rolada z serem - 956 przepisów (strona:23/64)

Babka drożdżowa anyżowa 181

kilka minut.Mąkę przesiać do miski, dodać wyrośnięte drożdże i resztę składników. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na kształt prostokąta,posmarować serem ricotta,posypać mieszanką keksową i rodzynkami.Zawinąć roladę,przełożyć do formy z kominkiem, sklejając końce ciasta.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni.Po upieczeniu dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Ślimaczki z serem. 162

przed rozwałkowaniem ciasta bo zrobi się rzadka jeśli długo postoi. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać pasy o szerokości około 8 cm, nałożyć trochę sera i dobrze rozprowadzić po cieście, zwinąć w roladę, odcinać 5 cm kawałki. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe Ślimaki 150

paski. Oliwki pokroić w plastry. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować cienko w prostokąt. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym, posypać pieprzem i oregano, równomiernie rozłożyć szynkę, ser, oliwki i pomidory. Ściśle zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w plastry o grubości około 1 – 2 cm. Uwaga! Żeby ładnie pokroić roladę potrzeba ostrego noża. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Mama Gotuje
Polędwiczki z fetą i suszonymi pomidorami 137

Przygotowanie Polędwiczki oczyścić z błonek, umyć, osuszyć. Rozkroić każdą  wzdłuż i rozpłaszczyć ręką, aby powstał spory prostokąt. Posypać tymiankiem. Wzdłuż brzegu ułożyć grube plasterki sera feta i suszone pomidory. Zwinąć wszystko w roladę i związać sznurkiem. Posolic i popieprzyć polędwiczkę. Smażyć na oliwie z każdej strony, tak aby polędwiczki się zrumieniły. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec

Kulinarne Inspiracje
Rolada z brokułami. 300

wyjąć i pokroić drobno. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią. Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa. Podawać pokrojoną w plastry

O kuchni z uczuciem
Roladki z kurczaka z mięsem mielonym i naleśnikiem 341

ułatwiając sobie pracę i dodając moje ulubione smaki :) Dwie takie roladki spokojnie wystarczą na 4 porcje. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób (2 duże rolady): 2 piersi z kurczaka 20 g żółtego sera, startego na tarce 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego  2 naleśniki, np. z TEGO przepisu pieprz do smaku Składniki na nadzienie: 1 łyżka masła

My Culinary Art
ROLADKI Z PIECZARKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 106

oleju i dodać drobno pokrojoną cebulę i pieczarki, całość podsmażyć. Paprykę i suszone pomidory pokroić w kostkę. Na każdy płat mięsa położyć trochę startego zółtego sera, pieczarki,paprykę i pomidory. Mięso zwinąć w rolady, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż się przyrumienią, obracając

Kuchnia w opałach
Indyk zrolowany z kuskusem 154

ponownie miksujemy. Mięko z indyka myjemy i rozbijamy jaka najcieniej. Męeso smarujemy rozdrobnioną rukolą, następnie po długości   (w jednej linii) układamy oliwki i ser camembert pokrojony w paski.   Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę  przekładamy na natłuszczoną oliwą folię spożywczą i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli związujemy). Czynność tą powtarzamy z drugą

Moniki Smakołyki
Ślimaczki z ciasta francuskiego 154

francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Oliwki kroimy w plasterki, pomidory na mniejsze kawałki i układamy równomiernie na cieście. Dodajemy kosteczki sera. Całość posypujemy startym żółtym serem i przyprawiamy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy w roladę, kroimy ok. 2,5 cm paski. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 15 minut w 200 stopniach

