upieczeniu, wyjąć ostrożnie jeszcze gorący ser i ściągnąć papier. Przygotowane mięso rozłożyć na powierzchni upieczonego sera żółtego, zostawiając ok 2 cm pustego miejsca przy jednej z dłuższych krawędzi. Zwinąć całość w roladę w stronę brzegu bez mięsa. Przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec przez około 45 min. Po upieczeniu
Swojskie jedzonkodługości na połowę. Na jeden pasek ciasta, po długości, rozkładamy mięso wołowe, oprószamy solą, pieprzem, ziołami i papryką wędzoną. Posypujemy startym serem, dokładamy (na wierzch mięsa po długości) liście szpinaku. Ciasto zaczynając od dłuższego boku zwijamy w roladę, którą kroimy na ok. 8 części. Grill rozgrzewamy, układamy na nim podwójnie złożoną folię aluminiową do pieczenia, przekładamy na nią poduszeczki francuskie
Moniki Smakołykipowstał duży płat mięsa - możesz go rozbić trochę tłuczkiem. Na wierzch filetu rozłóż gorgonzolę, świeży tymianek, płatki chili, pieprz i starty ser granda padano. Następnie mięso dokładnie zwiń, dobrze dociskając zwiąż bawełnianym sznurkiem pamiętając o podwinięciu końcówek rolady. Mięso obłóż gałązkami świeżego tymianku, przypraw solą i pieprzem, a następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około
Plate of Joypraktycznie wszystko, co nam przyjdzie do głowy lub wpadnie w ręce. U mnie to: garść botwinki plastry suchej szynki plastry żółtego sera marynowany imbir marynowana papryka olej do smażenia Składniki układać na jednym brzegu naleśnika. Zawijać w roladę. A potem podgrzać na patelni z rozgrzanym olejem
Weekendy w domu i ogrodziewielkości rozwiniętego ciasta francuskiego. Na folii rozwinąć ciasto papierem do dołu. Całe ciasto posmarować jajkiem, rozłożyć nadzienie, posypać oliwkami i żółtym serem. Całość zwinąć ściśle wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie papierem i folią spod spodu. Tak przygotowaną „roladę” można od razu pokroić do pieczenia lub można ją zawinąć w papier i folię i odłożyć do lodówki na 1 dzień. Piekarnik
Trzeci talerzostrzejszych. Odstawić do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na prostokąt* (10x15). Wierzch ciasta posypać serem i rozkładamy równomiernie podsmażoną cebulę (zostawiając min 1cm wolnego ciasta od brzegu). Ciasto zawinąć w roladę (zdjęcie poniżej). Każdą roladę dzielimy na pół. Następnie ustawiamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, połówki chlebków w pionie, przekrojoną częścią
CookYourselfOdkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami, Krem cytrynowy z nutą pomarańczy), z pasją tworzyliśmy nowe potrawy (Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę (Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz Pieczywa i bułeczki i Pączki, ale też "pastujemy" :) 11. Jesteśmy
Delicious Titbitschrupiącej surówki np. z czerwonej kapusty. Otrzymujemy wówczas zdrowszą wersję typowego obiadu z roladami w roli głównej, w której z pewnością zagustują “mięsożerni” panowie :) Dzięki sporej ilości nadzienia, w skład którego wchodzi kasza gryczana niepalona (pozbawiona charakterystycznego aromatu), szpinak, koperek, natka pietruszki oraz ser twarogowy wędzony dymem, roladki z polędwiczki wieprzowej wychodzą bardzo duże i sycące, przy jednoczesnej
Moja DelicjaPieczeń z kurczaka wzbogacona kolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna
Szalona Kuchnia EwelinyPropozycja obiadowa – roladki wieprzowe nadziewane pieczarkami z żółtym serem w pomidorowym sosie z dodatkiem kaszy gryczanej. Składniki na 4 porcje: • 4
To co kochamPyszne połączenie sera z makiem . Zrobiło furorę podczas świątecznych spotkań rodzinnych , a wyszło przez zupełny przypadek :) W ostatnim poście podawałam przepis na roladę makową Makowiec zawijany z której miały wyjść 3 a mi powstały 2 ;) Stąd pozostałości masy makowej ;) Szukałam wśród Seromakowców i znalazłam na stronie Kwestiasmaku . Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze(...)szklanka zmielonych na miał migdałów 50 g ciemnej czekolady 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki likieru Amaretto Masa serowa: 500 g śmietanowego sera twarogowego zmielonego 3 razy ( użyła ser z wiaderka Włoszczowa ) ziarna z 1 laski wanilii 100 g miałkiego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka Sposób przygotowania: Masa makowa: Masę makową wymieszać
Różne smaki w kuchniPyszne połączenie sera z makiem . Zrobiło furorę podczas świątecznych spotkań rodzinnych , a wyszło przez zupełny przypadek :) W ostatnim poście podawałam przepis na roladę makową Makowiec zawijany z której miały wyjść 3 a mi powstały 2 ;) Stąd pozostałości masy makowej ;) Szukałam wśród Seromakowców i znalazłam na stronie Kwestiasmaku . Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze nie raz ;) Zmieniłam nieco masę(...)masy makowej albo z tego przepisu klik1 szklanka zmielonych na miał migdałów50 g ciemnej czekolady2 płaskie łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki likieru AmarettoMasa serowa:500 g śmietanowego sera twarogowego zmielonego 3 razy ( użyła ser z wiaderka Włoszczowa )ziarna z 1 laski wanilii100 g miałkiego cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej2 żółtka Sposób przygotowania:Masa makowa:Masę makową wymieszać
Słodkości i nie tylkoupieczonego ciasta szpinakowego Krem śmietankowy z porzeczkami: 200 ml śmietany kremówki 36% 100 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru pudru z wanilią 150 g czerwonych porzeczek Ganache czekoladowy: 100 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady * PRZYGOTOWANIE Rolada biszkoptowa Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie powoli wsypuj cukier
Food Squarepokrojoną w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni . Powstałą roladę kroimy w grubsze plastry ok 3 cm i układamy na blaszce delikatnie spłaszczając, po wierzchu posypujemy startym serem. Pieczemy ok 20 minut
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienianiż zazwyczaj. Roladę możemy przygotować dzień wcześniej, zawinąć w folię aluminiową i schować do lodówki. Przed pieczeniem doprowadzić do temperatury pokojowej. składniki ( 4 porcje)1 polędwiczka ok 500 gpasta z rukoli:125 g rukoli2 - 3 łyżki oliwy z oliwek ( możemy użyć oliwy z pomidorów)2 łyżki tartego parmezanufarsz:6 pomidorów suszonych (z oliwy)50 g żółtego sera ( użyłam(...)przygotowanym płacie mięsa rozłożyć równomiernie: najpierw warstwę pasty z rukoli ( 1/2), posypać tartym serem (całość), posiekane mięso, reszta pasty z rukoli. Na końcu, pośrodku mięsa (równolegle do dłuższego boku ) ułożyć pasek z suszonych pomidorów. Zwinąć całość w roladę, obłożyć szynką. Plastry szynki układać wzdłuż rolady, tak aby wystawały poza koniec mięsa. Wystającymi kawałkami zabezpieczamy boki rolady. Całość
Stare Gary