Składniki: wafle kwadratowe 1 opakowanie, kasza gryczana 2 woreczki, kapusta kiszona ugotowana 50 dag, cebula 1 większa, pieczarki 50 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kostki rosołowe
W Mojej Kuchni Lubięskładniki: 600 g mięsa np. schabu wieprzowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1-2 pomidory 1 cebula 200 g śmietany 1500 -2000 ml wywaru (np
Domowy Smak Jedzeniasprawdzony przepis na domowy sos koperkowy. Pyszny i prosty przepis na sos koperkowy na ciepło do mięs i ryby na śmietanie. Idealny i szybki sos koperkowy do pulpetów, łososia, polędwiczek wieprzowych lub do potrawki z kurczaka albo indyka. Sos koperkowy z tego przepisu jest delikatny i kremowy. Zamiast mleka użyłam rosołu, dzięki czemu
Moja Książka Kucharskawspomniałam, doglądam garnków :D Hamburgery domowej roboty wcale niczym nie są gorsze od tych z budek. Widzę jak je robię, widzę jakich składników używam i wystarczy tylko odpowiednio doprawić do smaku a mamy pyszne jedzenie :D Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 1 średniej wielkości cebula * 1 mała czerwona cebula * 1/4 szklanki rosołu albo wody * 3 ząbki czosnku * 4 bułki
Pieprzyć z Fantazjąmąż w barszczu, ja w rosole. Obie wersje były przepyszne – delikatne jagnięce mięso, cienkie ciasto…niebo w gębie. Jadłam je po raz pierwszy w życiu i wiem, że zawsze będą mnie kusiły. Tato mojego męża jadł czerninę . Tutejsza czarna polewka to zupa pachnąca goździkami, pełna suszonych owoców, drobiowych podrobów i wielkopolskich kluseczek domowej roboty. Mama męża wybrała smażone
Szybko Tanio SmacznieLubicie domowe pasztety ? Mi udało podejść się po raz kolejny do pasztetu z soczewicy którą uwielbiam ... Tym razem użyłam do jego przygotowania czerwoną jej odmianę. Pasztet upiekłam z dodatkiem kurczaka i myślę, że to połączenie jest strzałem w dziesiątkę. Do przygotowania takiego pasztetu można śmiało użyć mięska z rosołu – wiadomo, że takie często nam zostaje, a i ugotowana włoszczyzna będzie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiblogerów kulinarnych od niektórych gospodyń domowych różni tylko robienie zdjęć potraw przed podaniem i grzebanie w necie za przepisami. Naprawdę koleżanki i kolegi, nie jesteśmy ani wyroczniami kulinarnymi, ani bóstwami kuchennymi. Mamy trochę większą świadomość kulinarną. Chociaż jak sobie przypomnę zaczyn na ksylitolu, gnocchi wielkości krążka hokejowego i mus, który miał konsystencję rosołu, że o bezie z cudownie zgrzytającą mąką
ladykitchenTen barszczyk zdecydowanie przenosi mnie myślami do dziecięcych lat, gdy to na stole wigilijnym był serwowany przez moją babcię Melanię. Do niego zawsze były ziemniaki gotowane
Kuchnia domowa AniZupa fasolowa z dodatkiem kaszy..takiej nigdy wcześniej nie gotowałam ..była albo z fasolą albo z kaszą , a nigdy razem...taka zupa jest bardzo syta...i
Moje domowe kucharzeniekrem z warzyw albo aromatyczny rosół z królika. W niedzielę zaś, po spacerze na naszym ulubionym Kopcu Kościuszki taka porcja polędwicy z dorsza smakuje wyśmienicie! Jedno jest pewne i tego uczę moje dziecko od małego. Celebrowanie dobrego posiłku może być przemiłym doznaniem, które łączy i sprawia, że czujemy się dobrze, po prostu tak domowo. Składniki: (na 2 porcje
Raj dla Podniebieniadomowej szarlotki, smak ciepłych drożdżówek, domowe obiady i zdrowe, bez tych "E" dodatków. Jadłospis dla dzieci zaczął ewoluować w mojej świadomości. Tak więc jadłospis mojego dziecka przeszedł transformację, a wtedy okazało się, że przez te cholerne słoiczki i ścisłe trzymanie się rozpiski mój syn nie chce próbować nowych smaków. Dla Niego istniał tylko pasztecik, rosół, sosik, schabowy, udko pieczone, banany
Blondynka GotujeProste i szybkie danie jednogarnkowe z wykorzystaniem mrożonych warzyw tzn. gotowej mieszanki warzyw na patelnię Hortex. U mnie akurat mieszanka warzyw z bazylią i tymiankiem. Mrożone
Moje domowe kucharzenieDolewamy bulion lub rosół i nadal cały czas mieszamy *** *** Śmietankę mieszamy widelcem w kubeczku z żółtkiem *** *** Całość dodajemy do garnka, mieszamy i gotujemy, aż sos zgęstnieje *** *** Dodajemy sok z cytryny, posiekany koperek, szczyptę kurkumy oraz gałki muszkatołowej, mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Sos tatarski PRZEPIS TUTAJ DOMOWY SOS CZOSNKOWY PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemugotowania użyć np. rosołu, który Wam został lub ugotować swój wywar warzywny czy warzywno-mięsny ale to przecież nic trudnego Gdy już mamy podstawę naszej zupy czyli wywar, kalafior myjemy pod bieżącą wodą, dzielimy na malutkie różyczki i wrzucamy do gotującego się wywaru (zostaw jeden lub dwa kawałki surowego kalafiora). Do zupy dodajemy domową kostkę rosołową i całość gotujemy
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiJestem w raju na ziemi. Otaczająca mnie zieleń, śpiew ptaków i słońce sprawiają, że czerpię z pobytu we włoskiej agroturystyce więcej niż tylko żywieniową
Gawron w rosolemielone wieprzowe.Mój domowy fan mielonych wieprzowych stwierdził,że indycze są po prostu lepsze.Zapraszam zatem na zdrowszą wersję mielonych. Składniki na około 12 kotletów: udziec indyczy 1.300 g 1 cebula 3 łyżki kaszy manny tłuszcz do smażenia 1 jajko L bułka tarta do panierowania sól,pieprz Wykonanie: z udźca usunąć skórę i kość (ugotowałam rosół) i zmielić mięso razem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!