Aga w kuchni
Poniedziałek: Sałatka z arbuza z chmurkami z koziego sera 134

się ten przepis spróbuj też sałatki z arbuzem, fetą i prosciutto. Składniki: Ćwiartka dojrzałego arbuza ½ dojrzałego melona 2 garście pomidorków koktajlowych ½ szklanki kuskusu 50 g sera koziego (najlpeszy jest kremowy, ale może też być rolada) Mały kubek jogurtu greckiego (250 g) Sok z połowy cytryny Garść bazylii Kilka listków mięty (ocjonalnie) Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Wsyp(...)posól. Krok 2 Pokrój arbuza i melona w kostkę, a pomidorki na połowy. Przełóż do misy, dodaj kuskus, bazylię i wymieszaj. Skrop sokiem z cytryny. Krok 3 Przełóż kozi ser (50 g) do głębokiej misy, dodaj mały kubek jogurtu greckiego (250 g). Ubij mikserem na gładki krem. Krok 4 Wyłóż chmurki serowe na sałatkę. Podawaj. Artykuł Poniedziałek: Sałatka z arbuza

Niedzielny kucharz
Rolada francuska z kurczaka i ... 167

gościom, nawet wybrednym smakoszom. Ja tak właśnie zrobiłam.  Moje filety z dodatkami zapakowałam w ciasto francuskie i .... powstała pyszna i ładnie wyglądająca rolada ... francuska. Możecie swoje rolady urozmaicać różnym farszem z różnymi dodatkami.          Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g podwójnego   fileta z kurczaka 300 g pieczarek 200 g żółtego cera(...)miejsca od brzegów. Następnie rozsypałam połowę startego sera i pieczarki.        Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam i za pomocą pędzelka rozsmarowałam po mojej roladzie. Wstawiłam do piekarnika na około

Kuchnia u Krysi
Roladki ze szpinakiem 170

pokrojoną cebulę i czosnek oraz boczek przesmażyć na tłuszczu, dodać rozmrożony szpinak- wymieszać, smażyć do połączenia składników Doprawić gałką, solą i żółtym serem- wymieszać i przestudzić Ciasto rozwałkować cienko, rozsmarować na nim przygotowany farsz, zwinąć w roladę, pokroić skośnie na około 5 cm Każdą roladkę posmarować białkiem i piec do zarumienienia  przez około 30 min. w temp. 180 stopni

Proste Potrawy
Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką 134

gładką masę. 7) Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyjąć z miski, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Rozsmarować na nim równomiernie ser i dość ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. 8) Gotowy wałek delikatnie spłaszczyć i przeciąć wzdłuż na dwie połowy (nie przecinając do końca, tak aby obie części były z jednej strony połączone(...)wyciągamy). 9) Ciasto posmarować białkiem i posypać przygotowaną kruszonką. 10) Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.           Artykuł Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką 105

gładką masę. 7) Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyjąć z miski, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Rozsmarować na nim równomiernie ser i dość ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak roladę. 8) Gotowy wałek delikatnie spłaszczyć i przeciąć wzdłuż na dwie połowy (nie przecinając do końca, tak aby obie części były z jednej strony połączone(...)wyciągamy). 9) Ciasto posmarować białkiem i posypać przygotowaną kruszonką. 10) Piec 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.           Artykuł Drożdżowy wieniec z serem i kruszonką pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Rolada mięsno-serowa 281

Rolada mięsno-serowa to przepis nie tylko dla fanów serowych smaków, ale także prostego gotowania z łatwo dostępnych składników. Mięso mielone i żółty ser dostaniemy praktycznie wszędzie. Sprawdzi się jako danie główne, ale zdecydowanie lepiej sprawuje się jako przystawka – jest idealna na wszelkie przyjęcia, parapetówki czy Sylwestra. Duża ilość żółtego sera sprawia, że roladka jest bardzo sycąca – wystarczą(...)odgrzewać) z sosem tatarskim. Składnikami możemy się bawić – można np. dodać inne zioła, a marchewkę zamienić na kilka pieczarek. Rolada mięsno-serowa: 8 dużych jajek 6 łyżek dobrej jakości majonezu 300 g startego cheddara (lub innego żółtego sera) 500 g mielonej wieprzowiny (karkówka lub łopatka) 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 cebula szalotka (lub pół cebuli) 2 czubate

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania