rozmaryn - 1042 przepisów (strona:38/70)

Schab pieczony z ziołami 191

Schab pieczony w ten sposób był próbą przed Świętami - i to bardzo udaną próbą :) Polecam serdecznie!Składniki:1 kg schabu bez kościMarynata:2 łyżki sosu sojowego2

Kuchnia domowa Ani
Udka pieczone w marynacie jogurtowej 210

Lubimy drób pieczony w rękawie. Dzięki niemu mięso nie wysycha, jest mięciutkie i aromatyczne. Zapraszam!Składniki:4 nieduże udkaMarynata:kilka łyżek jogurtu naturalnego - może być grecki1

Kuchnia domowa Ani
Karkówka z grilla 200

Mam wrażenie, że dziś niemal cała Polska będzie grillować sądząc po tym co się działo wczoraj w sklepach. My też będziemy grillować, dlatego zapraszam na typowe

Kuchnia domowa Ani
Pieczeń z karkówki w sosie warzywnym 578

Składniki :karkówka wieprzowa (ok 2kg) marchew korzeń pietruszkicebula3-4 ząbki czosnku2 ziemniaki przyprawa do karkówki lub (jak u mnie) papryka słodka, papryka ostra, majeranek, kolendra,  rozmaryn, pieprz czarny, chili, zioła prowansalskieoliwa50g masłapół szklanki wody Przygotowanie :Oczyszczoną karkówkę nakłuwam cienkim nożem, w każde nakłucie wkładam piórka czosnku następnie cały karczek obwiązuję sznurkiem na tyle mocno że czuć

Mechanik w kuchni
Jagnięcina w musztardowej marynacie i karmelizowane warzywa 178

Pyszna, mięciutka jagnięcina zamarynowana w musztardzie rosyjskiej i przyprawach, przygotowana na patelni grillowej. Dodatkiem są warzywa karmelizowane - ale bez dodatku cukru czy miodu. Warzywa po wrzuceniu

My Culinary Art
Żeberka w miodzie i chilli 193

inaczej , z dodatkiem miodu i chilli . Składniki ;Około 1 kg żeberek 1 szklanka dobrej oliwy Bazylia PiątnicaZioła prowansalskie Piątnica Papryka czerwona PiątnicaCzosnek granulowany3 łyżki miodu CytrynaSzczypta rozmarynu , tymianku1 łyżeczka musztardySzczypta  chili Vegeta Wykonanie;Żeberka umyć i osuszyć ręczniczkiem .Z około 3 łyżek miodu, 1 szklanki dobrej oliwy , łyżeczki musztardy , odrobiny soku z cytryny i przypraw zrobić

Sama słodycz i szczypta chili
Świąteczna pieczeń schabowa 318

Szukasz pomysłu na świąteczny obiad? Mam coś dla Ciebie ;)Pyszna rolada schabowa z nadzieniem z suszonych grzybów i żurawiny, o niepowtarzalnym smaku.Dzięki temu, że mięso

Czerwona Porzeczka
PASZTET CUKINIOWO-MIĘSNY Z ZIARNAMI. /Bezglutenowy. 170

zdrowe "zielska" lądują więc tu i tam i niosą radość. Tak, tak, wciąż mówimy o TEJ mieszance. Może wywołać radość.Co mają w sobie? - Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, rozmaryn, pietruszka, mięta, bazylia, oregano, tymianek, cząber, szałwia, majeranek Kupisz je tutaj: ziarenkowoMIESZANKI POMIDOROWE:/Z CHILLI I OREGANO:Ostro i aromatycznie czyli uwodzicielsko! :) Bo co to za kuchnia, która pazura

Wypisz Wymaluj
Świąteczna pieczeń z szynki 231

Smaczna pieczeń z szynki z wyrazistym sosem. Sprawdzi się i na świąteczny obiad, i na zimno jako wędlina. Szynka była soczysta i dosyć

Stare Gary
Fougasse z oliwkami Hamelman'a - Marcowa Piekarnia 203

Po raz pierwszy wzięłam udział we wspólnym pieczeniu chleba do którego zaprosiła mnie organizatorka akcji - Amber, prowadząca blog Kuchennymi Drzwiami. W Marcowej Piekarni piekłyśmy niezwykły

Stare Gary
Rostbef wołowy z czosnkiem, pieczony 172

łyżkę mąki kukurydzianej w małej ilości wody i dodać do sosu. Szybko wymieszać drewnianą łyżką, aby uniknąć powstawania grudek podczas gęstnienia. Można dodać trochę masła, posiekanego rozmarynu i tymianku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Stare Gary
Knekkebrød - czerwcowa piekarnia 159

Jak ja się cieszę, że mogę brać udział we wspólnym pieczeniu w Piekarni Amber ! Nie dosyć, że towarzystwo miłe, to, przede wszystkim, dzięki tej

Stare Gary
Kurczak w winie i ziołach z wolnowaru 194

Smaczny kurak zrobiony w wolnowarze. Dzięki temu aromatyczny i mało pracochłonny. Lubię wolnowar. Polecam!składniki4 kurze uda z pałkami2 małe cebule, pokrojone w plastry5- 6 

Stare Gary
Kulki z serka Labneh w oliwie 217

Po wielokrotnym zrobieniu jogurtowego serka labneh - właściwie robię go co parę dni, mniej kłopotliwego serka nie znam -  

Stare Gary
Ligawa w octowej marynacie 216

mało !składnikiok 1000 g wołowiny -  ligawamarynata200 ml octu balsamicznego100 ml oliwy100 ml czerwonego wina6 ząbków czosnku, zgniecionego1 cebula pokrojona w kostkę1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżka świeżego rozmarynu, posiekanego pieprz+ dodatkowo sólprzygotowanieMięso umyć, osuszyć, włożyć do odpowiedniego naczynia. Składniki marynaty wymieszać, zalać ligawę, przykryć folią, wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. W międzyczasie parę razy

Stare Gary