rosół - 7627 przepisów (strona:419/509)

Co zrobić, aby domowa szynka była soczysta w środku. 132

szynka była bardziej soczysta i miękka ( nie była zbytnio sucha ), należy zaraz po ugotowaniu zanurzyć ją w zimnej wodzie. Zimna woda szybko ostudzi szynkę i zatrzyma w niej sos ( rosół ). Wyparuje po prostu z niej dużo mniej wody ponieważ zostanie ona szybko wystudzona

Przepisy i porady kulinarne
Jak smażyć kotlety mielone, aby usunąć z nich nadmiar rosołu. 124

należy  najpierw usmażyć jedną stronę kotleta, obrócić go na drugą stronę , przebić 2-3 razy widelcem i przycisnąć go z góry widelcem 3-4 razy, aby nadmiar wody ( rosołu) wypłyną z jego środka.  Następnie dalej smażymy nasze kotlety mielone. Tak usmażone będą się mniej kruszyć, oraz będą płaskie, nie będą owalne ( jajowate

Przepisy i porady kulinarne
Co zrobić, aby rosół miał piękny złocisty kolor. 73

robert6666 - Fotolia.com Rosół będzie miał piękny złocisty kolor, gdy pod koniec gotowana dodamy do garnka dokładnie umytą złotą łuskę z cebuli. Po ugotowaniu łuskę wyjmujemy i wyrzucamy.                                                          Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
zupa kremowa groszkowa... 140

blenderowi, który dostałam do testowania "ZOBACZ-blender HR1677/90" na oliwie z masłem zeszklić pokrojoną cebulę i przełożyć do rondla wlać wodę, dodać kostkę rosołową -można użyc tylko jak may rosół przelać z puszki groszki i zagotować, gotować z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać pieprz świeżo mielony, czosnek granulowany zupę ciut przestudzić i pałką blendera zmiksować na krem podałam

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy makaron 117

poprawia smaku rosołu jak samodzielnie przygotowany makaron. Zrobienie go nie wymaga dużo wysiłku, a kiedy raz spróbujecie zupy z takim makaronem trudno wam będzie z niego zrezygnować. Domowy makaron Drukuj przepis Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko gorąca woda listonic_name = "Domowy makaron (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 szklanka mąki pszennej 1 jajko gorąca woda " document.write

CoolinarniePL
DIETETYCZNE KULKI RYBNO-OLIWKOWE Z PSTRĄGA. /bezglutenowe. 192

rezygnować z wyobraźni? Dlaczego rybka na talerzu nie może być kuleczką powleczoną smakowymi łuskami ? - Odchodząc już od tematu ryby - dlaczego w tak wielu domach na niedzielę robi się tradycyjny rosół? Czemu schabowy zawsze jest taki pospolity? Czemuż to ziemniaków nie doprawia się czymś innym? Przecież tą samą potrawę można ugryźć z innej strony! Dać jej nowe życie, a tym samym

Wypisz Wymaluj
Krem z pieczarek smażonych w porach na bulionie drobiowym z serowymi grzankami. 178

mógłbym coś z grzybami jeść codziennie. Ostatnio ktoś w mailu poprosił mnie o łatwy przepis na krem z pieczarek, mówisz i masz. Czytelnik nasz Pan! Czego potrzebujemy: -bulion drobiowy, rosół z niedzielnego obiadu 1.5 litra -10 dużych pieczarek -por część biała i zielona -masło, duża łyżka -natka pietruszki -pół kostki sera topionego -łyżeczka sosu sojowego -kromka chleba czerstwego -mleko, kilka

BaRepas
Literkowa Pomidorowa 108

dodajemy umyte skrzydełka kurczaka, następnie umyte i obrane warzywka, sparzonego i pozbawionego skórki pomidora pokrojonego w kostkę,liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy dalej wywar jak na rosół. Gdy mięsko będzie już ugotowane a warzywka miękkie wyciągamy i odkładamy do osobnego naczynia i gdy już wystygną kroimy na bardzo drobne kawałeczki - najlepiej posiekać. Następnie

ClauditteMissCooking
Tortellini Gigantos w Zupos Grzybos :) 58

Warzywa dobrze myjemy i obieramy. Do garnka wypełnionego wodą wkładamy umyte uprzednio mięso  warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i 2 łyżeczki wegety. Gotujemy wywar tak jak na rosół. Gdy warzywa będą miękkie i mięsko w pełni ugotowane, wyciągamy to z garnka i odkładamy do osobnego naczynia. Suszone grzybki zalewamy wrzątkiem i trzymamy

ClauditteMissCooking
Indycze pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowo-pietruszkowym 84

sól 4 ząbki czosnku bułka tarta 3 łyżki 2 jajka 1 mała cebula natka pietruszki koperek mąka Przygotowanie: Z włoszczyzny i kostki rosołowej gotujemy wywar jak na rosół.  Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkami, posiekana cebulką i czosnkiem, koperkiem i pietruszką, oraz przyprawami wedle uznania. Tworzymy z nich małe kuleczki. Z wywary wyciągamy już

ClauditteMissCooking
Zupa Wietnamska Tom Yum 107

makaron ryżowy Przygotowanie:  Włoszczyznę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim dodajemy do wody wraz z kośćmi wołowymi i gotujemy by uzyskać wywar taki jak na rosół. Gdy warzywa i kości będą już ugotowane wyjmujemy je z wywaru. Dodajemy pokrojoną w kostkę karkówkę, curry 3 łyżeczki,  krewetki, papryczki chili i gotujemy

ClauditteMissCooking
Indycze pulpeciki - 'Misz-Masz' 128

suszonych papryczek chilli 1/2 pora przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, wegeta, pieprz cyanne 2 łyżki oliwy z oliwek 1/ 2 kostki do zup i sosów ( grzybowa i rosół z kury ) 2 szklanki wody 40 ml białego wytrawnego wina Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do głębokiego naczynia i mieszamy je razem z jajkiem, 3 ząbkami czosnku który przeciskamy, kurkuma, drobno posiekaną

ClauditteMissCooking
Zupa Krem Brokułowa 122

cebula, 1 por, 5 ząbków czosnku, pęczek lubczyku) przyprawy (sól morska, świeżo mielony pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, bazylia) Przygotowanie? Cóż tu pisać....? wywar robimy zwyczajnie jak na rosół z tym, że dodajemy do gotowanie brokuły :). Ja zupę ugotowałam na 2-2,5 litrach wody. Wszystkie składniki oprócz mięsa zmiksowałam na papkę- krem.  Do smaku: natka pietruszki jogurt naturalny

ClauditteMissCooking
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 169

laurowe czosnek (5 ząbków obrane) czubata łyżka ususzonych papryczek chilli 8 czerwonych papryk 3 duże cebule 1 łyżeczka masła Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr. Więcej o bulionetce na samym końcu posta. Wy oczywiście możecie zrobić tradycyjny wywar na porcji rosołowej lub dowolnym mięsie

ClauditteMissCooking
Zupa krem z kalafiora 142

marchewki 2 pietruszki 1/4 selera natka pietruszki ziele angielskie liście laurowe kawałek białej kapusty 1 główka kalafiora Przygotowanie wywaru: Wywar do zupy przygotowujemy tak jak robimy tradycyjny rosół. Z tym, że ja wykorzystałam zamiast porcji rosołowej nową bulionetkę Knorr (firma Knorr przysłała do mnie produkty w celu ich przetestowania stąd też pojawiają się w przepisach na zupy). Więcej

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania