rolada z serem - 956 przepisów (strona:14/64)

Rolady szwajcarskie z knedlami i kiszoną kapustą 136

orzechy, to również jabłka, które kojarzą mi się ze wspaniałą szwajcarską szarlotką i cholerą (tradycyjna szwajcarska tarta z ziemniakami, serem, porem i jabłkami). Szwajcarskie danie bez sera? Dla mnie niemożliwe. Stąd też grueyre. Rolady obowiązkowo kapią się w trunku, w produkcji którego Szwajcaria naprawdę jest mocna, czyli w winie. Z czego jeszcze słynie Szwajcaria? Z czekolady! Tak. Czekolada też się(...)mojej wersji. Mieszanina smaków ogromna, jednak uwierzcie, dobrana i przygotowana z iście szwajcarską precyzją. ;) Składniki na 4-6 porcji: Rolady szwajcarskie 6 plastrów wołowiny na zrazy po 130-150 g każdy (zrazówka lub pierwsza krzyżowa) ½ jabłka 6 cienkich plastrów sera grueyre 6 plastrów specku kilka łyżek musztardy miodowej garść orzechów włoskich sól i pieprz 250 ml wina pinot noir

Pełny talerz
Sałatka z kapusty pekińskiej 125

jeśli nie przepadacie za żurawiną dodajcie do sałatki trochę rodzynek lub kilka sztuk drobno posiekanych suszonych śliwek. Rolada ustrzycka świetnie tu pasuje nadając całości lekkiego, wędzonego posmaku, ale gdy nie macie jej pod ręką zastąpcie ją oscypkiem lub ulubionym żółtym serem. A może dodalibyście do tej sałatki coś jeszcze? :) Składniki(...)główka kapusty pekińskiej 1 puszka groszku ok. 150-200 g szynki (dowolnej, w plastrach lub w kawałku) lub 1 udko wędzonego kurczaka ok. 50-80 g rolady ustrzyckiej lub oscypka (ew. żółtego sera) 80 g suszonej żurawiny ok. 2 czubatych łyżek majonezu (lub trochę więcej) sól pieprz Wykonanie: Kapustę pekińską szatkujemy i umieszczamy w dużej misce. Groszek konserwowy odcedzamy

MyCookBook.pl
Rolady wieprzowe z serem, masłem i pietruszką 198

tylko na niedzielny obiad ale i na zwykły dzień. Sycące danie :) Rolady wieprzowe w troszkę innym wydaniu. Bardzo aromatyczne i bardzo smaczne! Zapraszam :) Rolady wieprzowe z nadzieniem z sera, masła i pietruszki. Składniki: 4 plastry/porcje wieprzowiny  ser żółty starty na dużych oczkach- ok 1 garść 1/4  miękkiego masła garść poszatkowanej pietruszki sól, pieprz, bułka tarta jajko olej Przygotowanie(...)Mięso oprószyć solą i pieprzem (nie za dużo- ser nada słoności) Starty ser żółty wymieszać dokładnie z masłem i  pietruszką. Uformować 4 porcje, które kolejno wykładamy na plastry mięsa.  Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony

Tagebuch po polsku
Rolada serowa 210

farsz do rolady to możemy eksperymentować i dodawać swoje ulubione składniki. Ja nie trzymam się konkretnej reguły, po prostu co mam to dodaję. Rolada serowa podana na talerzyku z kolekcji Ibiza Porcelana Bogucice. Składniki: 400 g sera żółtego w kawałku (hermetycznie pakowany) 100 g serka topionego z słonecznikiem 2 ogórki konserwowe 1 jajko ugotowane na twardo 2 łyżki pokrojonego szczypiorku(...)równo się nagrzewał. Gorący ser przełożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na prostokąt o grubości około 0,5 centymetra. Rozłożyć farsz i zwinąć roladę. Roladę owinąć w papier na którym był rozwałkowany ser i włożyć do lodówki najlepiej na całą

Ala piecze i gotuje
Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem 200

schabik w szybszej i prostszej wersji,  ale równie smakowitej :) Składniki: 1 kg schabu 400 gr mięsa mielonego u mnie z łopatki 1 mała cebula starta na tarce kawałek sera żółtego plastry boczku parzonego czosnek granulowany, sól czosnkowa, pieprz do smaku, papryka ostra i słodka w proszku 1.  Schab myjemy i rozcinamy na długi płat mięsa. Delikatnie tłuczemy(...)Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową. 5. Przekładamy do formy w której będzie się piekło wyłożonej folia aluminiową. Pieczemy w 200 stop przez

Gotowanie...to proste !
Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami 115

blacie. Następnie rozwałkuj na prostokąt o dłuższym boku o długości ok. 45 cm i o grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj masłem i posyp startym serem. Następnie zwiń jak roladę i pokrój ją na plastry o grubości około 1,5 cm. Mogą być również grubsze. Ślimaczki serowe układaj w odstępach na blasze pokrytej papierem do pieczenia (powinny wyjść

Food Square
Rolada z mięsa mielonego 119

łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżka natki pietruszki 1 mała papryka pokrojona w kostkę kilka plastrów surowej szynki kilka plastrów żółtego sera podłużna … Czytaj dalej Rolada z mięsa mielonego

gotuj ze mną
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 217

posypujemy połową startego żółtego sera, a następnie układamy na nim plasterki boczku (tak aby jeden zachodził na drugi). Na boczku układamy białą kiełbasę i posypujemy resztą żółtego sera. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
NALEŚNIKI Z SAŁATĄ 157

plasterki szynki plasterki sera żółtego pasta z papryki Wierzch  każdego naleśnika posmarować chrzanem,rozłożyć liść sałaty,plaster lub dwa szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć w roladę.Naleśniki pokroić w grubsze plastry

Niespełnione zdolności kulinarne
Ślimaczki francuskie 142

łyżki ketchupu 1 płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki. Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
DROŻDŻÓWKI Z SEREM 137

podwojenia. SERA: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, próbujemy i jeśli jest taka potrzeba dosładzamy. SKŁADANIE: Ciasto i ser  dzielimy na połowę, rozwałkowujemy na prostokąt, który smarujemy serem  i zwijamy w roladę. Kroimy na plastry, układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.  Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Odstawiamy do napuszenia na ok. 20 minut

Pani na deser
Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 209

posypujemy połową startego żółtego sera, a następnie układamy na nim plasterki boczku (tak aby jeden zachodził na drugi). Na boczku układamy białą kiełbasę i posypujemy resztą żółtego sera. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z serem Korycińskim. 145

suszonej bazylii  Wykonanie : Szynkę i ser  drobno blendujemy ale nie na ciapkę.Ciasto francuskie smarujemy ketchupem i oprószamy bazylią, następnie rozprowadzamy szynkę a na szynkę ser. Zwijamy ciasno w roladę. Kroimy na 3 cm lub grubsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje paszteciki piekły się w temperaturze 190 stopi około 16 minut muszą być dobrze

Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie ślimaki 161

Pomidory i oliwki pokroić na pół. 4. Orzechy rozłupać, oczyścić, grubo pokroić. 5. Ser zetrzeć na grubych oczkach 4. Składniki rozprowadzić na powierzchni rukoli, posypać startym serem i zwinąć w roladę 5. Ciasto włożyć na 10min do lodówki, a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopnii. 6. Roladę pokroić w plastry o grupości 3cm i układać na blasze

FITBUuK
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 233

polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy - 2-3 łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję w 2 cm. plastry. Plasterki w odstępach układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko każdego spłaszczam i smaruję po wierzchu pędzelkiem

Kuchnia z widokiem na ogród
Pizzerinki 205

kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć  kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka

Moje domowe kucharzenie
Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem 186

naoliwiony blat i delikatnie, rozciągnąć je tworząc prostokąt. Ser owczy pokroić w dużą, 1-1,5 cm kostkę i rozłożyć równomiernie na powierzchni ciasta. Zwinąć ciasto z serem w rulon, jak roladę i ułożyć w naoliwionej misce do ponownego wyrośnięcia i przykryć ściereczką. Po 30 minutach podzielić ciasto na dwie części, lekko odgazować i uformować dwa bochenki na  blacie

