Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g450 g szpinaku mrożonego130 g fety2-3 ząbki czosnku2 łyżki śmietany 18-procentowej1 garść startego sera żółtego Szpinak podsmażyć na patelni, odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę, Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.