rolada z serem - 956 przepisów (strona:34/64)

Fioretti z kawiorem z bakłażana w pomidorach 152

problemu wejdzie sos, u mnie nieczęsto spotykany ciekawy kształt makaronu trzykolorowego, ale może być każdy inny np.muszelka kawałek rolady z boczku, dobrze popieprzonej kawior z bakłażana, curry oraz czosnek  Proeco daktyle – opcjonalnie . Niżej podam dlaczego u mnie są. Ser Pecorino Romano DOP. Ser owczy jest tutaj niezastąpiony biała cebula bazylia świeża puszka krojonych pomidorów oliwa z oliwek olej kokosowy

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb jęczmienny z serem pleśniowym i kminkiem - Wrześniowa piekarnia 157

wyrośnięcia 45 minut  po tym czasie ciasto wyłożyć na naoliwiony blat i delikatnie, powoli rozciągnąć tworząc prostokąt. Ser pleśniowy pokroić w 1-1,5 cm kostkę i rozłożyć równomiernie na powierzchni ciasta. Zwinąć ciasto w rulon jak roladę i nie dbając o jej kształt ułożyć w misce ponownie do wyrośnięcia. Po 30 minutach ciasto odgazować, podzielić, uformować i ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki drobiowe w cieście 153

Tradycyjnie roladę sporządzało się z mięsa wieprzowego, jednak spotyka się coraz częściej rolady robione z użyciem innego mięsa. Ja dziś skorzystałam z kurczaczka. Wnętrze wykonałam dziś też dosyć nietypowo- pomidor, pietruszka, szynka, ser. Całość otoczyłam w chrupiącym cieście. Składniki: 5 filetów z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy Vegeta 3 łyżki masła 5 plastrów szynki 5 plastrów żółtego sera 1 pomidor natka

Tradycyjna Kuchnia
Czerwona kapusta. Po prostu, inaczej. A ja znikam... 102

kawałkiem bagietki lub innego dobrego, najlepiej domowego pieczywa.Tym daniem kapusta przełamuje stereotyp opatrzonego tła do kaczki, pieczeni czy rolad i wkracza na stół jako gwiazda pierwszoplanowa! Zasługuje na oklaski i owacje! * 1 główka czerwonejkapusty oliwa z oliwek kawałek sera gorgonzola, rokpola lub innego pleśniowego grubo mielony pieprz krem z octu balsamicznego Kapustę obrać z zewnętrznych liści i pokroić na cieniutkie

KUCHARNIA
,,Serowa rolada z kurczakiem i pieczarkami’’ 7183

Pyszna i prosta w przygotowaniu rolada. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją serwować z dipem czosnkowym lub ulubioną sałatką. Składniki: Na masę serową: 30 dag żółtego sera 5 jajek 2 łyżki majonezu Na farsz: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 3 łyżki farszu pieczarkowego Ole 2 łyżki kukurydzy 1 cebula przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka(...)Wykonanie: Masa serowa: jajka i majonez miksujemy do połączenia składników. Wsypujemy ser, mieszamy dokładnie. Masę wylewamy na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x35cm). Masę pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po wyjęciu odstawiamy do przestudzenia, następnie zdejmujemy papier. Farsz: piersi rozcinamy w dłuż i rozbijamy jak na kotlety, oprószamy solą, pieprzem i papryką, odkładamy. Cebulę i pieczarki kroimy

Podróż w kulinaria
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 132

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem  SKŁADNIKI: 450g mrożonego szpinaku 4 jajka 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 200 g serka kremowego 150g sera gorgonzolla 140 g wędzonego łososia w plastrach Szpinak rozmrozić na głębokiej patelni. Dodać sól, pieprz i zmiażdżony czosnek. Odstawić. Do ostudzonego szpinaku dodać żółtka. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić(...)minut. Wyjąć z pieca i pozostawić do ostudzenia. Serek wysmarować ostudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż krótszego boku ułożyć plastry wędzonego łososia.  Całość zawinąć w roladę. Owinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem kroję rolady na plastry. Smacznego

