rolada z serem - 956 przepisów (strona:27/64)

Rolada z kurczaka ostro-serowa z miodowo-fasolową kaszą jaglaną 232

się połączyły. Filet z kurczaka opłucz, rozbij tłuczkiem jak najcieniej. Posmaruj go z jednej str. serem smażonym z kminkiem, dodaj drobno pokrojone w kostkę pomidory i ogórki (w jednej linii na szerokości), zieloną pietruszkę i papryki chili. Dopraw solą, pieprzem, następnie zwiń jak  roladę, zepnij małymi wykałaczkami i smaż na rozgrzanym oleju, często obracając do uzyskania złotawego koloru. Roladę

Moniki Smakołyki
Rolada jajeczna z mozarellą i tuńczykiem 117

Rolada jajeczna, to wg mnie śniadanie doskonałe, które wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Kombinując z dodatkami i zmieniając je wg swoich upodobań można codziennie cieszyć się pysznym i pożywnym śniadaniem, które powinno smakować wszystkim tym, którzy chętnie zaczynają swój dzień od zjedzenia jajek w każdej postaci Składniki: – 2 jajka – 2 łyżki mleka – zioła(...)patelnie mocno rozgrzać, posmarować kapką oliwy, wylać żółtka i rozprowadzić po całej patelni. Kiedy wierzch się zetnie, na jednym brzegu wyłożyć mozarellę (lub inny ser wg uznania), delikatnie podważyć, podnieść ten brzeg i zawinąć w roladę przy pomocy dwóch łopatek kuchennych. Odsunąć rolkę i zostawić przy krawędzi patelni. Następnie wlać białka i rozprowadzić po patelni tak, by połączyły się

Smaki Armine
Drożdżowe bułeczki do odrywania z cukinią i fetą. Pizza zawijana. 416

efekt. Pizzę robicie jak zwykle - przygotowujecie ciasto i nakładacie dodatki (w podany niżej sposób możecie przerobić każdą swoją ulubioną pizzę). Następnie zwijacie ją w rulon, tak jak się robi roladę. Rulon tniecie na szerokie paski, a tak uzyskane pizze - ślimaczki układacie ciasno na blasze do pieczenia. I to naprawdę wszystko! Po upieczeniu uzyskujecie pyszne drożdżowe bułeczki do odrywania z wybranym(...)cieście rozsmaruj koncentrat pomidorowy, delikatnie posyp solą i oregano. Teraz  ułóż warstwę plasterków cukinii, posyp cienką warstwą parmezanu, a na wierzchu ułóż kosteczki sera Apetina. Ciasto zwiń wzdłuż krótszego boku, tak jakbyś zwijał/a roladę. Ciasto pokrój na 12 części o szerokości ok. 3-4 cm. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Roladki

Chilli Czosnek i Oliwa
Mięsny keks z mozarellą 83

Kiedy nie mam pomysłu na obiad i nie chcę spędzać zbyt dużo czasu w kuchni, wtedy na pomoc przychodzi mięso mielone i jakiś ser. Ja bardzo lubię kombinować z mięsem mielonym, robić z niego rolady, placki, wszelkiego rodzaju koszyczki czy łódeczki i nawet „keksy”. Jeśli lubicie potrawy z mięsa mielonego, ale znudziły Wam się kotlety, pulpety i klopsiki(...)podzielić na dwie części, większą i mniejszą. Większą częścią wyłożyć dno i boki silikonowej keksówki, na środek wyłożyć mozarellę startą na tarce na dużych oczkach. Mniejszą połową farszu przykryć ser i dokładnie zlepić końce. Z wierzchu, przez cały środek zrobić małe wgłębienie i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Po upieczeniu gotowy

Smaki Armine
Rolada mięsna w cieście serowym 119

Przepyszna rolada na świąteczny stół. Przepis jest prosty a efekt zaskakujący. Składniki na ciasto: Ser żółty 30 dag Jajka 7 szt. Majonez 1 słoiczek Wykonanie ciasta: Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.   Składniki na nadzienie

