Składniki: kura rosołowa 1/2 sztuki ok. 1 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki
W Mojej Kuchni LubięGalaretka, to coś co chyba każdy lubi i warto sobie przygotować takie pyszne przekąski. Skład: mięso gotowane z kurczaka-dokładnie oddzielone od kości, rosół, ugotowane jajka
chleba naszegoSkładniki: udka kurczaka 4 duże papryka ostra mielona 2 łyżeczki kucharek 1 łyżeczka olej rzepakowy 6 łyżek jabłka 2 duże przyprawa w płynie maggi - do smaku
W Mojej Kuchni Lubię„Soczyste piersi? To możliwe!” – to taka akcja testowa dla blogerek ....i ja biorę także w niej udział..Dostałam kostkę Knorr Rosół z kury, kostkę bulionową Knorr
Moje domowe kucharzeniełyżka domowego maggi sól, pieprz sposób przygotowania Indycze szyje myjemy i wkładamy do garnka razem z obranym selerem, cebulą, pietruszką oraz marchewką . Całość zalewamy zimną wodą ( tak by wszystkie składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy wywar, przez 60 minut ( godzina to jedynie wartość przybliżona, rosół musimy gotować
Miód i pieprzalbo rodziców bardzo często. Prosty przepis na aromatyczny i pyszny barszcz czerwony z botwinką. Pyszny, domowy barszcz czerwony z botwinką. Barszczyk z botwinką - składniki potrzebne do jego przygotowania: 1 marchewka 4-5 ziemniaków dorodny pęczek świeżej botwinki z młodymi buraczkami 1,5 litra rosołu posiekany koperek sól, pieprz i cukier do smaku kilka listków selera koncentrat czerwonego barszczu
Moja Książka Kucharskaziarnami "Piekło niebo" i z pestkami dyni polskiej ciemnozielonej.SKŁADNIKI:- wywar mięsno warzywny (rosół) przecedzony 3 szklanki- ziemniaki 2- marchew 1 duża lub 2-3 małe- cebula 4-5- dynia hakkaido 1 średnia- serek mascarpone 150- 200g- pieprz czarny, do smaku.- domowa vegeta- 2-3 łyżki masłaPodawane z:- "Piekło Niebo" od Ziarenkowo- Pestki Polskiej Dyni Ciemnozielonej od FresanoWYKONANIE:Do wywaru
Wypisz WymalujEhhh weekend mija a ja zasmarkana, zakichana i jakaś taka niespokojna. Jestem trutniem, przyznaję się bez bicia i wołami trzeba mnie zaciągnąć do lekarza. Zawsze wybieram domowe sposoby na zwalczanie przeziębienia. Nie dlatego, że nie ufam lekarzom, lecz nie chce zatruwać swojego organizmu chemią. Wiem, że można wziąć antybiotyk i poczuć się jak nowonarodzona, jednak dopóki temperatura nie przekroczy(...)wszystko. Jest jeszcze czosnek, gorący tłusty rosół i IMBIR. Ten ostatni poznałam już jako osoba dorosła, nie pamiętam go z dzieciństwa, może z wyjątkiem sproszkowanej przyprawy, którą mama dodawała do flaków. Od piątku popijam sobie przepyszny napar z korzenia imbiru, cytryny i miodu. Naprawdę wraz z wyżej wymienionymi domowymi lekami czuję się coraz zdrowsza, coraz silniejsza. Imbir ma ogromne
pieprzny smaczekPIECZONY PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet z kaczki i warzyw gotowanych w rosole. Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym(...)wolnym ogniu pod przykryciem. Krok 4. Oczyszczoną z błon wątróbkę kroimy, dodajemy do mięsa, wlewamy wino i gotujemy jeszcze 30 minut. Krok 5. Kacze udka oraz wątróbkę wyjmujemy z rosołu - gdy ostygnie mielimy 3 razy (wcześniej oddzielamy mięso od kości) W tym czasie przecedzamy wywar mocno odciskając warzywa i odparowujemy na dużym ogniu do około 250ml. Bułkę tartą
Moja Książka KucharskaZupa pomidorowa to klasyk domowej kuchni. Przepis jest banalnie prosty i wystarczy zaopatrzyć się w dobre pomidory, i wywar, a zupka będzie jak marzenie :).Zupę pomidorową najczęściej przygotowuje się z ugotowanego dzień wcześniej rosołu i tak było w moim przypadku. SKŁADNIKI 750 ml rosołu lub bulionu ok.10 średnich pomidorów sól,pieprz łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka masła łyżka śmietany
Mała w garnku mieszadobre i świeże pomidory w sezonie są gwarantem najlepszego smaku zupy. Nie bez znaczenia jest domowy, samodzielnie przygotowany bulion. Po mielonych drobiowych zebrało się trochę kostek drobiowych i właśnie one są podstawą mojego bulionu. Pomidorowa na bazie świeżych pomidorów - słodka ich słodyczą na drobiowym rosole, bez dodatku mąki, bo lekko zagęszczona przecierem pomidorowym jest naprawdę doskonała. Składniki: kości z kurczaka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!grzybami: Składniki: 5 ziemniaków ok. 1 litr rosołu lub bulionu warzywnego po 150 g. grzybów shimeji białych i brązowych 1 cebula 1 marchew 1 łyżka masła 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego do smaku sól i pieprz młotkowany z kolendrą i gorczycą 4 łyżki słodkiej śmietanki 30% natka pietruszki 4 łyżki domowej prażonej cebulki Jak zrobić zupę ziemniaczaną(...)patelni rozpuszczamy masło, na którym szklimy posiekaną cebulę, dodajemy grzyby i smażymy na silnym ogniu przez jakieś 3-4 minuty. Ziemniaki i marchew przekładamy do garnka i zalewamy rosołem. Gotujemy pod przykryciem aż warzywa zmiękną, dodajemy podsmażone grzyby i gotujemy razem 5 minut. Słodką śmietankę wlewamy do gorącej zupy, mieszamy i wyłączamy źródło ciepła, nie gotujemy. Doprawiamy zupę do smaku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBardzo smaczna zupa, mocno wyraźna w smaku, dość ostra, wyrazista i bardzo pożywna. Idealna na zimę ale nie tylko, na pewno zasmakuje wielbicielom pikantnych smaków.
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazłego – domowe, mrożone jedzenie może być równie smaczne i zdrowe jak świeże – pod warunkiem, że dobrze je zamrozimy i prawidłowo rozmrozimy. Sprawdź nasz przepis na calzone – danie idealne do mrożenia. Jakie są plusy mrożenia? – Przede wszystkim oszczędzamy czas, dużo czasu . Weźmy na przykład taki sos do lasagne albo rosół. Ugotowanie tych dań wymaga sporo wysiłku. Gdybyśmy(...)mrozić, gotujemy w większej ilości – raz a dobrze, a potem wyciągamy z zamrażalnika, gdy jest taka potrzeba. Wierzcie nam, nie ma nic cudowniejszego niż pyszny sos lub aromatyczny rosół (ale nie z torebki i nie z kostki – tylko naprawdę AROMATYCZNY) gotowy w pięć minut (od rozmrożenia oczywiście). – Pewnie nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, ale pusty
Niedzielny kucharz