dymki / 2 pieces of spring onions 1 sztuka papryczki chili / 1 piece of chilli peppers 1 łyżeczka tymianku / 1 teaspoon thyme 1 łyżeczka cząbru / 1 teaspoon savory 1 łyżeczka rozmarynu / 1 teaspoon rosemary bułka tarta / bread crumbs sezam / sesame jajko / egg olej / oil Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji
Projekty ze smakiemzachwycona. :-) Nie mogę doczekać się kiedy spróbuję kolejnych. Strona internetowa: http://ziarenkowo.com Sklep internetowy: http://sklep.ziarenkowo.com/index.php?id_category=3&controller=category Od Ziarenkowo otrzymałam: 1. Ziołowo Mi! Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, rozmaryn, pietruszka, mięta, bazylia, oregano, tymianek, cząber, szałwia, majeranek. 2. Cynamonowy raj Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. 3. Migdałowy przylądek Prażony słonecznik, migdały, sezam
Szefowa kuchniTimes New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} SKŁADNIKI 1kg fasoli sól Sos: ½ szklanki oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka rozmarynu 3 ząbki czosnku WYKONANIE Fasolę moczymy przez noc w wodzie. Na drugi dzień gotujemy i odcedzamy. Do oleju wyciskamy czosnek, wsypujemy zioła i mieszamy. Polewamy gorącą fasolę sosem
Zofianaselera korzeniowego, obierz i pokrój w kostkę 150 ml białego wytrawnego wina Sauvignon Blanc lub podobnego 2 liście laurowe 1 garść świeżego tymianku (można zastąpić pietruszką) 1 gałązka świeżego rozmarynu 5 ziaren ziela angielskiego ok. 20 ziaren czarnego pieprzu sól do smaku 2 litry wrzącej wody oliwa + masło do smażenia Przygotowanie rozgrzej tłuszcz w szybkowarze dodaj cebulę, por, czosnek
Szybko Szybkowarnatłuścić olejem lub zwilżyć wodą, wówczas masa nie będzie przywierać) rozgrzej na patelni masło z oliwą (możesz ją delikatnie zaromatyzować dodając rozgnieciony ząbek czosnku i parę gałązek tymianku lub rozmarynu) układaj na rozgrzanym tłuszczu kotleciki i smaż z obu stron na średnim ogniu na rumiany kolor Sos grzybowy do polania kotlecików Składniki wywar z gotowania suszonych grzybów (patrz wyżej
Szybko Szybkowarsuszonych grzybów 400 g kiszonej kapusty 9 całkiem sporych pieczarek, obierz i pokrój na plasterki ok. 0,5 cm świeży tymianek lub inne zioło wedle uznania np. pietruszka, rozmaryn - 1 garść gałązek z listkami 1 duża cebula, obierz i drobno posiekaj 1 duża łyżka masła Przygotowanie suszone grzyby ugotuj zgodnie z przepisem Gotujemy grzyby suszone w szybkowarze
Szybko Szybkowarprzede wszystkim wspaniale aromaty ziołowe. Mam nadzieję, że brzmi zachęcająco! W bardziej sprzyjającej porze roku możecie sięgnąć po świeże liście ( nadadzą się prawie wszystkie zioła, często stosowane są rozmaryn, tymianek i szałwia, bo ładnie komponują się z fasolą, dałabym też bazylię, oregano i miętę ), ja jednak posiłkowałam się suszonymi ziołami prowansalskimi ( czyli mieszanką ziół wyżej wymienionych ), które ożywiłam świeżą natką
Chilli Czosnek i Oliwajest Wasza ulubiona? Składniki: 0,5 kg piersi z indyka 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 marchewka 0,5 kg fasolki szparagowej 500g przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, czosnek 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyKolejny pomysł na obiad przywieziony z wysp. Pieczone ziemniaki, rozmaryn, białe kiełbaski, cebula i pomidorki cherry :) troszkę zmodernizowałam, zrobiłam podpatrzone u Nigelli ziemniaczki hasselback, zamiast klasycznych pieczonych: http://www.nigella.com/recipes/view/hasselback-potatoes-226Czytaj więcej
bistro mamawłoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło.Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek.Rwali
bistro mamaBardzo lubię od czasu do czasu takie siermiężne danie zaserwować na obiad.I bardzo lubię, kiedy zapach rozmarynu unosi się w domu :)Czytaj więcej
bistro mamaPrzyprawy i zioła mogą dodawać wyjątkowego smaku przygotowywanym na ruszcie potrawom. Łączenie różnych przypraw i w różnych proporcjach itp. stało się pewną sztuką, która decyduje o
naRuszciepanierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą, pieprzem, skórką pomarańczową otartą z ½ pomarańczy i rozmarynem
Mania Gotowaniapity w celu łagodzenia dolegliwości żołądkowych.-natka pietruszki- pęczek-cytryna-czerwony pieprz -pieprz czarny świeżo mielony-pikantna sól-vinaigrette Monini – pomarańcza i limonka-oliwa z oliwek Monini-gotowa mieszanka – rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, liść laurowy, lebiodka majeranek-Piekło-Niebo od Ziarenkowo-cebula suszona platki od SkworcuRybę natrzyj pikantną solą, oliwą z oliwek, ostaw do lodówki najlepiej na noc.Na drugi dzień
Z Kuchni Do Kuchnikromkę razowego chleba. Lub użyć dowolnie według potrzeb i wyobraźni.Słoiczek drugiSer fetaCzarne oliwkiKilka ziaren kolendryCzosnekListek bazyliiOliwa. Inne słoiczki możecie przygotować, jak chcecie, możecie dodać śliwki, papryczki chili, rozmaryn itd. Polecam takie słoiczki są smaczne, aromatyczne, łatwo je zrobić i ślicznie wyglądają na półce w kuchni
Kulinarna rozmowa