Pieczona łopatka z białą kiełbasą i boczkiem 274posypujemy połową startego żółtego sera, a następnie układamy na nim plasterki boczku (tak aby jeden zachodził na drugi). Na boczku układamy białą kiełbasę i posypujemy resztą żółtego sera. Mięso zwijamy w roladę i związujemy nicią, aby nie rozpadło się podczas pieczenia. Łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem pieczemy przez ok. 1 godzinę 45 minut w rękawie do pieczenia. Po upieczeniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego z serem Korycińskim. 211suszonej bazylii Wykonanie : Szynkę i ser drobno blendujemy ale nie na ciapkę.Ciasto francuskie smarujemy ketchupem i oprószamy bazylią, następnie rozprowadzamy szynkę a na szynkę ser. Zwijamy ciasno w roladę. Kroimy na 3 cm lub grubsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Moje paszteciki piekły się w temperaturze 190 stopi około 16 minut muszą być dobrze
Sama słodycz i szczypta chili
Francuskie ślimaki 216Pomidory i oliwki pokroić na pół. 4. Orzechy rozłupać, oczyścić, grubo pokroić. 5. Ser zetrzeć na grubych oczkach 4. Składniki rozprowadzić na powierzchni rukoli, posypać startym serem i zwinąć w roladę 5. Ciasto włożyć na 10min do lodówki, a w tym czasie rozgrzać piekarnik do 200 stopnii. 6. Roladę pokroić w plastry o grupości 3cm i układać na blasze
FITBUuK
Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 302polecam marki Folwark ) - przyprawa do pizzy - 2-3 łyżki mleka Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam, smaruję na całej powierzchni keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję w 2 cm. plastry. Plasterki w odstępach układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko każdego spłaszczam i smaruję po wierzchu pędzelkiem
Kuchnia z widokiem na ogród
Pizzerinki 272kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Posmarować ketchupem, ułożyć kiełbaskę, posypać startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka
Moje domowe kucharzenie
Chleb jęczmienny z dojrzewającym serem i kminkiem 242naoliwiony blat i delikatnie, rozciągnąć je tworząc prostokąt. Ser owczy pokroić w dużą, 1-1,5 cm kostkę i rozłożyć równomiernie na powierzchni ciasta. Zwinąć ciasto z serem w rulon, jak roladę i ułożyć w naoliwionej misce do ponownego wyrośnięcia i przykryć ściereczką. Po 30 minutach podzielić ciasto na dwie części, lekko odgazować i uformować dwa bochenki na blacie
Codziennik Kuchenny
Szybka przekąska z ciasta francuskiego; wytrawne ślimaki z ciasta francuskiego 256kilka plastrów żółtego sera - dowolne przyprawy (np. papryka ostra, bazylia, oregano, zioła prowansalskie) Rozkładam płat rozmrożonego ciasta francuskiego. Smaruję go ketchupem, posypuję przyprawami, układam plastry żółtego sera. Zwijam, tworząc długą roladę. Kroję na 1 cm plastry, układam na blaszce i piekę w piekarniku rozgrzanym do ok. 200'C (termoobieg) przez ok. 15-20 minut, aż ciasteczka będą ładnie zarumienione. SMACZNEGO
Wielopokoleniowo
Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem 364Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem to hit naszych ostatnich imprez! Jest tak pyszna, że znika w mgnieniu
Marta Gotuje
Zawijasy a'la pizza 194kształt prostokąta. Następnie rozprowadzam sos pomidorowy (do zawijasów radzę zrobić 1/3 porcji podanej w przepisie) zostawiając ok 2 cm wolnego brzegu. Potem posypuję startym serem i zwijam w roladę (zwijam dłuższy bok). Roladę kroję na ok 2 cm paski i układam poziomo na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na koniec zostaje już tylko poukładać salami
Kuchnia Viki
Roladki z kurczaka w sosie czereśniowym, podawane z grillowaną polentą 202tłuczkiem na grubość kilku milimetrów. Posól i popieprz z jednej strony, a następnie posyp rozmarynem. Camembert podziel na kawałki. Na środek każdego przygotowanego filetu połóż kawałek sera, a następnie zawiń roladę, pamiętając, by zawinąć boki do środka. Na koniec zepnij ją wykałaczką. Orzechy utłucz tłuczkiem lub wałkiem, a następnie każdą roladę w nich obtocz. Roladki piecz
Food Square
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 225salami (u mnie piastowskie), 3 plastry sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka Skworcu do posypania, ketchup WYKONANIE Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut
słodki bratek
Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 229kroję w miarę w drobną kosteczkę. Ciasto francuskie rozwijam, smaruję pesto z rukoli. Po jednej stronie układam kurczaka, pokrojoną cebulę i cebule i kurczaka, kukurydzę posypuję startym serem. Zwijam wszystko w roladę i kroję ślimaczki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 30 minut
kruche babeczki
Środowe pomysły 171łyżeczką kurkumy i pół łyżeczki soli. Na koniec dodajemy groszek zielony – może być mrożony i pół pęczka ciętej drobno natki pietruszki. Podajemy z kawałkami mango i roladą Ustrzycką. Wybrałam ten ser z kilku powodów. Przede wszystkim pasuje do risotto równie dobrze jak parmezan. Niemniej jednak jest mniej tłusta niż większość serów. Poza tym uwielbiam smak wędzonego sera. Grillowana
Kucharzyca
Razowe drożdżówki z serem i bakaliami 189jajo 1 garść rodzynek 1 garść suszonej żurawiny Mieszamy ze sobą wszystko do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy serem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry ok 2-3 cm grubości. przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut
Cynamonowe szczęście
Pizza Stromboli 2541oregano i bazylii, oprószyć pieprzem. Na to dać składniki tak jakbyśmy kładli je na normalną pizzę, tyle że rzędami: najpierw np, szynka, następnie pieczarki itp. Całość posypać serem i zawinąć jak roladę wzdłuż krótszego boku. Pilnować by łączenie pozostało od spodu, boki zawinąć pod spód. Pizze ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować dokładnie rozkłóconym jajkiem, posypać na wierzchu oregano. Wstawić
Poezja Smaków - blog kulinarny