szkieletu oraz kostek z upieczonego w niedzielę kurczaka. Rosół można wykorzystać na wiele sposobów, np. jako bazę do innych zup lub sosów. SZARLOTKA Z CHLEBA Doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb. Przepis na tę szarlotkę jest prosty, wychodzi zawsze, smakuje wspaniale i prawie w ogóle nie wymaga pracy. DOMOWE TORTILLE, CZYLI SPOSÓB NA RESZTKI PIECZONEGO KURCZAKA Łatwiejsze
Niedzielny kucharzporze kapusta jest niezastąpiona w w domowej kuchni.Możemy z niej przygotować wiele smacznych dań.Dziś przygotowałam bardzo smaczny przepis na smażane pierogi z mięsem , otulone w kapuścianej jarzynce.Zapraszam!. Ciasto: ****************** 50 dag.mąki 2 jajka sól 2 łyżki oleju Ok.1 szklanki ciepłej wody Farsz: ********************** 60 dag.mięsa z rosołu lub wieprzowego z zupy 1 sucha bułka 1 żółtko 2 cebule
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDomowa zapiekanka ,,ala,, lassanga, tyle tylko, że makaron wymienimy na liście włoskiej kapusty i ziemniaki. Pożywna, smaczna i bardzo energetyczna.Składniki: mała główka włoskiej kapusty 1/2 kg mielonego mięsa 6-8 ziemniaków ugotowanych w mundurach 1 duża cebula 1 jajko 1 szklanka rosołu 2 łyżki przecieru pomidorowego 10-15 dag wędzonego boczku pieprz sól majeranek bazylia garść suszonego czosnku
Apetyczna babeczkaobudziła się z zimowego letargu i spojrzała na to, co najlepsze na Dolnym Śląsku. To zawsze ogromnie cieszy, gdy smaki są inspirowane regionem i lokalnymi produktami. Powrót do korzeni, domowych smaków i historii, ale odczytanej z już odkurzonej książki kucharskiej (bo w nowoczesnym wydaniu) jest zdecydowanie czymś wyczekiwanym. Na początku nasz apetyt rozbudziła deska serów z Ekologicznego Gospodarstwa Agroturystycznego Wańczykówka(...)produkty, z których wyczarowano kolejne potrawy, pochodziły od lokalnych dostawców, m.in. z: Masarni Szymański Jan z Rogoża i Gospodarstwa Rolnego Michała Sznajdera. Na niedzielnym stole oczywiście nie może zabraknąć rosołu, więc i podczas kolacji Barbara zaserwowała nam bogaty w aromaty rosół na kaczym mięsie. Po nim przyszła pora na przystawkę: wyborny pasztet z gęsich wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
Food SquareTalerz zupy to dla mnie prawdziwe "comfort food". Moja mama zawsze miała dla nas zupę na obiad. Dlatego i ja lubię gotować różne zupy. Moje dzieci
Kuchnia domowa AniJarmark Dominikański :) już 756 jarmark :) tak, tak tyle lat to już trwa ... ... trochę oglądania, łazikowania, podziwiania,kupowania ... Na pewno wielka atrakcja :) Jarmark jak to jarmark
chleba naszegoSkładniki: rostbef wołowy 60 dag, kurczak zagrodowy 1,40 kg, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny
W Mojej Kuchni Lubięsię stworzyć na boczek wędzony na szybko. Zrobienie domowej wędliny jest bardzo proste, sami zdecydujecie co to będzie. Dla mojej rodziny zrobiłam boczek wędzony na szybko. Tylko od was zależy jaki będzie smak boczku wędzonego na szybko. Warto eksperymentować peklować z rożnymi przyprawami. Składniki 2 kg boczku 1 kostka vegeta natur rosół
Kulinarne pyszności Molkiwarzyw zupa , która ma wiele wariantów . Tyle ile domowych gospodarstw . Ale podstawowe składniki są niezmienne czyli każdy powinien zawierać buraki , ziemniaki , kapustę ,włoszczyznę i koncentrat pomidorowy . Barszcz czernichowski , różni się tym, że zawiera także fasolę , czosnek i czasami suszone grzyby . Jest to niezwykle popularna zupa na Ukrainie , tak jak u nas rosół . Moja rodzinka niezbyt za nim przepada
Ogrodnik w podróżychyba najłatwiejszy wyrób domowy jaki znam. Prosty szybki i smaczny. Moim zdaniem , oczywiście. Do takiej pasztetowej używam mięs różnych. W zależności co mam w lodówce lub kupie np. na promocji. Dzisiaj to są ćwiartki z kurczaka. Lubię ćwiartki drobiowe , ponieważ z reguły mam dwa produkty. Np. rosół i właśnie pasztetową na kanapki
Eli Gotowaniezasmażam. Dodaję śmietanę, rozmieszam i powolutku wlewam rosół nie przerywając mieszania, by nie było grudek. Kukurydzę osączam z zalewy i dodaję do sosu i gotuję ok. 5 min. Dodaję posiekaną zieleninę, zagotowuję. Doprawiam solą i pieprzem i polewam sosem pokrojone jajka. Można podawać z białym pieczywem, ja zaś podałam z domowym spaghetti. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenmalutka cebula 2 duże, pełne łyżki domowej warzywnej bulionetki 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki cukru 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: Po 1 ugotowanym na twardo jajku na każdą porcję Po 1-2 kulkach ugotowanych i tłuczonych ziemniaków Koperek *2 łyżki mąki pszennej ** Rosół Sposób przygotowania w Tefal Companion: Buraki oraz marchewkę myjemy
Kuchnia w czekoladziepokrojone warzywa, gotować do miękkości na rosole lub wodzie Dodać koncentrat, ewentualnie soku pomidorowego, sól, cukier do smaku i bazylię, gotować chwile- mieszając Mięso przesmażyć krótko na patelni, dodać do sosu i chwilę razem gotować, do zupełnej miękkości mięsa Podawać z ryżem lub kopytkami i ulubioną surówką. Inspiracja "Mięsa na domowe obiady
Proste Potrawywody, przez co poleca się go osobom zużywającym mniejsze ilości wody w kuchni (starsi, single, małe rodziny).Posiadając dzbanek filtrujący DAFI masz gwarancję, że woda dostarczana do Twojego gospodarstwa domowego stanie się idealna do przgotowywania gorących i zimnych napojów, ale również do przygotowania posiłków dla całej rodziny (szczególnie zup, mlek i kasz dla małych dzieci) czy na przykład kostek lodu(...)najbardziej wyraźną różnicę zauważyłam gotując...rosół. Krystaliczny bez większych wysiłków i pachnący :)Po około 4 tygodniach użytkowania stwierdziłam, że jakość wody jest tylko minimalnie gorsza od jakości wody z pierwszych dni filtrowania. Na pewno będę nadal korzystać z mojego dzbanka. Nie wyobrażam sobie już powrotu do niefiltrowanej wody. Dopiero po przeprowadzeniu tych prostych domowych testów uświadomiłam sobie
Codzienna kuchnia niecodziennamąka kukurydziana – 2 płaskie łyżki domowa maggi i szczypta soli PRZYGOTOWANIE : Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej. Do miski włożyć kawałki mięsa. Dodać musztardę i olej. Wsypać przyprawy – czosnek, pieprz i przyprawę do pieczeni. Mięso dobrze wymieszać w przyprawach. Mięso przesmażyć na patelni. Kiedy się opiecze z dwóch stron, dolać szklankę rosołu, zmniejszyć gaz, zakryć pokrywką. Dusić na małym ogniu
kuchniabellissima.wordpress.com