rolada z serem - 956 przepisów (strona:36/64)

Roladki z mozzarellą i papryką konserwową 339

Moim ulubionym mięskiem na roladki jest drób. Owszem, jadamy także wieprzowe wersje rolad jednak mimo wszystko od zawsze jestem zwolenniczką drobiowego mięsa. Drobiowe roladki można przygotować

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 525

Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym...Aromatyczne i soczyste mięso mielone z łopatki wieprzowej.A wewnątrz smakowity farsz z jajek, natki pietruszki i koperku.Pyszna odmiana dla

Gospodyni Miejska
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 395

również na domowe przyjęcie i z pewnością popełnię ją jeszcze nie raz Roladę serową podaję na zimno jako przystawkę ale można także serwować ją na ciepło, wspaniale smakuje polana sosem czosnkowym. Dla zainteresowanych TUTAJ podrzucam przepis na pyszny sos czosnkowy   Składniki: 3 jajka 250g żółtego sera ( użyłam sera gouda ) 3 łyżki majonezu   0,5kg filetów z kurczaka przyprawa(...)nich jajko oraz bułkę tartę, mieszamy i odstawiamy *** *** Filety z kurczaka rozcinamy wzdłuż na połówki i rozbijamy. Przyprawiamy z każdej strony przyprawą do kurczaka i wkładamy do lodówki *** *** Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajko oraz majonez i dokładnie mieszamy *** *** Dużą blachę ( z wyposażenia piekarnika ) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy go z wierzchu olejem. Na papier wykładamy

Blog z Apetytem
Rolada serowa z pieczarkami 201

Pyszna rolada serowa na przystawkę. Taką roladę można jeść na ciepło, jak i na zimno. Zrobiłam ją pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Składniki : Farsz : pieczarki - 380 g filet z piersi kurczaka - 550 g cebula - 1 szt jajko - 1 szt natka pietruszki sól i pieprz przyprawa do kurczaka - 2 łyżki Placek serowy : ser gouda - 270 g jajka(...)jajka do miski z serem, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego do 180 stop.piekarnika, piec przez ok. 20 minut. Po upieczeniu ciasta serowego zdjąć papier, na cieście rozłożyć rozbite mięso, posypać przyprawą do kurczaka. Następnie wyłożyć pieczarki i natkę pietruszki. Zwinąć w roladę i w ten sam papier

Kuchnia Danusi
Świąteczna ściąga przepisów 141

kilka sprawdzonych przepisów na  świateczne dania.  Zupa grzybowa Śledź po kaszubsku Śledź w oleju Rolada szpinakowa z łososiem Tradycyjna sałatka jarzynowa Ryba po grecku Pieczona ryba z cebulą pomidorową Wilgotny piernik ekspresowy Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami Sernik bez sera Ciasto mandarynkowe Polecam! Natalia

Smaki Natalii
Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 398

wyżej wymieniony ma w środku tylko masło i zioła. Po drugie, mój nie jest zawinięty na kształt rolady, a usmażony niemal, jak zwykły schabowy, dzięki czemu nie miałam problemów z upilnowaniem, czy mięso jest już gotowe, czy nie. Pokusiłam się także o ser i ananas ułożony na wierzchu usmażonego już mięsa. Naprawdę świetna sprawa, o ile nie przesadzi się

Kuchenna Kontrrewolucya
Ciasto drożdżowe z serem 332

miski. Wtedy przykryć je ścierką i odstawić na 1 godzinę go wyrośnięcia. W drugim naczyniu rozgnieść widelcem ser z 1 żółtkiem i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypany mąką blat, rozwałkować w prostokąt i posmarować masa serową. Zwinąć jak roladę i przełożyć do podłużnej blachy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec zrobić kruszonkę, zagniatając razem

W SMAK
Buraczane roladki z kozim serem i orzechami włoskimi 116

jajek 2 łyżki oleju 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='280 g koziego sera Merci Chef! do smarowania (2 opakowania) 2 łyżki gęstej śmietany (18%) 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 50 g orzechów włoskich 500 g ugotowanych / upieczonych buraków 5 jajek 2 łyżki oleju(...)przepisie). Bardzo delikatnie rozsmarowujemy masę na cieście. Całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Zwijamy ciasto w roladę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Przed podaniem kroimy w plastry. Wpis zawiera lokowanie produktu Post Buraczane roladki z kozim serem i orzechami włoskimi pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i pieczarkami 169