Tradycyjna Kuchnia
Rolada serowa 5875

masę bo kostka ma tylko 40 dag. Przepis chyba już historyczny bo nawet babcia moja robiła taką roladę. Przepisów na nią jest od groma. Ja trzymam się dokładnie tego z małymi modyfikacjami bo nieraz dodaje jeszcze podsmażone pieczarki. Składniki 60 dag sera żółtego 40 dag wędliny 100 g masła 200 g serków topionych - 2 kostki lub prostokąty smak dowolny taki(...)dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i całość delikatnie mieszamy. Jak ser będzie już miękki to wykładamy go na stolnice lub po prostu na blat i szybko rozwałkowujemy na płat grubości około 0,5 cm, Na rozwałkowany płat nakładamy wcześniej przygotowaną masę, całość dokładnie zawijamy w roladę. Roladę przecinamy na pół i zawijamy w folię spożywczą i odkładamy

Piekielna Kuchnia Pati
Rolada szpinakowa z łososiem 322

Zupełnie nie rozumiem dlaczego niektórzy nie lubią szpinaku… Ja ostatnio zawsze mam paczkę szpinaku w zamrażarce bo przecież można z niego zrobić ciasto francuskie ze

UgotujmyTo.pl
Roladki schabowe z farszem z porem 182

Por jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię. Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron. Nadzienie

Kuchnia Pokoleń
Rolada wieprzowa 125

kulinarnych. Składniki 1 kg mięsa mielonego z szynki ( lub inne chudsze mięso) kilka plasterków chudego boczku lub szynki kilka plasterków żółtego sera kawałek pora 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka pieprzu 2 … Czytaj dalej Rolada wieprzowa

gotuj ze mną
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 125

pizzy WYKONANIE Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy keczupem.Wzdłuż dłuższego boku układamy plastry szynki lub pokrojoną w plastry kiełbaskę.Na wędlinę układamy plastry sera żółtego.Oprószamy delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwijamy jak roladę wzdłuż dłuższego boku.Taką roladę kroimy na plastry o szerokości 1,5-2 cm.Ślimaczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Wstawiamy do piekarnika

Mała w garnku miesza
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 128

oleju aż zmiękną. Doprawiam solą, pieprzem. Mozzarelle kroję na małe kawałki. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie i odcedzam. Na rozbitej polędwicy układam ser mozzarella, dodaję przesmażone łodyżki botwiny, i makaron. Zwijam mięso w roladę ciasno. Obkładam liściem botwiny i spinam wykałaczką. Roladki smażę około 10 minut na oleju na wolnym ogniu. Obracam z każdej strony. Jest to delikatne mięso

wesoła kuchnia
Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki 118

szynki Dodatkowo: szczypiorek do związywania   Szparagi należy odcedzić z zalewy. Następnie na blacie ułożyć plaster sera, a na nim szynkę lub szynkę, ser i na brzegu dowolnej kombinacji  - jednego szparaga. Całość zwinąć w roladę i związać szczypiorkiem. W taki sam sposób postępować o wyczerpania się wszystkich składników

Di gotuje
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 116

Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna  Orzeźwiający chłodnik z cukinii z ogórkiem Diana Grzyby marynowane   Ela Kasza gryczana z kiełbasą

Magiczne Życie Marty
Sylwestrowe SOS 160

których realizacja zajmie Wam dosłownie kilka chwil :-) NAPOLEONKA NA KRAKERSACH CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY MANNY CIASTO JABŁKOWO - BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA TIRAMISU CHATKA PUCHATKA BŁYSKAWICZNA ROLADA Z JABŁKAMI BABKA PIWNA Z KARMELEM I POPCORNEM OPONKI Z SERA RÓŻE KARNAWAŁOWE 3. To co cały czas na stole ;-) Szybkie przekąski, które cały czas stoją na stole to też ważny element przyjęć

Czary - gary w kuchni
Schab faszerowany podgrzybkami 201

rozbite plastry schabu (po 2 na porcję) układamy bay na siebie zachodziły, doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i tymiankiem, układamy po 1,5 plastra sera, wzdłuż plastra schabu układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania