Udziec indyczy duszony w konfiturze z jarzębiny i polenta z mozzarellą

Udziec indyczy duszony w konfiturze z jarzębiny i polenta z mozzarellą

Udziec indyczy duszony w konfiturze z jarzębiny i polenta z mozzarellą

Przepis na : obiad

1 udziec z indyka sól pieprz szczypta mięty oregano majeranek pieprz ziołowy szczypta papryki słodkiej 2 łyżki konfitury z jarzębiny kostka bulionowa wolowa wlasnej produkcji 500 mi bulionu wołowego 3 łyżki śmietany tłuszcz do smażenia polenta; 1 szkl kaszy kukurydzianej 3 szkl wody 1 łyżka masła 1 kulka mozzarelli sól do smaku Udziec umyć, usunąć kość, posypać przyprawami i zwinąć w rlon skórką do zewnątrz. Obwiązać sznureczkiem. W rondlu do duszenia podlać odrobinę tłuszczu przysmażyć ze wszystkich stron. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.