Codziennik Kuchenny
Szybka przekąska z ciasta francuskiego; wytrawne ślimaki z ciasta francuskiego 206

kilka plastrów żółtego sera - dowolne przyprawy (np. papryka ostra, bazylia, oregano, zioła prowansalskie) Rozkładam płat rozmrożonego ciasta francuskiego. Smaruję go ketchupem, posypuję przyprawami, układam plastry żółtego sera. Zwijam, tworząc długą roladę. Kroję na 1 cm plastry, układam na blaszce i piekę w piekarniku rozgrzanym do ok. 200'C (termoobieg) przez ok. 15-20 minut, aż ciasteczka będą ładnie zarumienione. SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem 266

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem to hit naszych ostatnich imprez! Jest tak pyszna, że znika w mgnieniu

Marta Gotuje
Zawijasy a'la pizza 142

kształt prostokąta. Następnie rozprowadzam sos pomidorowy  (do zawijasów radzę zrobić 1/3 porcji podanej w przepisie) zostawiając ok 2 cm wolnego brzegu.  Potem posypuję startym serem i zwijam w roladę (zwijam dłuższy bok).  Roladę kroję na ok 2 cm paski i układam poziomo na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na koniec zostaje już tylko poukładać salami

Kuchnia Viki
Roladki z kurczaka w sosie czereśniowym, podawane z grillowaną polentą 123

tłuczkiem na grubość kilku milimetrów. Posól i popieprz z jednej strony, a następnie posyp rozmarynem.  Camembert podziel na kawałki. Na środek każdego przygotowanego filetu połóż kawałek sera, a następnie zawiń roladę, pamiętając, by zawinąć boki do środka. Na koniec zepnij ją wykałaczką.  Orzechy utłucz tłuczkiem lub wałkiem, a następnie każdą roladę w nich obtocz. Roladki piecz

Food Square
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 170

salami (u mnie piastowskie), 3 plastry sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka Skworcu  do posypania, ketchup WYKONANIE Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut

słodki bratek
Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 179

kroję w miarę w drobną kosteczkę. Ciasto francuskie rozwijam, smaruję pesto z rukoli. Po jednej stronie układam kurczaka, pokrojoną cebulę i cebule i kurczaka, kukurydzę posypuję startym serem. Zwijam wszystko w roladę i kroję ślimaczki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 30 minut

kruche babeczki
Środowe pomysły 121

łyżeczką kurkumy i pół łyżeczki soli. Na koniec dodajemy groszek zielony – może być mrożony i pół pęczka ciętej drobno natki pietruszki. Podajemy z kawałkami mango i roladą Ustrzycką. Wybrałam ten ser z kilku powodów. Przede wszystkim pasuje do risotto równie dobrze jak parmezan. Niemniej jednak jest mniej tłusta niż większość serów. Poza tym uwielbiam smak wędzonego sera.   Grillowana

Kucharzyca
Razowe drożdżówki z serem i bakaliami 129

jajo 1 garść rodzynek 1 garść suszonej żurawiny Mieszamy ze sobą wszystko do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy serem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry ok 2-3 cm grubości. przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut

Cynamonowe szczęście
Pizza Stromboli 2466

oregano i bazylii, oprószyć pieprzem. Na to dać składniki tak jakbyśmy kładli je na normalną pizzę, tyle że rzędami: najpierw np, szynka, następnie pieczarki itp. Całość posypać serem i zawinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku. Pilnować by łączenie pozostało od spodu, boki zawinąć pod spód. Pizze ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować dokładnie rozkłóconym jajkiem, posypać na wierzchu oregano. Wstawić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ślimaczki z szynką, serem i oregano 2493

plastrów szynki 6 plastrów żółtego sera oregano   Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Ułożyć na cieście równomiernie szynkę, a na niej plastry żółtego sera. Zwinąć ciasto w roladę i dobrze docisnąć brzeg. Pokroić na 2 cm kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez

Kulinarne Inspiracje
Rolowane Małe Kanapki 175

przecinać do końca (naciąć jak bułkę na hot doga). Wydrążyć wnętrze bagietki. Posmarować wewnętrzną część bagietki masłem, następnie równomiernie rozłożyć sałatę, szynkę oraz ser. Zwinąć bagietkę jak roladę bardzo ściśle, dobrze, mocno owinąć folią spożywczą. Tak przygotowane bułki włożyć na noc do lodówki. Na drugi dzień odwinąć folię, pokroić w plastry i gotowe. Smacznego

Mama Gotuje