Ptysie ze szparagami

Ptysie ze szparagami

Ptysie ze szparagami

nadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40 g masła, sól, 90 g mąki pszennej, 2 - 3 jajka, Wodę zagotować z masłem i szczyptą soli – gotować aż zacznie się dobrze pienić. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę. Drewnianą łyżką wyrabiać ciasto - w tym czasie garnek stoi na najmniejszym ogniu. Wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Chwilę przestudzić i dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, szparagi, mascarpone, ptysie, ryby, ptyś, zielone szparagi, orzechy, pstrąg łososiowy, pstrag, łosoś wędzony, łosoś, ciastka , ryba, ciasteczka, przystawki, przekąski, ciasto z orzechami, przystawka z łososiem, ryba w ciescie, jajka z farszem

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.