Przepis otrzymaliśmy od Bogusi K. Bardzo smaczna rolada ,prosta i szybka w przygotowaniu. Filet z kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami. Składniki   ciasto francuskie 400 g filetu z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule 200 g sera żółtego przyprawa do kurczaka jajko łyżka masła sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Na pieczarki wysypujemy resztę sera. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Rolada serowa z kurczakiem i szpinakiem 1672

Taka rolada  jest dobra na ciep ł o i na zimno. Dodatki mo ż na zmienia ć  wg w ł asnego smaku.  Id ealna przystawka na święta lub rozmaite imprezy. Polecamy !!!  Ciasto:   4 jajka , 30 dag sera  żółtego 2 ł y ż ki majonezu,   sól i pieprz do smaku(...)dodajemy ż ó ł tka, majonez, m ą k ę ,   proszek do pieczenia, troszk ę pieprzu mielonego( ca ł y czas miksuj ą c)   na koniec starty ser, mieszamy ca ł o ść . Mas ę wylewamy na blaszk ę wy ł o ż ona papierem do pieczenia   (blaszka na wielko ść piekarnika) Pieczemy 15-20 minut

Takie tam pichcenie
Imprezowe ślimaczki z ciasta francuskiego 202

lekko rozwałkować . Posmarować cienko keczupem (np. pędzelkiem silikonowym) . 2. Wzdłuż dłuższej krawędzi układać pasami szynkę i ser.  3. Z jednej strony ułożyć pokrojoną w słupki paprykę i od tej strony zacząć zwijać (pomagając sobie papierem, w którym zawinięte było ciasto). Tak powstałą "roladę" pokroić w plastry ok 1 cm i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Piec

Kto ugości moich gości?
Bułeczki drożdżowe z czosnkowo-ziołowym nadzieniem 183

nadzienie: 50g bardzo miękkiego masła  2 serki ziołowe po 100g każdy (użyłam Hochland z ziołami i takie polecam) 4 ząbki czosnku  ulubione zioła  odrobina startego sera żółtego do posypania bułeczek  Przygotowanie :  Do miski dać 3 łyżki mąki, wsypać rozkruszone drożdże, cukier i zalać ciepłym mlekiem tyle żeby było gęste jak śmietana(resztę mleka dodamy później(...)ulubione zioła, wymieszać. Bułeczki: Posmarować nadzieniem ziołowo – czosnkowym.  Zwinąć jak roladę.  Pokroić na 8 mniej więcej równych części (razem 16).  Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozciętą częścią do dołu, zostawiając przerwy między bułeczkami (dość mocno rosną podczas pieczenia). Na końcu posypać startym serem żółtym.  Piec w temperaturze 190°C przez około 20 minut. Bułeczki

Swojskie jedzonko
Elioti - cypryjski chleb z oliwkami i cebulą 184

dodatków. Zamiast zwijać chleb w roladę, tak jak ja, możecie go zagnieść z dodatkami, tak aby rozprowadziły się w cieście bardziej równomiernie. Mi się za to bardzo podoba spiralny wzór, jaki utworzyły składniki w moim wypieku.  Jak jeść Elioti? Zwyczajnie polany dobrą oliwą jest znakomity, ale można też podać go z kawałkiem sera feta lub halloumi - wystarczy wstawić(...)piekarnika na kilka chwil, aby uzyskać smakowite grzanki.  Elioti z serem feta posypanym suszoną miętą Elioti - cypryjski chleb z oliwkami i cebulą na podstawie tego przepisu, z moimi modyfikacjami na 1 duży bochenek czas przygotowania:  2 godz. Składniki: 400 g mąki pszennej typ 650 260 g mąki pełnoziarnistej do wypieku chleba* 1 1/2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka

Chilli Czosnek i Oliwa
Rolada z ugotowanych ziemniaków i mortadelą włoską 193

zetrzeć na tarce o dużych otworach. Roztrzepać jajka, połączyć z serem a następnie z ziemniakami. Doprawić pieprzem do smaku.  Posypać tartą bułką papier do pieczenia (kawałek o formie prostokąta) i rozprowadzić równomiernie wszystkie ziemniaki na całej powierzchni papieru.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przykryć plastrami mortadelli włoskiej  Zawijać roladę ziemniaczaną od jednego boku pomagając sobie papierem Zapakować tym papierem

zielonacukinka
Rollsy z tortilli 655

sera pęczek natki pietruszki olej do smażenia Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Pietruszkę posiekać. Jeden placek posmarować cienko łyżką majonezu, na nim równomiernie rozłożyć połowę nadzienia. Przykryć drugim plackiem, czynność powtórzyć. Lawasze zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku, owinąć folią i wstawić do lodówki na 30 minut (żeby lepiej się kroiła

Obiad gotowy