MarciochaKucharzy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 221

przejście od hotelu zajęło nam około 10 minut.  Terrina z dodatkiem buraka z sera bryndza z sosem balsamicznym - poczęstunek od szefa kuchni. Polędwica z sandacza serwowana z ragout z krewetek oraz sałatką z biało-czerwonego buraka i tabule pietruszkowo-miętową ( Wiosenne Menu - 32 zł) Rolada z karmelu i mango z lodami o smaku giandui i chrupiącym krokantem (Wiosenne Menu

Plate of Joy
Rolada z wafla bez pieczenia 265

Roulade-waffles without bakingSkładniki.2 wafle1 szklanka przecieru jabłkowego25 dag sera ricotta200 ml kremówki0,5 owocu kaki3 kawałki imbiru kandyzowanego1 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyWykonanie.Wafle

Kulinarny karnet Christophera
Rolada z serowym kremem i mango 201

kogel-mogel. Zapraszam do przepisu na pyszną tropikalna roladę!    Składniki na biszkopt: 4 jajka 125 g ksylitolu/cukru 30 g mączki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 25 g kakao szczypta soli wanilia Składniki na krem: 2 mango 4 płatki żelatyny 50 g ksylitolu/cukru 200g + 100g śmietany kremówki 400 g sera 3 x mielonego    wanilia pistacje Wykonanie: odzielić(...)kostkę. Żelatynę namoczyć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ser wymieszać z ksylitolem/cukrem i cukrem waniliowym, następnie przy pomocy szpatułki wmieszać ubitą śmietanę kremówkę. W kilku łyżkach gorącej wody rozpuścić namoczoną żelatynę. Wlewając cienką strużką wymieszać z kremem. Dodać pokrojone w kostkę mango i odstawić na 15-20 minut, aż zacznie tężeć roladę rozwinąć, ściereczkę kuchenną usunąć. Rozsmarować przygotowany krem, zwinąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladka schabowa nadziewana pieczarką i porem 782

kilka minut. Ser zetrzeć na tarce. Następnie dodać por i jeszcze chwilę razem smażyć na małym ogniu, dodać ser, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3.  Na każdym rozbitym plastrze schabu, położyć 2 łyżki farszu i zwinąć  w roladę. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony

Szalona Kuchnia Eweliny
Zakręcone pizzerinki 121

czystego ciasta podobnie jak na instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć w papier z ciasta francuskiego i odstawić na kilka godzin do lodówki

Fitsweet.me
Zakręcone pizzerinki 234

czystego ciasta podobnie jak na instrukcji . 3) Na ketchupie ułożyć paski boczku. 4) Całość równomiernie posypać tartym żółtym serem, fragment czystego ciasta posmarować rozmąconym jajkiem (resztę jajka zostawić do posmarowania pizzerinek przed pieczeniem), ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę i skleić. 5) Gotową roladę zawinąć w papier z ciasta francuskiego i odstawić na kilka godzin do lodówki

Fitsweet.me
Drożdżówki z serem – pyszna przekąska na co dzień. 173

otrzymamy jednolitą masę. Znowu odstawiamy je do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Jeżeli nie mamy gotowego sera, to biały ser należy rozdrobnić dodać jajko i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy serkiem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy pod lekkim skosem około 2 cm kawałki.Przy krojeniu ciasto na pewno się spłaszczy, więc musimy lekko

KasiaiKrzysiu.pl
Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami 238

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Przesmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Dodać starty na grubych oczkach ser żółty i surowe jajko plus żółtko. Dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki, prostokątny placek. Wyłożyć farsz i zwinąć w roladę (zwijać od dłuższego boku). Roladę przykryć i zostawić (końcówką ciasta od spodu - patrz zdjęcie

CookYourself

Proponowane wyszukiwania