia 272

wykwintne danie! Zobacz też: Pieczony łosoś na kanapki Przepis na carpaccio z wędzonego łososia Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki ok. 50-100 g wędzonego łososia na zimno kilka kaparów parmezan w płatkach koperek oliwa z oliwek cytryna Przepis 1 Łososia kroimy w cienkie plasterki i rozkładamy na talerzu. 2 Na rybę kładziemy posiekane kapary, posypujemy

Kuchnia Bazylii
Paszteciki z łososiem i jarmużem 297

minut. Doprawiam solą, pieprzem. Rybę kroję w paski o szerokości 1,5-2 cm i doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wykończenie Na środek rozwałkowanego ciasta nakładam farsz: duszony jarmuż oraz łososia. Zwijam w rulonik paszteciki, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję sezamem. Kroję na mniejsze części i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odstawiam

Mango Papaja
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści 165

serca i grasica. Pieczone nerki i uszy. Gicze i combry. Flaki, tatary i smalec z gruszką i czarnuszką. Są policzki, noga, a nawet cały łeb. Jest zwykły polski rosół i sztuka mięs. Jest wszystko to, co przyprawia o zawał wegan i o ślinotok – mięsożerców. Są informacje o wołowinie, cielęcinie, wieprzowinie, jagnięcinie, drobiu i rybach, a prawie na zakończenie

GRUBY WAŁEK
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści 226

serca i grasica. Pieczone nerki i uszy. Gicze i combry. Flaki, tatary i smalec z gruszką i czarnuszką. Są policzki, noga, a nawet cały łeb. Jest zwykły polski rosół i sztuka mięs. Jest wszystko to, co przyprawia o zawał wegan i o ślinotok – mięsożerców. Są informacje o wołowinie, cielęcinie, wieprzowinie, jagnięcinie, drobiu i rybach, a prawie na zakończenie

GRUBY WAŁEK
Tilapia zapiekana pod migdałami 166

tłuszczu ze smażenia ryby podsmażyć pora z czosnkiem. W międzyczasie obrać marchewkę i starkować ją na tarce z grubymi oczkami. Po 2-3 minutach dodać marchewkę i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Warzywa zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do zagotowania. Tak przygotowanym sosem zalać tilapię. Posypać płatkami migdałowymi. Całość piec przez 10 minut w temperaturze

Świat Domowej Kuchni
Ziemniaki smażone z boczkiem i czosnkiem. 186

każdego mięsa czy ryby. Zresztą takie aromatyczne ziemniaczki nawet tylko z młodymi warzywami czy z jajkiem zachwycają smakiem. SKŁADNIKI: 1kg. młodych ziemniaków 10 dag. boczku wędzonego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła klarowanego, smalcu domowego lub oliwy z oliwek sól, pieprz, vegeta, papryka(lub gotowa mieszanka przypraw do pieczonych ziemniaków)  , ulubione zioła: rozmaryn

Kuchnia Beaty
Ciasteczka z tahini 129

już Rybą zapiekaną pod tahini , a dziś mam dla Was chrupiące ciasteczka , od których nie można się oderwać!Niesamowicie chrupiące a zarazem rozpływające się w ustach … słodkie , ale nie przesłodzone … łatwe i szybkie!    SKŁADNIKI:* tahini – 125 ml * masło – 100 g * cukier – 3 łyżki * cukier wanilinowy – łyżka * mąka – 2 szkl * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Dorsz z sosem borowikowym 109

uwielbiam grzyby, i właśnie podczas jesiennych miesięcy staram się je łączyć z innymi produktami, które pojawiają się w mojej kuchni.  Tym razem na towarzysza pięknych borowików wybrałam rybę. Rybę najpierw upiekłam  w piekarniku z dodatkiem rozmarynu. Podałam go w sosie borowikowym, który przygotowałam z  dodatkiem białego wytrawnego wina. To była prawdziwa jesienna uczta. Zobaczcie jak prosto(...)przygotowania wywaru lub zupy grzybowej. Natomiast jeśli chcecie zaoszczędzić czas, do przepisu można wykorzystać same mrożone kapelusze Leśne Skarby. Filety układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem. Pieczemy przez 25 minut  w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie możemy przygotować sos. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Do garnka wlewamy wino

Kulinarne przygody Gatity
Zdrowe gotowanie – od kuchni! 170

owsiane), białkowego (chude mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe) i warzyw . Nie zapominajmy również o dodatku tłuszczu, w postaci masła, oliwy czy oleju, który oprócz wartości energetycznej posiłku, przesądza o możliwości przyswojenia wielu cennych witamin. O ile wybór odpowiednich produktów to jedno, istotna jest również odpowiednia ich obróbka . Zrezygnujmy ze smażenia w głębokim tłuszczu, na korzyść pieczenia, grillowania czy gotowania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SMAŻONE ŚLEDZIE Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI 257

Czy świeże śledzie są niedoceniane? Mam przeczucie, że tak. O ile matiasy, koreczki, w śmietanie i tak dalej, i tak dalej… cieszą się poważaniem, o

Mam To Na Widelcu
Czyste dłonie w kuchni 156

moim życiu, zaś pieczenie moją pasją, która pozwala mi się odprężyć:) W gotowaniu zawsze chętnie pomaga mi mój synek:)) Jedyny minus tej przyjemności to bałagan w kuchni i czasem nieprzyjemny zapach na dłoniach. Mam jednak na to swoje sposoby:) Często staram się korzystać ze sprawdzonych domowych sposobów na zniwelowanie nieprzyjemnych zapachów, np. cebuli, czosnku, ryb czy surowego mięsa. Jednak znalazłam

Z miłości do słodkości
Cebula 199

wykwintnej jarzyny do pieczonych mięs.Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej

Klaudynkowa kuchnia
Francuska niespodzianka. 157

więcej ze słoikaprzyprawa do ryb Łososia obsypać przyprawą. Szparagi lekko przesmażyć na maśle. Na środek ciasta francuskiego wyłożyć serek, na serku ułożyć szparagi i następnie filet łososia.Boki ciasta zawinąć na nasze nadzienie. Wierzch posmarować jajkiem.Nasz francuski przysmak można przyozdobić paskami, gwiazdkami itp. wyciętymi z ciasta.Teraz wstawiamy do lodówki i czekamy na gości.Piec w temp.190 stop około

Kulinarny karnet Christophera
Xmas... and a Happy 2014 179

Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie z cebulką i suszonymi grzybami Sałatka jarzynowa Co do słodkości to tuczyć się będziemy babką świąteczną, śniegowymi kulami, świątecznymi muffinkami oraz pierniczkami.  Babka świąteczna W Sylwestra i Nowy Rok zajadać się będziemy żurkiem z białą kiełbasą, na który chyba najbardziej czekam. Dla Misia przygotuję pieczoną makrelę faszerowaną kaszą

bastalena
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 702

kuchni. Mama, pilnując ryb na patelni, zupy w garnku i pasztetu, dodatkowo rozwałkowuje elastyczne, pulchne ciasto drożdżowe. Miesza zmielony mak z bakaliami, nakłada na ciasto,zwija. Najmłodsi przyglądają się z lubością, jak trafia do piekarnika. Makowiec pełen miłości. Pełen rodzinnego ciepła,od serca na święta. MAKOWIEC DROŻDŻOWY / inspiracja: przepisy Bakalland / ciasto: 50g margaryny do pieczenia (1/5 kostki) 2 szklanki mąki

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania