pyszne ciasto - 17418 przepisów (strona:659/1162)

1504. Pyszności z Anielskich Przysmaków 151

ekologicznych na Kaszubach. Ma kolor ciemno brązowy, ma pyszny smak cynamonu. Miód i Cynamon wzajemnie się uzupełniają tworzą wspaniały przysmak. Ma właściwości lecznicze i pomaga zapobiegać biegunkom oraz łagodzi bóle mięśni i zwiększa zdolność koncentracji. Pomaga zwalczać cukrzyce, można go dodawać do herbaty.  Można go dodawać do ciast. Miód zbierany jest na terenach czystych i ekologicznych.Ma kolor ciemno

Moje domowe kucharzenie
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 179

powstało? Tarta brokułowa.   7 1575 wejść Pyszne domowe hamburgery   Czasami mam ochotę na coś mniej zdrowego, troszkę bardziej tłustego, co na pewno odłoży się w boczkach. :) Nie znaczy to, że od razu muszę jechać do McDonaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. 6 1630 wejść  Ciasto 3 bit   To ciasto pojawiło się już na blogach

Brzuszki Łakomczuszki
SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI LATA 303

( Recipe in English ) Co czwartek z samego rana jeżdżę na gdański rynek i kupuję duże ilości pysznych owoców. Uwielbiam to miejsce i jest ono na stałe

Przepisy Aleksandry
Rolada bezowa z mandarynkami 358

To że lubię bezowe wypieki to już chyba wiecie. Tort pawłowej piekłam już nie raz. Tym razem pokusiłam się na roladę bezową. Jest również pyszna, delikatna

Ala piecze i gotuje
Przedświąteczne zwariowanie i sernik dyniowy 132

pierniczki, piernikowe kawy, korzenne ciasta i aromaty, barszczyk, uszka i pierogi. A ja wyskakuję z dynią jak Filip z konopi , i to wcale nie najdziwniejsza niespodzianka. W zanadrzu mam ciasta z jabłkami i śliwkami, lody, i jeszcze trochę dyni. Wariatka jedna! Nie wiem, dlaczego jestem do tyłu z przepisami. O tym, o ilu książkach chcę Wam opowiedzieć, nawet nie wspomnę(...)pyszny! I myślę, że zrobię go w przyszłym roku (albo jak mi się zachce, to z mrożonego dyniowe puree, które czeka na swoją wielką chwilę). Gdy jednak zobaczyłam to cudo u  Mateusza  wiedziałam, że właśnie tego chcę. Miałam jeszcze kilka gruszek, a ponieważ to połączenie świetnie sprawdziło się w lekko pikantnej zupie stwierdziłam, że do słodkiego ciasta też

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gniazdka poznańskie, pączki hiszpańskie, cudne 191

wyjdą. Nie robiłam ich nigdy, mam ten przepis od dawna ale nigdy jakoś nie mogłam się za nie zabrać. Cieszę się, że w końcu je zrobiłam bo są pyszne. Można je również jak ptysie , nagrzać piekarnik do 200 C i piec 25 -30 minut Do garnka wlać dwie szklanki wody, dodać kostkę masła lub margaryny, szczyptę soli. Zagotować, jak już(...)zmiksować. Thermomix tu super się przyda lub malakser. Masa musi być gładka i jednolita. Arkusz papieru do pieczenia pociąć na kwadratu i rozłożyć na blacie. Do rękawa kuchennego nałożyć ciasta i wyciskać ciasto formując krążki na każdym kwadratowym papierku. Jeśli mogę wam doradzić to użyjcie końcówkę mniejszą wykończoną ząbkami. Ja zrobiłam najpierw z grubszą końcówką, myślałam że lepiej i wyszły

Kuchnia Pokoleń
Jogurtowo migdałowo waniliowe ciasto do góry nogami z rabarbarem 140

chciałam zrobić ciasto do góry nogami, a rabarbar od którego uginają się targowe stoiska zachęcił mnie do wykonania go w takiej wersji, oczywiście musiałam go zrobić w zdrowszej wersji czyli bez białej mąki i cukru więc dodałam migdały, mąkę owsianą cukier kokosowy i miód, a do tego smak podkręciła wanilia i imbir, z pozostałego rabarbaru zrobiłam pyszny dżem chia(...)wanilią (nie wylewamy powstałego syropu, może się przydać np do przyrządzenia dżemu), tak przygotowany rabarbar (nie musi być miękki) układamy na spodzie kwadratowej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy ciasto, miksujemy masło  z żółtkami i cukrem, dodajemy mąki, proszek do pieczenia, sól i mieszamy już łyżką, następnie dodajemy jogurt i wcześniej ubite białka, delikatnie mieszamy, masę wylewamy na ułożony

zdrowa vege kuchnia
Muffinki czekoladowe- przepis podstawowy. 123

dopadła mnie ochota na coś słodkiego, a że wyjątkowo nie byłam przygotowana na taką ewentualność, musiałam się jakoś szybko ratować. Z racji tego, że moja nieodparta chęć zjedzenia czegoś pysznego wzmagała się z minuty na minutę, należało działać szybko. Wybór był jasny- muffiny! Wystarczy wszystkie składniki niedbale połączyć, włożyć do pieca na 20 minut, a później już tylko napawać(...)kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Jeśli mamy ochotę dodajemy rodzynki, pokrojoną czekoladę, posiekane orzechy, skórkę pomarańczową, owoce lub co nam jeszcze wyobraźnia podpowie. Powstałą masę nakładamy

Rozpustne gotowanie
Czekoladowo Cukiniowe Brownie z Kremem 166

marchewkowe, ciasto pietruszkowe, buraczkowe bardzo polecam. Z czystym sumieniem, bez obaw, że może Wam nie smakować podaję przepis na czekoladowo cukiniowe brownie, przełożone kremem śmietankowym z owocami, polane cytrynowym lukrem. Przepis na brownie z cukinią znalazłam przeglądając książki kulinarne a pomysł na połączenie z kremem i z owocami zrodził się po drodze. Czekoladowo cukiniowe brownie jest wilgotne, pyszne i sycące(...)Wlewamy ostygnięte masło i ubijamy krótką chwilę. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii i ubijamy do połączenia się składników. Dodajemy czekoladę i cukinię. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto dzielimy na dwie części. 2 formy o średnicy 20 cm cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Rozlewamy ciasto na dwie formy, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni

Made By Mom And Son
Prosty chleb z kaszą gryczaną 168

wszystkim ze względu na łatwość wykonania i ogólnodostępne składniki. Chleb gryczany jest banalny w wykonaniu, trzeba jedynie wymieszać składniki, nie trzeba go nawet wyrabiać, nie wymaga użycia zakwasu, jest pyszny, wilgotny i zdrowy, a kasza jest ledwo wyczuwalna. W oryginalnym przepisie było zalecenie, aby chleb kroić na następny dzień, wówczas osiąga najlepszą konsystencję, my jednak nie mogliśmy się powstrzymać(...)łyżeczka soli 1 łyżeczka całego lub zmielonego kminku 1-2 łyżeczki miodu W wodzie rozpuścić drożdże, dodać miód, dwie łyżki mąki pszennej, wymieszać, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Ciasto będzie gęste, ale lekko lejące, nie da się z niego uformować bochenka. Odstawić pod ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (od 30 min do 2,5 godziny). Krótko wyrobić, przełożyć

moj przepis na
Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek 134

mojprzepisna.pl | Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek „Jejku jakie to pyszne” pomyślałam jak zjadłam pierwszy kęs tego ciasteczka. Mój mąż stwierdził, że przyjemne w smaku, coś więc musi być na rzeczy. Przy okazji robiąc ciasteczka możecie wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Czy wiecie, że: Dojrzałe banany mogą zwalczyć nieprawidłowo namnażające(...)Banany obrać, odciąć czarne końcówki. Zblendować na gładką masę, dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcję wielkości dużego orzecha włoskiego, następnie lekko spłaszczyć np. tłuczkiem do mięsa. Ja ciasto przekładałam do wysokiej wykrawaczki/formeki do pierniczków, ugniatałam trzonkiem od drewnianej łyżki, następnie formę delikatnie zdejmowałam. Piec 30-35 min. Wyjąć ostudzić na kratce. Smacznego! Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami

moj przepis na
Szarlotka budyniowa 554

każdej porze dnia i nocy. Co do budyniu , mąkę dodajemy tylko wtedy gdy budyń jest za rzadki. Budyń powinien być jak gęsta śmietana. Kochani, szarlotka jest po prostu pyszna :) Polecam. Zaczynamy: Składniki: 2 jajka 150 gr cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 gr masła 500 gr mąki 2 budynie waniliowe lud śmietankowe 3 szkl mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej(...)Wykonanie: Ubijamy jajka z cukrem na puch, dodajemy proszek do pieczenia i masło. Ubijamy. Powoli dodajemy mąkę, ubijamy tak długo jak pozwoli nam mikser. Resztę ugniatamy- do całkowitego połączenia. Ciasto dzielimy na pół. Jedną polówkę ciasta wykładamy na blaszkę- moja blaszka to 32x22 Drugą połówkę owijamy w folię i wkładamy do zamrażarki.  Gotujemy budyń z 3 szklanek mleka

Smaki Edyty
Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką 204

nafaszerowane  owocami ciasta lubimy najbardziej.Zreszta jak co roku plony jezyn z wlasnego ogrodu sa imponujace,a w tym roku dodatkowo wyjatkowo wczesne.Spod zrobilam z maki orkiszowej z dodatkiem maki gryczanej.Jest cienki,ale radzi sobie doskonale z utrzymaniem masy owocowej.Ciasto jest dosc zwarte i ladnie sie porcjuje.Smak jezyny i kokosa doskonale harmonizuja ze soba.Ciasto jest pyszne,trudno wiec skonczyc(...)masa owocowa zgestnieje.Odstawic do wystudzenia dno foremki o srednicy 26 cm wylozyc papierem do pieczenia,a rant wysmarowac maslem skladniki na kruszonke odwazyc i rozgniesc miedzy palcami kruche ciasto rozwalkowac miedzy dwoma platami foli spozywczej.Wylozyc ciastem dno foremki i bok dookola.Rozsypac rownomiernie 2 lyzki bulki tartej na ciasto wylozyc mase owocowa,rownomiernie rozprowadzic na owocach rozkruszyc kruszonke piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muffiny bakaliowe z czekoladą 137

kawą lub herbatą. Jeśli uda się Wam nie zjeść ich w dniu ich zrobienia (co jest bardzo trudne), to z każdym dniem ujawnią głębię smaku. Rodzinka twierdzi, że są pyszne :)        Składniki sypkie: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru (jeśli lubimy bardzo słodkie to 1 szklanka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki płynne: 1 szklanka(...)drobno pokroić. Składniki sypkie wymieszać i dodać do nich składniki płynne. Wymieszać do połączenia się składników (nie musi być dokładnie, mogą być grudki). Bakalie obsypać łyżeczką mąki, dodać do ciasta i wymieszać. Nakładać łyżeczką ciasto do 3/4 wysokości foremek (u mnie papilotki o średnicy 7 cm i wysokości 3 cm) Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku około

Kuchcik gotuje
Ekonomiczne drożdżówki ze śliwkami 130

owoce, a dodatek marcepanu- początkowo- był tu przypadkowy (kończyła się data przydatności), jednak po spróbowaniu drożdżówki nie wyobrażam sobie, że mogłoby tego marcepanu zabraknąć :))) Chociaż z kruszonką też są pyszne, albo z lukrem cynamonowym- z czym, kto lubi :) 8 sztuk: Drożdżówki: * mąka pszenna- 300 g * drożdże suszone- 7 g (1 saszetka) * cukier- 1/2 szklanki * olej- 1/3 szklanki * woda ciepła(...)cukrem, dolać oleju oraz ciepłą wodę i dokładnie wyrobić. Zostawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut (ja nagrzewam piekarnik na 25-30 stopni i wkładam miskę z ciastem). W międzyczasie przekroić śliwki na pół oraz pokroić marcepan w plastry o szerokości 2,5 cm (zostawić trochę marcepanu na kruszonkę- którą można oczywiście pominąć). Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć

Kraina Miodem Płynąca