Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiZanim przystąpimy do wykony naszej wędliny powinniśmy wiedzieć : 1.Kontrola temperatury parzenia – dwa termometry Przy parzeniu w szynkowarach stosuję dwa termometry. Jeden do kontrolowania temperatury wody w
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Cześć :D Dzisiejszy sobotni dzień był moim wymarzonym. Wstałam dość wcześnie, z samego rana zrobiłam zakupy a jak wróciłam do domu to była dopiero godzina 9
Pieprzyć z FantazjąNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiTa sałatka z tuńczykiem posmakowała mi u mojej przyszłej Teściowej, więc podpytałam o przepis To taka sycąca sałatka na szybko. Przygotowanie zajmie Ci ok. 10
Kulinarne S.O.S.Czy też jesteście zdania, że dania proste i łatwe w przygotowaniu są zwyczajnie najlepsze? Ja myślę, że zdecydowana większość tak :-) I tak sobie właśnie wymyśliłam, że
Czary - gary w kuchniNadchodzą Święta... szukamy przepisów wyjątkowych, takich, których nie robimy na co dzień. Późna jesień i początek zimy to sezon na dziczyznę. Dzicze mięso jest doskonałe, zawiera
Kulinarne przygody Gatitypyszne. Relacja poniżej. Warsztaty "Światowe trendy w domowym wydaniu " z Galeo 9 kwietnia w warszawskim studiu Cook up odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem "Światowe trendy w domowym wydaniu ". Na zaproszenie marki Galeo i Agencji JBComm, wraz z innymi blogerami kulinarnymi, którzy zjechali z całej Polski, miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w tym smakowitym(...)nich glutaminian sodu. Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty i za super przydatny gadżet kuchenny do gotowania przypraw w zupach czy sosach. Dziś wylądował w garze z rosołem, wraz z przyprawami Galeo, które dostaliśmy po zakończeniu warsztatów
Kulinarne przygody GatityGołąbki mięsno – pieczarkowe w śmietanowym sosie Gołąbki , to w naszej rodzinie jedno z nieśmiertelnych dań , jak już kiedyś pisałam , nie ma znaczenia , czy jest to
Ogrodnik w podróżyjeszcze nie miał okazji, koniecznie musi spróbować! Możecie w tym celu poszukać odpowiedniej restauracji, ale zrobiona samodzielnie w domu jest niepowtarzalna! Uwierzcie mi, bo wiem co mówię - ta domowa Pho Bo nie tylko ma wszystkie dodatki, jakie powinna mieć, ale jest o wiele bardziej esencjonalna i pełna w smaku. I nie jest wcale trudna do ugotowania, tym bardziej(...)kości wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą (4,5 l) dodajemy całe przyprawy, stawiamy na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia, szumujemy i zmniejszamy ogień, jak w przypadku rosołu. Gotujemy tak ok. 45-60 minut i szumujemy w razie potrzeby. 3. Dodajemy warzywa i trawę cytrynową, sos sojowy, rybny i sól - gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 10 h. UWAGA
Kuchnia Prezydentowejmojej kuchni stawiam na zdrowe domowe wyroby. Nie tak dawno robiłam pasztet w słoikach a dziś proponuję podobny ale pieczony w foremkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła sól(...)formy i kroić w dowolne plastry. Moja rada Do przyprawienia pasztetu możemy użyć dowolnych przypraw oraz ilości czosnku według naszych upodobań i smaków. Także dowolna jest ilość dodanego wywaru-rosołu,jeżeli chcemy uzyskać bardzo mokry,mazisty pasztet możemy użyć więcej lub wcale wtedy pasztet będzie suchy. Zamiast suszonych grzybów można użyć pieczarek
Kolorowa kuchnia Elkiwyeksploatowane nioski nie są najlepszym kąskiem mięsnym Nie dotyczy to jednak przepiórek , które po raz kolejny udowodniły swą wyższość nad innymi gatunkami . Otóż zaryzykowałam i moje weteranki zamiast na rosół , zostały uduszone we własnym sosie i w ogromnej ilości masła i śmietany Kiedyś spłonę na stosie za miłość do masła i kremówki , a ogień pod nim będą podsycać dietetycy Wracając(...)lubianej konsystencji mąką rozrobioną z wodą . Ewentualnie można dosolić jeśli jest potrzeba . Doprawiamy pieprzem , najlepiej świeżo mielonym i posypujemy natką pietruszki gotowe Serwujemy na gorąco . Doskonałe z makaronem , szczególnie domowym lub z kluseczkami Smacznego ! Artykuł Przepiórki duszone w sosie własnym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżySkładniki garść kwiatów kurdybanku 6 szkl. wody miód tyle ile pozostanie wywaru po przecedzeniu,około 3 szkl. Wykonanie Gar ść świeżych liści i kwiatów kurdybanku zalać
mojej kuchniSkładniki garść kwiatów kurdybanku 6 szkl. wody miód tyle ile pozostanie wywaru po przecedzeniu,około 3 szkl. Wykonanie Gar ść świeżych liści i kwiatów kurdybanku zalać
w mojej kuchnisuszone, dwie garści,- kasza gryczana, pół torebki,- ziemniak, 3- cebula, 3-4 czerwone,- przyprawy: pieprz czarny, można dodać pieprz ziołowy,- pół kubka śmietany 18%WYKONANIE:Kapustę kiszoną gotujemy na rosole z mięsa (u nas indyk i kaczka).Odcedzamy kapustę. Garść kapusty kroimy i wrzucamy do wywaru.Ziemniaczki i cebulę kroimy w kostkę - wrzucamy do gotującego się wywaru.Zasypujemy przebraną kaszą gryczaną prażoną(...)propozycji, to z pewnością nie wpisałby jej na listę ukochanych potraw. Całe szczęście, że my wcześniej miałyśmy z nią styczność.Jak widzicie, u nas różnorodność. Owszem, kochamy słodkości, kochamy domowe pieczywo, uwielbiamy dania tradycyjne i te nietypowe, ale mocną pozycję w naszej kuchni zajmują także zupy! Zawsze mocno doprawione, zawsze dopieszczone. Jeśli i Wy macie ochotę poznawać tą naszą smakową
Wypisz Wymaluj