Pasztet z gęsi ze śliwką można przygotować przy okazji gotowania rosołu lub odwrotnie, rosół powstanie bo gotujemy mięso na pasztet, lubię takie 2 w 1. Gęsina
Codziennik KuchennyJakiś czas temu tutaj zobaczyłam fajną sałatkę , a że zostało mi ugotowane mięsko z udka z rosołu postanowiłam spróbować i wiecie co , smaczna jest..polecam
Moje domowe kucharzenieSkładniki:60 dag mięsa mielonego (od łopatki lub karkówki)1 cebula1 sucha kajzerkasuszony majeranek2 ząbki czosnku 1 jajkosól, pieprz0,5-1 litr rosołu lub bulionuliść laurowyziele
Kuchnia domowa Anipozostałe produkty gotujemy jak rosół... Po dodaniu przecieru ...sos wygląda blado, wówczas smażymy mieloną paprykę na drugiej patelni :) zalewamy sosem i dolewamy po usmażeniu do gulaszu. Jak już mamy kaszę i gulasz, to serwujemy :) ... ...oprócz kaszy i gulaszu można dodać jakąś zieleninę :) Ja dodałem młody szpinak, który już rośnie w naszym domowym ogródku :) Smacznego
chleba naszegojest trudne. Efekt jest tego wart. Otrzymamy pyszną, aromatyczną i bardzo pożywną zupę. Do tego mamy pewność, że nie będzie w niej mleka, nawet w śladowych ilościach. Żurek na domowym zakwasie, bez dodatku mięsa, można podać dziecku, które skończyło 10 miesiąc życia. Oczywiście żurek mogą jeść także mamy karmiące piersią. Pieczony schab – na obiad i do chleba Zapomnijcie o sklepowych(...)brzoskwiniami w winie to przepyszny i zarazem banalnie prosty w przygotowaniu świąteczny obiad. Mając ugotowaną w rosole gęsinę, przyrządzenie II dania zajmie nam maksymalnie 15 minut. Gęsinę w winie spokojnie może zjeść mama karmiąca piersią, gdyż podczas gotowania alkohol wyparuje z wina. Domowy sos tysiąca wysp Sos tysiąca wysp to świetny dodatek na świąteczny stół. Jest banalnie prosty w przygotowaniu
Dieta bez mlekaDzisiaj będzie klasyk bardzo dobrze Wam znany, czyli krokiet z mięsem. Farsz to oczywiście sprawa indywidualna każdej domowej gospodyni i kapusta czy tez grzyby świetnie tutaj się nadają. Wiem, że ludzie często je robią z resztek mięsa np. pozostałego po rosole, ja nie jestem tego zwolenniczką i jak maja być nie za suche warto wybrać mięso przerośnięte tłuszczykiem
Apetyczna babeczkaśmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane z sałatką coleslaw z domowym majonezem Po przygotowaniu każdego z dań, jak to już jest tradycją, wszyscy wspólnie siadamy do degustacji naszych potraw. Mogliśmy też spróbować pysznego rosołu, który od początku warsztatów pyrkotał na kuchenkach. Na deser, w ramach niespodzianki Sebastian przygotował dla nas obłędny sernik
Kulinarne przygody Gatity1 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 2 jaja, ok. 200g mąki pszennej, Nadzienie: 250-300g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. z rosołu),
Świat Domowej KuchniSkładniki:1/2 kg mięsa mielonego1/4 niedużej główki białej kapusty1/2 szklanki ryżu2 ząbki czosnkusól, pieprzmajeranekprzyprawa do gołąbkówmajeranek1 jajkobułka tarta1 mała cebula1 litr rosołu lub bulionuSposób przygotowania:1
Kuchnia domowa Anikurczaka przygotowanego na różne sposoby. Udka kurczaka doprawiłam domową przyprawą do kurczaka. Oczywiście można mięso doprawić ulubioną przyprawą ze sklepu. Natarłam kurczaka przyprawą i zostawiłam na godzinę w lodówce. Rozgrzałam 2 łyżki oleju rzepakowego na patelni i ułożyłam kurczaka na patelni, obsmażyłam ćwiartki kurczaka z obu stron, podlałam szklanką wrzącego rosołu (można wrzącą wodą), dusiłam pod przykryciem aż mięso było
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanka mleka 1 jajko 200 g mięsa z rosołu 200 g warzyw z rosołu PRZYPRAWY: po 1 łyżeczce suszonego oregano i curry w proszku; po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i soli, szczypta chili w proszku PANIERKA I SMAŻENIE 2 jajka sól bułka tarta (najlepiej domowa) świeżo zmielony czarny pieprz olej lub klarowane masło do smażenia WYKONANIE Smażymy NALEŚNIKI . Szpinak(...)minut, na średnim ogniu, często mieszając. Zwiększamy płomień do dużego, dodajemy szpinak i smażymy 1-2 minuty, aż zwiędnie i zmniejszy objętość. Lekko solimy. Mięso i warzywa z rosołu oraz podsmażony szpinak, odsączoną kajzerkę i przyprawy rozmiksowujemy w malakserze. Opcjonalnie podsmażony szpinak i mięso z rosołu można posiekać i wymieszać z rozdrobnionymi widelcem warzywami, namoczoną bułką oraz przyprawami. Można
cool and mintylodówce znalazłam też trochę mieszanych grzybów, powstała zupa szparagowo grzybowa. Czysta, bez śmietany, taki szparagowo grzybowy rosół. Bardzo smaczna i efektowna. Polecam! składniki 250 g mieszanych grzybów ( boczniaki, chińskie shimeji, pieczarki) 2 pęczki białych szparagów 750 ml wywaru drobiowego ( najlepiej domowego) ząbek czosnku 2 gałązki tymianku przygotowanie Szparagi umyć, obciąć końcówki, obrać. Pokroić w ok 2 cm kawałki, główki odłożyć
Stare Garyskładniki: 2000 l wywaru warzywnego 2 ugotowane marchewki z rosołu 6 ząbków czosnku konserwowego Jamar lub świeżego natka pietruszki sól, pieprz dodatkowo: grzanki do podania wykonanie
Domowy Smak Jedzeniasię galaretą jest zawsze na każde święta te małe i te większe. Podawana z octem i pysznym domowym chlebkiem. SKŁADNIKI: 2 nogi wieprzowe 2 golonki połówka selera połówka por 2 marchewki 2 pietruszki lubczyk cebula cała opalona (taka jaką dajemy do rosołu) czosnek 6 ząbków ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty pieprz ziołowy (sól, magi, vegeta, pieprz czarny) Dodatkowo
Moje Słodkie PiekiełkoKlasyczny, prawdziwy - domowy pasztet. Przygotowujemy: 30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...Klasyczny, prawdziwy - domowy pasztet. Przygotowujemy: 30dkg wątróbki drobiowej 3 udka z kurczaka 1 jajko 1 średnia cebula pieprz sól 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Na udkach ugotować rosół, mięso ostudzić obrać z kości, wątróbkę podgotować osobno w garnku. Zmielić przez maszynkę wątróbkę, mięso z udek i cebulę, dodać jajko i przyprawy,wymieszać, przełożyć do foremki (ja użyłam aluminiowej 23x11cm) piec około
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...listków oregano do przybrania · 1,5 kg dojrzałych pomidorów przekrojonych na pół · 500 ml rosołu lub wywaru mięsnego · 450 g gotowanej ciecierzycy · pół łyżeczki suszonego oregano(...)łyżki oliwy · sól himalajska do smaku · kulka domowego labnehu (tutaj przepis) i listek natki pietruszki do dekoracji (labneh można zastąpić naturalnym gęstym jogurtem) Przygotowanie W obu przypadkach przygotowanie zupy jest niemal identyczne. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Na blasze do pieczenia ułóż
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata